The drip cave .

Damlataş Cave, which is famous for having an atmosphere that is good for asthma patients, got its name from the water that constantly drips from the slopes. Despite having a very humid climate, the inside of the cave is 22 degrees in summer and winter.

The drip cave .

Damlataş Cave, which is famous for having an atmosphere that is good for asthma patients, got its name from the water that constantly drips from the slopes. Despite having a very humid climate, the inside of the cave is 22 degrees in summer and winter.

Damlataş Cave, which is famous for having an atmosphere that is good for asthma patients, got its name from the water that constantly drips from the slopes. Despite having a very humid climate, the inside of the cave is 22 degrees in summer and winter. After passing the 50-meter passageway at the entrance, he can climb the stairs to the base of the cave. The entrance fee to the Damlataş Cave, the first cave opened for tourism in Turkey, is 6 ⁇ .

Çarşı, Damlataş Cd. No:81, 07400 Alanya/Antalya, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 19983 yorumun ortalaması 4.2
Münir Yusuf Sakallı
12 Eyl 2022
(3 ay önce)
Damlataş Mağarası, Antalya'nın Alanya ilçesinde deniz kıyısında bir mağaradır. Alanya şehir merkezine 3 km uzaklıkta ve tarihi Alanya Kalesi'nin batı kıyısında bulunmaktadır. Mağara, sarkıtlardan damlamaya devam eden su damlaları nedeniyle Damlataş adını almıştır. Ancak bugün görüldüğü kadarıyla damlamalar durmuş,herhangi bir aktivite görülmemiştir Damlataş Mağarası Konumu Alanya, Antalya, Türkiye Koordinatlar 36°22′31″K 31°59′19″D 1948 yılında liman inşaatında kullanılmak üzere taş ocağı olarak tespit olunan bugünkü yerinde, bir dinamit ateşlenmesi sonucu bulunmuştur. Birbirinden güzel binlerce sarkıt ve dikitlerle süslü bu mağara hemen koruma altına alınıp mağara hakkında araştırmalara başlanmıştır ve turizme açılmıştır. Damlataş Mağarası, Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarasıdır. Mağaranın kapısından içeri girince 50 m uzunluğunda bir geçit, 13–14 m çapında ve 15 m yüksekliğinde silindirik bir boşluk, ayrıca 15000 senede oluşmuş sütunlar vardır. Mağaranın iki katlı olan boşluğu 2500 m³ hava ihtiva etmektedir.[kaynak belirtilmeli] Mağaranın içindeki ısı yaz-kış 22 °C’dir. Nem %95, sabit basınç 760mm'dir. Mağaranın havasında yüzde 71 azot, yüzde 20,5 oksijen, onbinde 2,5 karbondioksit ve bir miktar radyoaktivite ile iyonlar bulunmaktadır.[2] Mağaranın ortamında bulunan normalden 8-10 misli fazla karbondioksit ve yüksek oranda nem gibi özelliklerinden dolayı astım hastalığına iyi gelmesinin tespit edilmesinden sonra mağara, astım hastaları tarafından özellikle ziyaret edilen bir yer haline gelmiştir. Günde 4 saat olmak üzere 21 gün şifa amacıyla mağarada kalan astım hastası sayısı 2014 yılında yaklaşık 4 bin kişi olmuştur. Ancak bugün aktivitesini yitirdiği damlamaların olmadığı görülmektedir.
Sümeyye A
04 Eyl 2022
(4 ay önce)
Mağara yorumlarda küçük denilmiş yoksa daha çok beklentim olurdu. Gerçekten 5 dakikalık küçük bir mağara ve içerisi sıcak çok kalamıyorsunuz bunaltıyor. Müze kart geçmiyor ücret verip giriş yapıyorsunuz bir daha girmeye değmeyecek bir yer. Otopark biraz sıkıntı ancak biz yer bulduk burası da otomobil 10 lira idi. Yol kenarları 2 saate kadar 5 lira imiş. Yol kenarına park etmek daha iyi giriş çıkış sıkıntı olabiliyor.
Basak Kostem
11 Eyl 2022
(3 ay önce)
Müze Kart geçmiyor. Normal bilet fiyatı 15₺, öğrenci 8₺. 9.00-22.00 saatleri arası açık. Görmeden gitmeyelim dediğimiz bu mağarayı pek beğenemedik. Mağara zaten çok küçüktü, haftasonunun da etkisiyle çok kalabalıktı ve havasızdı. Fotoğrafların güzel çıktığına bakmayın. Biz Damlataş’tan pek mağara havası alamadık, daha çok sarkıtlı dikitli bir oda gibiydi. Alanya’da illa mağara gezeceğim diyorsanız Dim veya Yalan Dünya mağaralarını gezin.
Esra Ilhan
06 Eki 2022
(2 ay önce)
Bence çok güzel bir doğal oluşum herkesin gidip görmesini tavsiye ediyorum. Küçük bir mağara uzun uzadıya gezilecek bir yeri yok. Müze kartla girilmeyip ayrıca ücret ödeyerek giriyorsunuz bu durum pek hoşuma gitmedi
Pnsz
19 Ağu 2022
(4 ay önce)
Turizme açılan ilk Mağara olması sebebiyle özel bir yeri var. Mağaraya giderken yol üstü 10 lira karsılıgında aracınızı park edebiliyorsunuz. Yalnız tur otobüsleri yolu baya isgal ediyor güzel bir noktaya park edin. Magara girişi öğrenci 8 lira yetişkin 15 liraydı. Mağara küçük fakat ihtişamlı dikitler güzel bir görsel sölen sunuyor. Mağarası Kleopatra plajının yanında yer alıyor. Hemen mağara sonrası denize girebilirsiniz. 60 TL’ye şezlong kiralanıyor Mağarası yanındaki kafede
The cave of Dim

The cave of Dim

A little upstream of the Dim River, the Dim Cave, the second largest cave in Turkey open to ...
The Cave of Karain

The Cave of Karain

The most important feature of Karain Cave, one of the largest caves in Turkey, is that it was ...
The Phosphorus Cave

The Phosphorus Cave

The Phosphorus Cave, named after the phosphorus formations inside, is very bright at night with the glow of ...
The cave of Beldibi

The cave of Beldibi

The archaeological site, which has the distinction of being a cave with the best finds from the Paleolithic, ...
The Cave of Lovers

The Cave of Lovers

The Cave of the Lovers, located in the south of the peninsula, is quite small. The cave is ...