The Snake Church in Nevşehir

The Church of the Serpent is a historic church in the region of Cappadocia. The church, which is part of an open-air museum, was built in the 11th century. It was built in the 19th century. The name of the church is given because of the snake depictions in the ...

The Snake Church in Nevşehir

The Church of the Serpent is a historic church in the region of Cappadocia. The church, which is part of an open-air museum, was built in the 11th century. It was built in the 19th century. The name of the church is given because of the snake depictions in the frescoes inside.

The Church of the Serpent is a historic church in the region of Cappadocia. The church, which is part of an open-air museum, was built in the 11th century. It was built in the 19th century. The name of the church is given because of the snake depictions in the frescoes inside.

The interior walls of the Serpent Church are decorated with frescoes depicting scenes related to Christianity, as well as different scenes such as the struggle of Saint George with the dragon and depictions of Saint Onofrius. The most striking feature of the church is the snake depictions around a pillar in the interior. The number of snakes around the pillar is 17, and these snakes represent the "Garden of Eden", one of the symbolic accounts of Christianity.

The Snake Church, like other Cappadocian churches, has a structure carved into tuff rocks. The interior of the church is quite small and consists of three sections. The courtyard at the entrance of the church has been preserved with the original structure of the doors and is decorated with exterior frescoes.

The Snake Church, like other historical churches in Cappadocia, is on the UNESCO World Heritage List and is one of the must-see places for tourists visiting Cappadocia.

68570 Ihlara Belediyesi/Güzelyurt/Güzelyurt/Aksaray, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 73 yorumun ortalaması 4.5
Musa Çakır
30 Eyl 2022
(6 ay önce)
Hafif bir yokuş sonrası görebileceğiniz bir yer yanında bir çok mağarada var etkileyiciydi. Gün batmadan bile içerisi çok karanlıktı aydınlatması iyi değil, flaş açmakta yasak.
Ali Galip Donmez
25 Oca 2023
(2 ay önce)
Ihlara vadisindeki ziyarete açık 14 kiliseden biri ve belki de en geniş ve freskleri en korunmuş olanı.
Gezen Dünyalı
09 Tem 2021
(bir yıl önce)
Ihlaraya geldiginzde görmeniz gereken ören yerlerinden bir tanesi..ıhlara icerisinde yürürken biraz yukarı cıkınca ulaşabileceginiz bir yerde..yani yormayacak sekilde ulaşabiliyorsunuz..yılanlı bazı turistlere göre ejderli müze..freskler güzel korunmuş..bölgedeyseniz görmeden geçmeyin derim ☺️👍🏻
Emirhan SARICA
30 Mar 2021
(2 yıl önce)
#yılanlıkilise Kapadokya Bölgesinin en önemli kiliselerinden birisidir. Tek apsisli ve bir sunağa sahiptir. Kilisenin resimleri ilk bakışta sıradan gözükse de, bir kompozisyon bütünlüğü göze çarpar. Kilisedeki süsleme ve freskler narteks’ten başlar, kilisenin batı duvarı üzerinde tavana bitişik olan kavisli bölmede son yargı sahnesi yer alır. Ortada Pantokrator İsa ışıklı bir hale içinde bağdaş kurmuş oturmakta ve elinde kutsal metinleri tutmaktadır. İsa peygamberin iki yanında ona eşlik eden iki melekten: sağdaki Mikail, soldaki ise Cebrail’dir. İsa peygamber ile aynı boyda, beşik tonozun iki tarafında on ikişer kişinin betimlemesi yer alır. Bunlar mahşer gününün yirmi dört bilgesidir. Kutsal kitabın konusu dışında kaldığı halde son yemekte şeytanın yer alması, bu kilisenin özgünlüğüne işaret eder. Apokrif kaynaklara dayanan bu sahne, Kapadokya duvar resim sanatının en iyi korunmuş eşsiz örneklerindendir. İsa peygamberin arkasında yer alan küçük kanatlı canavar figürü şeytan Selephos’u temsil eder; İsa peygamber ile alay ederek şunları söyler; “-Tanrının oğlu, beni bugün kutsal yemeğine davetli olarak al”. Ihlara keşişleri ihanet konusunu Yahuda İskariot kisvesi altındaki şeytanın, İsa peygamber ile mücadelesi olarak yorumlamış olmalıdırlar.
onur yıldırım
20 Ara 2017
(5 yıl önce)
İçine girmeden anlamak zor :). yıllar önce insanlar buraya gelmiş içlerine motif eklemiş harika bir yapı bırakmışlar . İçeri girdiğimde çok değişik duygulara kapıldım. Kendi imkanlarımla Türkiye'yi geziyorum ve ne yazık ki gezdiğim her yerde tarihi bir yapıya zarar verme eğilimi var . Ya neden yazı yazı yazma hastalıgı var bizde duvarlara tarihi yapılara :(. Giriyorsunuz bir bakıyorum duvarlar yazı sözler felan vs. yapmayın lütfen şunu bir türlü öğrenemedik tarihi yapılarımıza zarar vermeyelim . İnşallah bir gün öğreniriz.
The Sergeant's Church

The Sergeant's Church

The history of the church, built in the name of Emperor Nicephorus Phocas, dates back to 964-965. As ...
The Church of the Fountain

The Church of the Fountain

Çarıklı Church is a historic church located in the region of Cappadocia, near the county of Ürgüp. It ...
Church of John the Baptist

Church of John the Baptist

The Church of St. John the Baptist is located in the village of Çavuşin in Nevşehir and has ...
The Church of the Fist

The Church of the Fist

Tokali Church is a historic church located in the region of Cappadocia, near the county of Urgup. It ...
The Snake Church in Nevşehir

The Snake Church in Nevşehir

The Church of the Serpent is a historic church in the region of Cappadocia. The church, which is ...