Ayvacık Babakale Kalesi

Osmanlı tarafından inşa edilen son kale olma özelliği taşıyan kale, köy halkını korsanlardan koruma amacıyla 1725 yılında inşa edilmiş.

Ayvacık Babakale Kalesi

Osmanlı tarafından inşa edilen son kale olma özelliği taşıyan kale, köy halkını korsanlardan koruma amacıyla 1725 yılında inşa edilmiş.

Babakale Köyü’nde ilk durağımız Babakale Kalesi. Yarım saatlik bir süre zarfında kale içinde bulunan camii ve tarihi evlerin dokusunu incelerken Ege’nin güzelliğine ve tarihi liman manzarasına da şahit oluyorsunuz. Osmanlı tarafından inşa edilen son kale olma özelliği taşıyan kale, köy halkını korsanlardan koruma amacıyla 1725 yılında inşa edilmiş.

Kocaköy - Babakale Yolu, 17862 Babakale/Ayvacık/Çanakkale, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 1095 yorumun ortalaması 4.3
ali dinç
22 Eyl 2022
(3 ay önce)
Anakara olarak, Asya'nın en batı ucu. Osmanlı dönemi yapılmış bir kale mevcut. Ulaşım gidiş geliş birer serit şeklinde yolla mevcut. Asfalt yol ama bazı yerler bozulmuş. Yol bazı noktalarda daralıyor. Dikkatli gitmekte fayda var. Çok rüzgarlı bir yer. Çanakkale genel olarak ruzgarlidir zaten. Asos ve yakın bölge konaklamalarinda günübirlik ziyaret edilebilir. Asostan yaklaşık 30 dakika yolculuk sürüyor. Kaleye girişte bir bayan vardı. Kişi başı onar lira ödedik. Kale surlarında yuruyebiliyorsunuz. Kale surlarında bir tane de fener mevcut. Kalenin karşısında kahvehane tarzı küçük bir kafe mevcut. Ben başka bir yemek ve içmek için bir yer göremedim. Köyün içinde tek tukta olsa eski rum evleri mevcut.
metozade
22 Tem 2022
(5 ay önce)
Kişi başı 10tl ödedik ve makbuz vermediler. 21temmuz 2022 Kültür bakanlığına mı bağlı nasıl ¿ nedir? belli değil. Doğru dürüst açıklama panosu yok. Bilgi kartı yok. Kalenin burçları arası yolun yan tarafları açık düşme riski var hiçbir önlem alınmamış tahta bir çit yapmak bu kadar mı zor. Kültür turizm bakanlığına sesleniyorum biri düşerse mi önlem alacaksınız.? bu kadar rüzgarlı bir konumda üstelik.
Kardelen Oğlakcıoğlu
22 May 2022
(7 ay önce)
Kaleye giris 10tl, onunde sasirtici sekilde ucretsiz park edebiliyorsunuz. Biz 7 gibi gittik hala acikti ama girmeyi tercih etmedik, surlarda yuruyebiliyormussunuz. Kalenin karsisinda ufak bir carsi var, 4-5 dukkan var, cay bahcesinin kenarindan girince goreceksiniz. Mekanlara yazilan yorumlae iyi olmadigindan biz hizlica yolumuza devam etme karari aldik. Her yeri yeni imara acmislar, insaat halinde. Googleda gosterilen yollardan biri cok kotu, en az 4km kotu toprak yol var. Muhtemelen asfalt atilacak yakinda ama su siralar tercih etmemenizi oneririm.
Emre Korkmaz
25 Tem 2022
(5 ay önce)
Asya Kıtası'nın en batı noktasında bulunması dışında hiçbir iyi özelliği bulunmayan bir kale. Tabi bir de denize bakan tarafındaki mezarlık manzarası fena değil :) Giriş 10 lira ama bunu ne için ödüyoruz belli değil. Hiçbir bilgilendirme levhası yok.
Freesoul İZMİR
07 May 2022
(8 ay önce)
Muhtarlık elinden geldigince temizlemeye çalısmis fakat yetersiz. Bakanlıginin kesinlikle el atması gereken bir yer. Ne bir bilgi panosu var nede yonlendirme isareti. Kucuk cocuklar icin cok tehlikeli kale surlarinda korkuluk vs. Yok, 10 mt. Yakin yukseklik var dusme riski cok fazla. 10 TL. giris ucreti aliniyor. Surlarin alt kisminda iki adet zindan tarzi yerler var iceriler cok pis cöpler atilmis ve ışıklandirma yok. Manzara harika bol bol fotograf cekilebilirsiniz. Cıkışta birde gezi sertifikası veriliyor muhtardan imzali 😊Biraz ilgilenilirse gercekten guzel bir tarihi mekan olabilir.
Kilitbahir Kalesi

Kilitbahir Kalesi

Kale, Fatih Sultan Mehmet tarafından Boğaz savunmasını kontrol altına almak için 1462 1463 yıllarında yaptırılmıştır. Daha sonra Kanuni ...
Bozcaada Kalesi

Bozcaada Kalesi

Bozcaada’ya feribotla ulaşırken tüm görkemiyle sizi karşılayan kalenin, Venedik, Ceneviz ve Bizanslılar döneminden beri kullanıldığı bilinmektedir. Ana kapısındaki ...
Ayvacık Babakale Kalesi

Ayvacık Babakale Kalesi

Osmanlı tarafından inşa edilen son kale olma özelliği taşıyan kale, köy halkını korsanlardan koruma amacıyla 1725 yılında inşa ...
Çimenlik Kalesi (Kale-i Sultaniye)

Çimenlik Kalesi (Kale-i Sultaniye)

Çimenlik Kalesi (Kale-i Sultaniye), Çimenlik Kalesi, tarih boyunca Çanakkale Boğazı'nın koruyucu kalesi olarak hizmet vermiş, geçmişin izlerini günümüze ...
İskiter Kalesi

İskiter Kalesi

Cenevizliler tarafından moloz ve taştan yapıldığı belirlenen İskiter Kalesi’nin surlarının bir bölümü günümüze ulaşabilmiştir.