Sedef Adası Plajı

Sedef Adası Plajı, 5000 metrekarelik bir alana kurulmuş olup Büyükada’da değil Sedef adasındadır. Sedef adası yerleşim yeri olan adaların en küçüğü ve adanın büyük kısmı özel mülk olduğu için gezilecek pek yer bulunmuyor. 800 şezlong ile büyük bir kapasitesi olan Sedef Adası Plajına Büyükada’dan motorlarla ulaşabilirsiniz. Sedef Adası Plajı halka ...

Sedef Adası Plajı

Sedef Adası Plajı, 5000 metrekarelik bir alana kurulmuş olup Büyükada’da değil Sedef adasındadır. Sedef adası yerleşim yeri olan adaların en küçüğü ve adanın büyük kısmı özel mülk olduğu için gezilecek pek yer bulunmuyor. 800 şezlong ile büyük bir kapasitesi olan Sedef Adası Plajına Büyükada’dan motorlarla ulaşabilirsiniz. Sedef Adası Plajı halka açık mı? Sedef Adası plajına nasıl gidilir? Sedef Adası plajlarına girişler ücretli mi? Sedef Adası plajında denize girilir mi? hakkında merak ettiğiniz bilgiler Nomatto'da...

Sedef Adası plajı, İstanbulda gezilebilecek yerler arasında en sakin huzur verici ve en küçük adalardan biridir. Sedef Adası zaman zaman sürgün yeri olarak kullanılmıştır. Sedef Adası, Prens Adaları olarak bilinen 5 adanın en küçüğüdür. Denize girebileceğiniz 3 tane plajı vardır. Prens Adaları'nın yerleşime açık olan en küçük adası olan Sedef Adası, özel mülkiyet konumundadır. Peki neden sedef adası denilmiş üzerindeki bitki örtüsü uzaktan bakıldığında sedefe benzetildiği için Sedef adası adı verilmiştir. Eskiden tavşanı bol olduğu için Tavşan adası adı da kullanılmıştır. Ama Amasrada bulunan Tavşan adası ile Muğlada bulunan Tavşan adaları ile karıştırılmamalıdır.

İstanbul ne yapılır ve İstanbul Gezi Planlarını inceleyebilir, isterseniz İstanbul Gezilecek Yerler sayfamızdan kendinize ait gezi planı oluşturabilirsiniz.

Sedef Adası: İstanbul'un Prens Adaları olarak bilinen takımadasının en küçük adalarından biri olan Sedef Adası, özel mülklerin bulunduğu bir ada olarak dikkat çeker. Ada üzerindeki özel mülklerin çoğunluğu nedeniyle gezilecek yerleri ve plajları diğer adalara göre daha kısıtlıdır. Ancak yine de sessiz ve huzurlu bir deniz tatili yapabileceğiniz üç adet plaja sahiptir. İşte Sedef Adası'nın plajları ve bazı öne çıkan noktaları:

  1. Sedef Adası Plajı: 5000 m2'lik alana sahip olan Sedef Adası Plajı, 3000 m2'si kapalı bir plaj alanıdır. Plaj zemini beton olan tesis, güneşlenme alanında 800 adet şezlong ile hizmet verir. Plajda giriş ücreti alınmaktadır. Plajın giriş ücretleri sezona ve haftanın gününe göre değişiklik göstermektedir. Ücrete dahil hizmetler arasında duş, WC, şemsiye, tuvalet, şezlong ve su kaydırağı bulunur. Plajın çalışma saatleri 08:00 - 20:30 arasındadır.

  2. Elio Sedef Beach: Elio Sedef Beach, adanın en popüler plajlarından biridir. İskelesi, restoranı, barı ve diğer hizmetleri ile sakinliği ve huzuru deniz keyfiyle birleştirir. Özel rezervasyon gerektiren bir plajdır. Fiyatlar sezona göre değişmekle birlikte VIP Loca hizmeti sunmaktadır. Ücrete dahil olan hizmetler arasında şampanya, meyve çerez, atıştırmalık tabak ve ücretsiz ulaşım bulunur.

  3. Club Ada Sedef: Bu tesis, deniz, güneş, yeme-içme ve eğlenceyi bir arada sunar. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere giriş ücreti alınan bu plajda duş, WC, şemsiye, tuvalet ve şezlong hizmetleri bulunur. Plajın çalışma saatleri 08:00 - 20:30 arasındadır.

Sedef Adası'na ulaşım için öncelikle Kartal veya Bostancı'dan kalkan vapurları kullanabilirsiniz. Büyükada'dan da motor seferleri ile adaya geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca özel yat veya tekne ile adaya gelmek isteyenler için demir atma olanağı da mevcuttur.

Sedef Adası Plajları ve Gezilecek Yerler Sedef Adası, İstanbul'un sakin ve güzel plajlarından biri olarak tercih edilebilir. Diğer adalara göre daha az bilinmesine rağmen, özellikle sessiz ve huzurlu bir deniz tatili arayanlar için ideal bir seçenektir. Plajlar ve işletmeler özel mülkler üzerinde yer aldığından dolayı, tatilcilerin rahat ve keyifli bir zaman geçirebileceği mekanlar sunar.

Elio Sedef Beach gibi plajlar, sadece deniz ve güneşin keyfini çıkarmakla kalmayıp restoran ve bar hizmetleri ile de ayrıcalıklı bir deneyim sunar. Sedef Adası'nda plajlar arası geçiş sağlamak da mümkündür.

Özellikle Büyükada'dan gelen ziyaretçilere adanın güzelliklerini keşfetme fırsatı sunan Sedef Adası, İstanbul'da sakin bir kaçamak yapmak isteyenler için ideal bir seçenektir.

Sedef Adası Plajı Halka Açık Mı?

Sedef Adası Plajı halka açık mı? Sedef Adası, Prens Adaları olarak bilinen 5 adanın en küçüğüdür. Adanın 4/3'ü özel mülk olduğu için gezilecek yerleri ve plajları diğer adalara göre halka açık kısımları kısıtlıdır. 3 tane plajı bulunmaktadır. Sedef Adası’nın en ünlü ve popüler plajı olarak Elio Sedef Beach dikkati çekiyor. Adanın iskelesine yaklaşık 2 dakikalık bir yürüme mesafesinde. Aynı zamanda özel tekneleri de ağırlamakta. Denize 500 metre cephesi ile oldukça geniş bir plajı bulunmaktadır. Dilerseniz kapalı alanı da bulunmaktadır. 

Sedef Adası Plajına Nasıl Gidilir?

Sedef Adası Plajına nasıl gidilir? Sedef Adası Plajına, Kartal‘dan direkt olarak Sedef adasına yolcu motorlarını ile gidebilirsiniz. Seferleri sabah 08.30’da başlıyor, son dönüşler 18.00’da yapılmaktadır. Adada Kalmak isterseniz küçük işletmelerde bulunmaktadır. Rezervasyon yaptırabilirsiniz. Bostancı ‘dan kalkan ve Büyükada üzerinden giden Şehir Hatları vapurlarını kullanabilirsiniz. Şehir hatları vapurlarının güncel adalar sefer Bostancı- Adalar Kartal – Büyükada-Heybeliada vapur seferleri düzenlenmektedir.

Sedef Adası Plajı Giriş Ücreti

Sedef Adası plajı giriş ücreti, Sedef Adası Plajının Açılış Saatleri: her gün 08:00 – 20:30 saatleri arasıdır. Giriş Ücreti: hafta içi 250 TL – hafta sonu 250 TL (Şezlong dahil). Sedef Adası Konaklama Yapmak isterseniz. Adada 1-2 tane butik otel mevcut. Adada kalmak isterseniz eğer ortalama oda Fiyatları 200 – 450 lira arasında değişmekte.

Sedef Adasında Yapılacak Aktiviteler

Sedef Adasında yapılacak aktiviteler, Sedef Adası Plajında 800 kişilik şezlong, çocuklar ve gençler için su kaydırağı, can kurtaran hizmeti ve doğa ile iç içe bir de restoran bulunmakta. Duş, WC, şezlong, şemsiye ve su kaydırağı hizmetleri ücrete dâhildir. Sedef Adasında gezilebilecek bir yer olmamasından ötürü yapılabilecek en güzel şey tertemiz denizin ve havanın tadını çıkarmak yüzebilirsiniz. Eğer sessiz sakin bir trekking hayal ediyorsanız burada bunun için çok alan yok. 20 dakika civarı kısa yürüyüş yapabileceğiniz bir alan var. Ancak bu alanda tempolu yürüyüş yaparak sporunuzu yapmış olursunuz. Deniz üstünden gün batımını izlemek her zaman güzel fotoğraflara sebep olmuştur. Sizin ufkunuzu açacak pek çok bitki türü fotoğraflanmayı bekliyor. Sedef Adasında o kadar küçük ki kamp yapmak, bisiklet kiralama ve fayton gibi hizmetleri yoktur.

Sedef Adası Plajında Denize Girilir Mi?

Sedef Adası plajında denize girilir mi? Sedef Adası Plajı, Özel mülkiyet olması sebebiyle ve gezilebilecek çok az bir alanı olması nedeniyle kalabalık nüfus tarafından çok tercih edilen alanlardan değildir. İnsanların az tercih etmesi ve adanın küçük olması sanayileşme faaliyetlerinin olmaması gibi birçok faktör denizinin temiz olmasını sağlamıştır. Hinterlandı geniş olduğu içinde rahatlıkla suya girebilirsiniz. İskelesi ve deniz debisi sebebi ile atlamaya oldukça müsaittir. Sedef Adasında açılış saatleri 08:00 – 20:30 saatleri arasında hizmete açıktır.

Sedef Adası Plajının Genel Özellikleri

Sedef Adası plajının genel özellikleri, Sedef Adası Ada tarihinin en önemli sürgünlerinden biri miladi 857 yılında adaya gönderilen Patrik İgnatios’ tur. Yaklaşık 10 sene boyunca çeşitli işkenceler gören İgnatios 867 de yeniden Patrik seçilmiştir. Sultan Abdülhamit Adayı 1850 yılında Fethi Ahmet Paşa’ya hediye etmiştir. Ada o kadar küçük ki bir Osmanlı padişahından paşamıza küçük bir hediye şakasını yapmasak olmazdı. İstanbul’ un işgali esnasında uzun süre Yavuz zırhlısının demirlediği Sedef adası’ nda  1956 yılında mülkiyet hakkını ellerinde bulunduran bir aile bir yapı kooperatifi kurmuştur. Kooperatifin uzun ve etkin çalışmalarıyla yaklaşık 70 villanın iskânı alınmıştır. Sedef adasına 1958 yılında vapur seferlerinin başlamasıyla tatil ve yaz günlerinde yoğun ziyaretçi akını başlamıştır.

Sedef Adası Plajı Adasının 4/3’ü özel mülkiyet ve bu alanlara girişe izin verilmiyor. Bu Yönüyle şahıs adası desek çok da anlamsız olmaz. Özel mülkiyet olduğundan dolayı gezip görülecek alanı da yok. Neden gidelim o zaman diyorsanız Huzur, sessizlik ve doğa. Diğer adalarda az az olan bu özellikler burada bolca bulunmakta. Sedef Adasında toplam 3 işletme mevcut. Bunlar; bakkal, Club Sedef ve Elio Sedef. Halk Plajı Club Sedef tarafında yer alıyor. Rezervasyon yaptırıp şezlong kiralayarak denize girme fırsatı da sınmaktadır.

Sedef Adası Plajında Ne Yenir?

Sedef Adası Plajında ne yenir? Sedef Adası Plajı Adasının çoğunluğu özel mülkiyet olduğu için size geniş bir yiyecek içecek imkânı sunmamaktadır. Gelen ziyaretçilerin çoğunluğu adaya gelirken yanında hazırlıklı gelmektedirler. Restoranlar temiz ve kaliteli bu konuda şüpheniz olmasın. 

Sedef Adası Plajı, Büyükada-maden, Adalar, 34970 Adalar/İstanbul, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 286 yorumun ortalaması 3.9
İskender Baydan
05 Ara 2022
(4 ay önce)
Sedef Adası, İstanbul'da bulunan Adalar'ın yerleşime açık olan en küçük adası. İdari bakımdan Büyükada Maden Mahallesi muhtarlığına bağlıdır. 1.300 x 1.100 metre büyüklüğündedir. Üzerindeki bitki örtüsü uzaktan bakıldığında sedefe benzetildiği için Sedef adası adı verilmiştir.
Ercan Özçelik
22 Nis 2021
(bir yıl önce)
Prens adası olarak bilinen 5 adanın en küçüğü Sedef adasıdır.Çoğunluğu özel mülk olduğu için gezilecek yeri fazla yok. Genelde Clup Elio eğlenmeye giderdik.Yatı teknesi olanlar yatıyla olmayanlar büyük ada aktarmasıyla geliniyordu.Clup kapanışında Kartal a Clup un teknesi bırakıyordu. Atmosferi güzel sessiz sakin bir ada.Burada özel mülkü olanlar çok şanslı diyelim.
Bige Güntürkün
26 Ağu 2020
(2 yıl önce)
Hafta içi gittik. Temizlik, servis, sakinlik, manzara ve hatta deniz çok güzeldi.🤗 Büyükada'dan ulaşım, kendi teknesi ile sağlanıyor, keyifli ve kısa bir yolculuk. Hafif bir hoşgeldin kokteyli, kahve ikram. Giriş ücreti ve yemek ayrı ayrı fiyatlandırılıyor. Dekorasyon ferah, doğa ile içiçe, adanın arka bölümünde ve Büyükada manzaralı. Üst bahçe ve restorant bölümü daha şık düzenlenmiş. Dezenfektan, maske kullanımında özenliler. Personel ilgili ve mesafeli. Menü lezzetli ama porsiyon olarak göz dolduracak şekilde planlanabilir. Her şey taze idi. Sigara börekleri lezzetli ama pek miniktiler. Sa:14:00+ deniz daha bir berrak ve temiz oluyor. İskelenin diğer ucuna, iki ada arasına bakan kısmına da merdiven yapılması daha fazla yüzme seçeneği yaratır. Çok güzel zaman geçirdik. Teşekkürler,
Tunahan Altundal
29 Haz 2019
(3 yıl önce)
Fazla kalabalık olmayan , İstanbul'da denize girilebilecek en güzel yerlerden birisidir Sedef Adası , denizi çok temiz ve anlık ihtiyaçlarınızı rahatça karşılayabilirsiniz , ayrıca tekne ile ulaşım olması ve martılar eşliğinde İstanbul ve adalar manzaralı seyahat sureci ayrı bir keyifti.
Zeynep Gölbaşı Ballıoğlu
20 Tem 2019
(3 yıl önce)
Denizi harika tertemiz dibi gorunuyor zaten adada 2 plaj var biri elio sedef (cok pahali 50tl) biri de sedef plajı giris 20tl,sedef plajina gittim bolmeliydi aile yerinden giris sifirdan taslik, dger yerler atlama betondan giristi, asiri sakin haftaici bombos bir plaj diyebilirim, tam kafa dinlemelik, adada gezilecek biyer yok cunku ozel mulk oldugu icin diger yerler yasak, sadece plajı icin gidilebilir 👍👍 en son saat 6da kartal a vapur var, saat 19.40tada buyukada ya gidis var, istanbulun kalabaligindan uzaklasmak icin iyi bir plaj
Sofular Plajı

Sofular Plajı

Sofular Plajı, sığ deniziyle özellikle çocuklu ailelerin çok tercih ettiği plaj Şile’nin Sofular Köyünde bulunuyor. Hemen yanında bulunan ...
Caddebostan Sahili

Caddebostan Sahili

Caddebostan Sahil, Marmara Denizi'ne kıyısı olan keyifli bir sahil bölgesidir. 950 metre uzunluğundaki bu sahil, ziyaretçilere unutulmaz bir ...
Ayazma Plajı

Ayazma Plajı

Ayazma Plajı, İstanbul'un Şile ilçesinin giriş tarafında yer alan geniş ve kumlu bir plajdır. Şile'nin deniz kıyısındaki bu ...