The cave of Dim

A little upstream of the Dim River, the Dim Cave, the second largest cave in Turkey open to tourism, awaits you. You can easily reach the cave, which is 232 meters above sea level, by asphalt road.

The cave of Dim

A little upstream of the Dim River, the Dim Cave, the second largest cave in Turkey open to tourism, awaits you. You can easily reach the cave, which is 232 meters above sea level, by asphalt road.

A little upstream of the Dim River, the Dim Cave, the second largest cave in Turkey open to tourism, awaits you. You can easily reach the cave, which is 232 meters above sea level, by asphalt road. The interior of the cave, which is a total of 360 meters long, is covered with limestone formations. The cave consists of four halls: Pamukkale, Org, Avizeli and Lake Hall. The small lake in the Lake Hall at the end of the cave is of particular interest. We recommend that you take at least 30 minutes to properly explore the cave. There is also a facility next to the cave where you can meet your needs and have a snack. The entrance fee to the cave is 18 ⁇ .

Kestel, Dim Mağarası İşletmesi, 07400 Alanya/Antalya, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 5866 yorumun ortalaması 4.6
Kerem Utku Örer
03 May 2022
(8 ay önce)
Türkiye’nin özel şirket tarafından işletmeye açılan ilk mağarası olduğu belirtilen mağaraya Dim Vadisi manzarası eşliğinde çok da bakımlı olmayan bir yoldan (özel araç/tur otobüsleri vb. ile) ulaşılabiliyor. Mağaraya giriş ücreti Mayıs 2022 itibarıyla tam 60,00-TL, indirimli 30,00-TL olup otopark için de 5,00-TL ücret talep ediliyor. Mağaranın takribi 400 metre gezilebilir alanı bulunuyor, inişli çıkışlı, hafif aydınlatmalı hafif yorucu bir parkuru mevcut. Mağara içinde bulunan doğal sarkıt ve dikit oluşumları görülmeye değer.
murat Kaгagülle
03 Ağu 2022
(5 ay önce)
Öncelikle şunu belirteyim Çok, çok zor ve meşakkatli bir yolun sonunda ulaşıla biliyor, tam vardım derken bitmeyen merdivenlerden çıkılıyorsunuz. Neyse tam bitti diyeceksiniz, mağaranın içinide komple merdivenle inip çıkıyorsunuz. En kötü 3 saate maloluyor. Ona göre kendinizi ayarlayın. Yorgunsanız filan asla yeltenmeyin. Saat 18.30 dan sonra giriş yok. Ağustos 2022. Girişler aşırı pahalı, kredi kartı geçmiyor. Giriş ücreti 60 TL. Eee özel işletmenin insafına bırakılırsa. Ayrıcada yine aynı işletmeye 5 TL otopark parası veriyorsunuz. Ne fiş, ne fatura. Ne parası? Anlayacağınız Deli dumruldan beri sistem aynı. MEKANA GELİNCE, Merkezdeki, Damlataş mağarasının büyük versiyonu. Damlataşı gördüyseniz ki, (orada da sizi Alanya Belediyesi bekliyor soymak için ama dim mağarasına göre daha az😂) dim mağarasını görmek için boşa zaman kaybetmeyin. Damlataşı 2-3 kere gezin aynı şey ☺️ İyi gezmeler, iyi tatiller..
Sümeyye A
03 Eyl 2022
(4 ay önce)
Alanya’dan Mersin istikametine giderken farklı bir girişi olan yoldan gidiyorsunuz. Yol dar ve virajlı olsa da idare eder. Otopark sorun değil otomobil 5 lira ne kadar durursa dursun. Mekan çok uzun kalınacak bir yer olmadığı için devamlı gelen giden oluyor. Giriş çok enteresan SSK indirimi var. İlk kez böyle bir şey gördüm. İndirimli 30 öğrenci 20 küçük çocuklar (9yaş altı) ücretsiz. Mekanın içi neredeyse hep merdiven iniş ve çıkış. İlk basamaklar sonrası yol sağa ve sola ayrılıyor. Sağ taraf kısa mesafe sol taraf uzun. Biz ilk sola gittik iyi ki de öyle yapmışız yaklaşık 310 metre inişli çıkışlı yol baya zorlayıcıydı. Allahtan içerisi serin lakin sular damladığı için yerler ıslak ve ayağınız kayabilir dikkatli olmakta fayda var. Küçük çocukla girmek ekstra zor olabilir. Sol tarafın sonunda bir su var. Sağ tarafta kayalarla yol kapanıyor. Üst kısımda açıklık var ileride o kısmı da açarlar mı bilmiyorum. Mekan ve çevresi temiz düzgün. Cafeterya var. Tuvalette kutu var ne kadar istersen o kadar atıyorsun. Manzara güzel bol bol fotoğraf çekilebilirsiniz. Oradaki dikene bile ismini kazıyan insancıklar var. Görüntü kirliliği ve doğa katliamına gerek yok. Akıllı uslu gezin görün gelecek olanlar için düzgün bırakın.
Arda Çankaya
16 Tem 2022
(5 ay önce)
Çok güzel bir mağaraydı. Görülmesi gereken yerlerden biri. Sarkıt ve dikitler çok güzel şekiller oluşturmuş.İçerisi, bir taraf 55 diğeri 310 metre boyunda iki yola ayrılıyor. İki tarafta güzeldi. İçerisi dışarıya göre çok serin. Sadece mağaraya gidiş için araba yolu biraz dar. Alanya’da görülmesi gereken yerlerden birisi. Damlataş mağarasından sonra buraya da kesinlikle gitmelisiniz. Yakınlarda bir de Dim Çayı varmış ama ona bakamadık.
Av İbrahim Çınar (İşçi Vekili)
04 Ağu 2022
(5 ay önce)
Memurlar asker öğrenci gibi gruplar indirimli diye geçiyor. İndirimli bilet 25 TL. İndirimsiz 60 TL. Müze kart geçmiyor. Ödediğiniz paraya değer. İçerisi serin. Sıcaklık 18 dereceye kadar düşüyor. İçine girdiğinizde mağaranın sağlı sollu iki bölümü var. Sağ taraf 50 metre sol taraf 350 metre uzunluğunda. Icerisi fotoğraf çekmeye çekinmeye uygun. İçerisi kalabalık olmuyor. Mağaraya giden yolda safari arabaları giremez diye bir tabela var. O yoldan giderseniz yol çok dik. Acemilere ve aracında problem olanlara önermem. Biraz daha uzun olan yoldan gitsinler. Mağaraya giden yolda dim çayından gelen bir akinti var. Yol kenarı boyunca su akıyor. Ayaklarinizi sokmanızi tavsiye ederim. Herkese iyi seyahatler dilerim.
The Cave of Suluin

The Cave of Suluin

In Suluin, the deepest known cave on the Asian continent, two people from an American underwater team who ...
The cave of Beldibi

The cave of Beldibi

The archaeological site, which has the distinction of being a cave with the best finds from the Paleolithic, ...
The Cave of the Golden Fleece

The Cave of the Golden Fleece

The cave, which has an interesting three-story structure, has a 200-meter section from the entrance to the bottom ...
The Cave of Karain

The Cave of Karain

The most important feature of Karain Cave, one of the largest caves in Turkey, is that it was ...
The drip cave

The drip cave

Damlataş Cave, which is famous for having an atmosphere that is good for asthma patients, got its name ...