Dumlupınar Şehitliği

Kütahya Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Şehitliği, Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde ölen Türk askerleri anısına Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde 1992 yılında Kültür Bakanlığı tarafından yaptırılan şehitliktir.

Dumlupınar Şehitliği

Kütahya Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Şehitliği, Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde ölen Türk askerleri anısına Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde 1992 yılında Kültür Bakanlığı tarafından yaptırılan şehitliktir.

Kütahya Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Şehitliği, Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde ölen Türk askerleri anısına Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde 1992 yılında Kültür Bakanlığı tarafından yaptırılan şehitliktir. Büyük Taarruz'un 70. yıldönümü olan 30 Ağustos 1992 günü hizmete açılmıştır. Şehitlik, Üç Komutan Anıtı, Milisler Anıtı, 500 kişilik sembolik şehit mezarları ve kitabeleri, Şehit Baba-Oğul Anıtı, Mehmetçik Anıtı, Namazgâh ve Şadırvan’dan oluşmaktadır.

Cafergazi, Uşak Cd., 43820 Dumlupınar/Kütahya, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 2330 yorumun ortalaması 4.9
Ahmed KARAHAN
11 Tem 2022
(5 ay önce)
Kütahya en çok şehitliği olan ilerimizden bir tanesi, Dumlupınar Şehitliğide bunların içinde en önemlilerinden birisi. Şehitlik bakımlı, çok düzenli, etrafı temiz, çevre düzenlemesi mevcut, kantin, lavabo, wc, ve mescidi var. Herşey çok güzel tek eksiği ana yol üzerinden yol vermrmişler, illa dumlupınarın içine girmemiz gerek, bence ana yoldan şehitliğe direk yol verilse çok daha fazla ziyaretçi gelir. Son söz olarak yolu düşen herkesin uğrayıp şehitlerimize bir fatiha okumalarını tavsiye ediyorum.
Yusuf ERKAN
20 May 2022
(7 ay önce)
İçinde vatan sevgisi bulunan her Türk evladının ziyaret etmesi gereken yer. Milli Mücadele döneminin en kritik yerlerinden biri. Hemen yol üzerinde. Girişler ücretsiz. Gel gelelim ki bir tane ilgili personel yok. Böyle bir yerde nasıl tercüman, rehber bulundurulmaz gerçekten şaşırtıcı. Ya da rehber yerine sensörlü olarak çalışan ses kaydı tarzı çalışan bir yayın olabilir. İnsanlar oraya geldiğinde anlatım ile çalan marşlar ile o maneviyatı hissetmeli. Gençlerimiz çocuklarımız geliyor geziyor fotoğraf çekilip gidiyor. Ne buranın önemini biliyor, ne de buradaki maneviyatı tadabiliyor. Zaten okumayan bir nesil yetişiyor. Çevre düzenlemesi güzel fakat bakım yok. Tuvalet idare eder. Otlar hem yol üzerinde hem şehitlikte uzamış gitmiş. Haliyle hoş bir görüntü değil. Sorumlu arkadaş / kurum mutlaka ilgilenmeli.
Çatık Kaşlı
17 Şub 2022
(10 ay önce)
Çanakkale Destanımızdan sonra şanlı tarihimizin en önemli noktası. Her Türk Evladının gidip görmesi gereken bir yer. Dumlupınar Belediyesine de 2 çift lafım var. Burada yatan şehitleri ziyarete gittiğimizde anıt mezar taşlarının büyük bir kısmı karlar altındaydı. Üzerleri açılmamış. Hiç mi ilgilenmiyorsunuz. Hiç mi temizlik yapılmıyor. Orda yatan şehitler karlar altında kalmayı haketmiyor. Dumlupınar meydanındaki durum da resimlerde görülüyor. Karlar temizlenmemiş. Atatürk Evi kapalıydı. Pazar günleri Kütahya İzmir Yolundan geçenler uğrarlarsa ziyaret etmek isteyebilir. Pazarları da açık olmalı müzeler.
Serdar keleş
15 Ağu 2022
(4 ay önce)
Duygulanmamak elde değil. 8 yaşındaki şehidi görünce ülkelerinden kaçıp gelen sığınmacılar akla geliyor. Şehitlik tertemiz, bakımlı. Tepedeki anıta çıkmak için 97 basamak var. Yaşlılar ve engelliler için yürüyen merdiven yapılabilir. Ziyarete gelen bir çok kişi çıkmayı göze alamadı...
Ali Aktaş
27 May 2022
(7 ay önce)
Çok güzel bir yer. O yerde ki yatan vatan şehitlerimizi görünce özelliklede çocuk yaştaki ölenleri gördükten sonra neredeyse insanın ağlaması elde değil. 8 ýaşlar 11 14 18 16 yaşlar.
Tarihi Kütahya Konakları

Tarihi Kütahya Konakları

Günümüzde tarihi dokusunu ve güzelliklerini korumaya devam eden, tarihi konaklarıyla geçmişten günümüze ayna tutan Germiyan ve Ahierbasan Sokakları ...
Dumlupınar İlk Hedef Anıtı

Dumlupınar İlk Hedef Anıtı

Bu Anıt, Başkomutan Meydan Muharebesi'nde, Mustafa Kemal Paşa'nın ''Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!.'' emrini verdiği karargâhın yeridir.
Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı

Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı

Bu Anıtın temeli 30 Ağustos 1924 tarihinde Atatürk tarafından Zafertepe’de atılmış ve 1927 yılında törenle ziyarete açılmıştır. 1961 ...
Kütahya Eski Hükümet Konağı

Kütahya Eski Hükümet Konağı

Kütahya Mutasarrıfı Giritli Ahmet Fuat Paşa zamanında, 1905 yılında yaptırılmıştır. Dış cephesi 1907 yılında Kütahya çinileriyle bezenmiş ...
Evliya Çelebi Kültür Sanat Evi

Evliya Çelebi Kültür Sanat Evi

Kütahya’lı dünyaca ünlü seyyah, ilim adamı, tarihçi, yazar ve halk bilimci Evliya Çelebi’nin doğduğu ev, Kütahya Belediyesi ve ...