Istanbul
The Arab Well Mosque

Where is the Arap Well Mosque? Directions to The Arab Well Mosque, History of The Arab Well Mosque, Architectural Features of The Arab Well Mosque, Parts of The Arab Well Mosque, What is there to do around The Arab Well Mosque? Who built the Arab Well Mosque? Information you wonder ...

The Arab Well Mosque

The Arab Well Mosque is a monument of history in the heart of Istanbul, not only a religious building but also a symbol that sheds light on the city's past. Coming from the depths of time, this structure presents the unique cultural heritage of Istanbul to its visitors. Where is the Arap Well Mosque? Directions to The Arab Well Mosque, History of The Arab Well Mosque, Architectural Features of The Arab Well Mosque, Parts of The Arab Well Mosque, What is there to do around The Arab Well Mosque? Who built the Arab Well Mosque? Information you wonder about the Arab Well Mosque is on Nomatto!
Kocamustafapaşa, Hacı Hüseyin Cami Sk. No:1, 34098 Fatih/İstanbul, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 89 yorumun ortalaması 4.5
Yusuf Kıranlıoğlu
17 Kas 2021
(bir yıl önce)
Yedikulede görülmesi gereken bir camiidir. 1613 tarihinde yaptırılmıştır.
Talha Özyahni
19 Tem 2020
(2 yıl önce)
Hacı Hüseyin Ağa Camii: Ahmet Dede tarafından 1603 yılında mescid-tekke olarak yaptırılmıştır. Mescidin imamı Ali Efendi de minber koydurarak camiye çevirtmiştir. Ahmet Dede, Hacı Hüseyin Ağa Camii’nin giriş kapısı karşısına taştan büyük bir meydan çeşmesi de yaptırmıştır. 1945 yılında onarım gören camiyi, 1970 yılında da koruma derneği tamir ettirilmiştir. Arap Kapısı Mescidi olarak da bilinir. Avluya bir Arap’ın kuyu kazmasından dolayı bu ismin verildiği rivayet edilir. Hacı Hüseyin Ağa Camii’ni, Halvetî-Sünbülî tarikatı tekke olarak da kullanmıştır. Cumhuriyet döneminde tekkelerin kapatılması ile bina cami olarak kullanılmaya devam etmiştir. Hacı Hüseyin Ağa Camii, kare planlı ve moloz taşla inşa edilmiştir. Sonradan ahşap olarak yapılmış son cemaat yeri ve önüne camekânlı ayakkabılık yapılmıştır. Son cemaat yerinde solda imam odası, sağda üst mahfil merdiveni bulunmaktadır. Harimde, giriş kapısı duvarının üzeri boydan boya, ahşap dört direk üstünde ve ahşap korkuluklu üst mahfil bulunmaktadır. Sağda yine ahşap korkuluklu müezzin mahalli vardır. Sağ ve sol duvarlarda altlı-üstlü üçer, mihrabın sağında ve solunda altlı-üstlü ikişer pencere vardır. Duvarlar alt pencerelerin üzerine kadar lambri ile kaplanmıştır. Mihrap çini, kürsü cilâlı ahşap, minber beyaz boyalı ahşaptandır. Ahşap tavan, çıtalarla süslü ve yeşil yağlı boya ile boyanmıştır. Caminin çatısı ahşap olup, üzeri kiremitle örtülmüştür. Avlu girişinin hemen sağında avlu duvarına bitişik olan minarenin kaidesi taşla yapılmış, üzerine seramik kaplanmıştır. Minare gövdesi kiremitle örülmüş olup, şerefesi taş, külahı kurşun kaplamalıdır. Avlu giriş kapısının solunda abdest alma muslukları ve tuvaletler, sağda minareden sonra küçük bir imam lojmanı bulunmaktadır. Avlunun sol tarafında olan hazire, mihrap önünde de devam etmiştir. Avluda, Hacı Hüseyin Ağa Camii’nin önünde, Bizans sütun başlığı üzerine konan yassı bir taş, musalla taşı görevi yapmaktadır.
Mustafa A.
13 Eyl 2021
(bir yıl önce)
Ahmet Dede tarafından 1603 yılında mescid-tekke olarak yaptırılmıştır. Mescidin imamı Ali Efendi de minber koydurarak camiye çevirtmiştir. Ahmet Dede, Hacı Hüseyin Ağa Camii’nin giriş kapısı karşısına taştan büyük bir meydan çeşmesi de yaptırmıştır. 1945 yılında onarım gören camiyi, 1970 yılında da koruma derneği tamir ettirilmiştir. Arap Kapısı Mescidi olarak da bilinir. Avluya bir Arap’ın kuyu kazmasından dolayı bu ismin verildiği rivayet edilir. Hacı Hüseyin Ağa Camii’ni, Halvetî-Sünbülî tarikatı tekke olarak da kullanmıştır. Cumhuriyet döneminde tekkelerin kapatılması ile bina cami olarak kullanılmaya devam etmiştir.
fatima kul
11 May 2019
(3 yıl önce)
1522 yılında Ahmet Dede tarafından mescid-tekke olarak yaptırılmış. Vakıfı Hacı Hüseyin Ağa'nın ismiyle anılıyor. Halvetî-Sünbülî tarikatı tekke olarak da kullanmış, sonraları camiye dönüştürülmüş. Caminin giriş kapısı karşısına taştan büyük bir meydan çeşmesini de Ahmet Dede yaptırmış.
Hero dark Rednight
05 Haz 2021
(bir yıl önce)
Küçük ama çok güzel tarihi biryer küçük oldugunada bakmayın ama kendi bahçesi wc si abdest hanesi hatta çay ocağı bile var sanırım ben gittiğimde kapaliydi sanırım
Rumeli Fortress Mosque

Rumeli Fortress Mosque

Rumeli Hisarı Mosque is a historical mosque located inside the Rumeli Hisarı, one of the historical symbols of ...
Sokullu Mehmet Pasha Mosque

Sokullu Mehmet Pasha Mosque

Sokullu Mehmet Pasha Mosque, Sokullu Mehmet Pasha Mosque is like a pearl reflecting the splendor of the Ottoman ...
The Princess Mosque

The Princess Mosque

The Prince's Mosque is one of the most striking examples of Mimar Sinan's mastery and Ottoman architecture. With ...
Ahi Celebi Mosque

Ahi Celebi Mosque

Ahi Celebi Mosque, Ahi Celebi Mosque is a mysterious corner in the historical atmosphere of Fatih. Bearing the ...
Valide-i Atik Mosque

Valide-i Atik Mosque

Valide-i Atik Mosque, the Old Valide Mosque and Complex is a reflection of the unique architectural richness of ...