Bir bakışta
Karadeniz’in inci kenti Giresun, yeşille mavinin kucaklaştığı güzel bir sahil şehridir. “Fındığın Başkenti, Kirazın Anavatanı”, Giresunun özellikle iç kesimleri, flora ve fauna gözlemcileri, trekking, dağ bisikleti veya off-road sporuyla uğraşanlar için Kümbet, Bektaş, Kulakkaya ve Sisdağı gibi pek çok yaylayı ziyaret edebilirler. Giresun, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Karadeniz bölgesinin doğusunda yer alan fındığı ile meşhur bir kıyı ilimizdir. Doğusunda Trabzon batısında ise Ordu ilimiz yer alır. Giresun, 122 kilometrelik sahil uzantısıyla mavinin dinginliği ve dört mevsim yağış almasıyla yeşilin her tonu ile göz kamaştıran güzelliğe sahip. Gezi severlere yayları ile kucak açmaya devam ediyor.
Kıyıya çok yakın olan Giresun Adası (Aretias), Doğu Karadeniz’in tek adası olması nedeniyle Giresun’a özel bir değer katmaktadır. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sodalı suyun dere halinde aktığı tek yer olma özelliğine sahip Mavi Göl’ü, muhteşem manzarası ile Giresun Kalesi ve kalenin güneydoğusunda yer alan tarihi Giresun evlerinin yer aldığı Zeytinlik semti görülmeye değerdir.
Şebinkarahisar Meryem Ana Manastırı, 2014 yılında ören yeri ilan edilerek ziyarete açılmıştır. Sadece bir kapısı olan ve 404 yıldır ayakta kalan Hacı Abdullah Duvarı, Çocuk Kütüphanesi olarak kullanılmaya başlayan Katolik Kilisesi’nde gotik mimarisinin izleri görülmektedir. Kuzalan Şelaleleri ve travertenleri; mağaralar, anıt ağaçlar, tarihi değirmenler gibi çeşitli doğal zenginliklerin yanında 60 farklı familyaya ait 129 bitki türü, 36 familyaya ait 105 kuş türü de tabiat parkı içinde yer almaktadır. Şahin Kayası şekil itibariyle doğal Türkiye haritası görünümünü almıştır. Tamamen doğal yollarla oluşmuş harita, Türkiye haritasının ölçülerine birebir uymaktadır. Kara lahana, ile yapılan lahana diblesi en çok tüketilen yemeklerin başında gelir. Karadeniz’in olmazsa olmazları arasında yer alan Giresun pidesi de unutulmamalıdır. Meşhur fındıklı kadayıfı, Tirebolu çayı, hamsi böreği ve karalahana yemekleriyle konuklarını ağırlayan şehirde, Coğrafi işaretli ürünler arasında bulunan; Görele Dondurması, Çamoluk şeker kuru fasulyesi, Giresun fındık ezmesi, Giresun tombul ve sivri fındığı, Giresun Kalınkara fındığı, Piraziz elması, Alucra oğlak kebabı, Çavuşlu ekmeği Giresun’un en bilinen yöresel lezzetleri arasındadır.
Mevsim Ortalaması
İdeal Ziyaret Zamanı
Yaz aylarıİdeal Gezi Süresi
3Gezi Planı Sayısı