Ankara Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi hakkında, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi, Türkiye'nin ilk oyuncak müzesi olarak Prof. Dr. Bekir Onur tarafından 23 Nisan 1990 tarihinde ziyarete açıldı. Müzenin temel amacı, Türkiye'de hızlı değişim süreci içinde kaybolma tehdidi altındaki oyuncakları korumak ve geleneksel çocuk oyun ve oyuncaklarını sergileyerek çocuk kültürünün araştırılmasına katkı sağlamaktır. Aynı zamanda, oyuncak aracılığıyla sanayi tarihi, kültür tarihi, eğitim tarihi ve çocukluk tarihi konularında yapılan araştırmalara destek vermektedir.
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi Nerede?
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi nerede? Müze, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Ankara'nın Cebeci semtinde bulunan bir eğitim kurumunda yer almaktadır. Fakültenin yerleşkesi, Ankara Üniversitesi'nin Cebeci Yerleşkesi içerisinde konumlanmıştır.
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi Yol Tarifi
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi yol tarifi, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nin bulunduğu Cebeci Yerleşkesi'ne ulaşım için çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Ulaşım tercihinize bağlı olarak şu seçenekleri değerlendirebilirsiniz:
- Toplu Taşıma: - Otobüs: Ankara'da birçok noktadan Cebeci'ye otobüs seferleri bulunmaktadır. Toplu taşıma araçları ile seyahat edebilirsiniz. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesi veya mobil uygulamalar üzerinden güzergah ve sefer bilgilerini kontrol edebilirsiniz.
- Özel Araç: Kullanımı: Kendi aracınızla gidecekseniz, Cebeci Yerleşkesi genellikle şehir içinde merkezi bir konumda olduğu için ulaşım oldukça rahattır. GPS veya harita uygulamalarını kullanarak kolayca yerleşkeye yönlenebilirsiniz.
- Üniversite Servisleri: Ankara Üniversitesi genellikle kendi öğrencileri için ücretsiz veya indirimli servis hizmetleri sunmaktadır. Üniversiteye ait öğrenci servislerini kullanabilir ve güzergah bilgilerini öğrenebilirsiniz.
- Yürüyüş: Eğer şehir merkezine yakın bir konumdaysanız, yürüyerek de Cebeci Yerleşkesi'ne ulaşabilirsiniz. Yürüme mesafesini ve güzergahı harita üzerinde kontrol edebilirsiniz.
Bu seçenekler arasından sizin için en uygun olanını seçerek Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'ne ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi Eserleri
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi eserleri, "Müzenin zengin koleksiyonu, yerli ve yabancı, sanayi ürünü ve el yapımı yaklaşık 2 bin oyuncaktan oluşmaktadır. Koleksiyon, beş ana bölümde düzenlenmiştir:
- Geleneksel Oyuncaklar: Oyunla ilişkilendirilmiş, yerel ve el yapımı oyuncakları içerir. Bu kategoride sapan, çember, topaç, bez bebek, beşik, Eyüp Oyuncakları gibi geleneksel oyuncaklar yer almaktadır.
- Fabrikasyon Oyuncaklar: Malzeme özelliklerine göre sınıflandırılmış sanayi ürünü oyuncakları içerir. Tahta, teneke, kağıt, plastik oyuncaklar ile bebekler ve yumuşak oyuncakları içerir.
- Yabancı Oyuncaklar: Kişisel veya ticari amaçlarla diğer ülkelerden getirilen çeşitli oyuncakları kapsar. Müzedeki en eski oyuncaklar, 1890 yılına ait olanlar da bu kategoridedir.
- Antik Oyuncaklar: Ülkedeki birçok arkeoloji müzesinde sergilenen antik oyuncakların kopyalarını içerir.
- Yeni Oyuncaklar: Karakter oyuncakları ve popüler kültür tarafından üretilen oyuncakları içerir.
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi Sanal Tur
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi sanal tur hizmeti bulunmaktadır.
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi’nin En Ünlü Eseri Hangisidir?
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi’nin en ünlü eseri hangisidir? Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi'nin en ünlü eseri, müze koleksiyonunda yer alan bir kategoriye özel olarak belirlenmiş değildir. Müze, geniş bir oyuncak koleksiyonuna ev sahipliği yapmakla birlikte, herhangi bir belirgin en ünlü esere sahip değildir. Ziyaretçiler, geleneksel oyuncaklardan fabrikasyon oyuncaklara, yabancı oyuncaklardan antik oyuncaklara kadar geniş bir yelpazede eserleri keşfetme fırsatına sahiptir.
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi’nde Müze Kart Geçerli Mi?
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi’nde müze kart geçerli mi? Müze kart geçerli değildir.
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi Giriş Ücretleri
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi giriş ücretleri, müzeye giriş ücretlidir ve 3 yaş üzeri her birey için kişi başı 2 Türk Lirasıdır (2023). Ancak, 65 yaş üstü kartı, engelli kartı, gazi ve şehit yakınları kartına sahip olanlar ücretsiz olarak ziyaret edebilirler.
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi Ziyaret Saatleri
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi ziyaret saatleri, Ziyaret Saatleri: Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri ziyarete açıktır. Diğer günler ve tüm resmi tatillerde müze ziyarete kapalıdır. Ziyarete açık günlerde 09:00-12:00 ve 13:30-17:00 saatleri arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz.
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi Çevresinde Neler Yapılır?
Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi çevresinde neler yapılır? Ankara, Türkiye'nin başkenti olması nedeniyle birçok tarihi, kültürel ve eğlence aktivitesi sunan bir şehirdir.
Ankara Gezi Planları, Ankara Yapılacak Aktiviteler ve Ankara Konaklama sayfalarımızı ziyaret edebilir, isterseniz Ankara gezilecek yerler sayfamızdan kendinize ait gezi planı oluşturabilirsiniz.
İşte Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi Çevresinde yapılabilecek bazı aktiviteler:
- Anıtkabir Ziyareti: Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarını ziyaret edebilirsiniz. Atakule: Ankara'nın sembolü olan Atakule'yi ziyaret ederek şehri yüksekten görebilirsiniz.
- Etnografya Müzesi: Türk kültürüne ait pek çok eseri barındıran müzeyi gezebilirsiniz.
- Gençlik Parkı: Doğayla iç içe zaman geçirmek için Gençlik Parkı'nda piknik yapabilir veya gölet etrafında yürüyüşe çıkabilirsiniz.
- CerModern: Modern sanat galerisi olan CerModern'de çeşitli sergileri inceleyebilirsiniz. Atakule'de Yemek: Atakule'nin döner restoranında Ankara manzarası eşliğinde yemek yiyebilirsiniz.
- Çıkrıkçılar Yokuşu: Tarihi bir sokak olan Çıkrıkçılar Yokuşu'nu keşfe çıkabilirsiniz.
- Çıkrıkçılar Yokuşu'nda Alışveriş: Eski Ankara evlerinde bulunan dükkanlarda alışveriş yapabilirsiniz.
- Hamamönü: Geleneksel Ankara evleri, kafeler ve butik mağazalar ile ünlü bu bölgede dolaşabilirsiniz.
- Seğmenler Parkı: Yeşillikler içinde dinlenmek için güzel bir park.
- Roma Hamamı ve Ulus Açık Hava Müzesi: Antik döneme ait kalıntıları görebileceğiniz bu müzeyi ziyaret edebilirsiniz.
- Kocatepe Camii: Ankara'nın en büyük camilerinden birini ziyaret edebilirsiniz.
- Kocatepe Sokak: Alışveriş ve kafe keyfi için popüler bir caddede zaman geçirebilirsiniz.
Unutmayın ki bu öneriler zaman içinde değişebilir, bu nedenle güncel etkinlikler ve mekanlar için yerel kaynakları kontrol etmeniz önemlidir.
Değerlendirmeler