Burdur Arkeoloji Müzesi

Türkiye'nin en zengin müzelerinden biri olan Burdur  Arkeoloji Müzesi, 60 binden fazla esere ev sahipliği yapıyor.

Burdur Arkeoloji Müzesi

Türkiye'nin en zengin müzelerinden biri olan Burdur  Arkeoloji Müzesi, 60 binden fazla esere ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin en zengin müzelerinden biri olan Burdur  Arkeoloji Müzesi, 60 binden fazla esere ev sahipliği yapıyor. Burdur müze binası, müzenin bahçesinde bulunan Osmanlı kütüphanesinin mimari yapısından esinlenerek inşa edilmiş. Giriş ücreti 15 TL(2022). Müzekart geçerli. 15 Nisan-15 Ekim ziyaret saatleri 09:00-19:00, 16 Ekim-14 Nisan ziyaret saatleri 08:30-17:30. 

Konak, İstasyon Cd. No:4, 15100 Burdur Merkez/Burdur, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 2368 yorumun ortalaması 4.5
Muhammed Uslupehlivan
05 May 2022
(8 ay önce)
Isparta-Burdur bölgesinde yer alan antik kentlerden çıkarılan tarihi eserlerin sergilendiği müzeye, geniş bir zaman ayırarak gitmenizi öneririm. Müzekart ile giriş yapabiliyorsunuz, gişede bilet alma imkaniniz da var. Ancak gişede bir turnike sisteminin olmayışı eksiklik. Müzenin en dikkat çeken özelliği, sergilenen eserlerin çok iyi ve bir olarak korunmuş olması. Ben, Sagallassos antik kentinde bulunan Antoninler Çeşmesinde yer alan anıt heykellerden ve Heroon tapınağına ait dans eden kızlar frizinden çok etkilendim. Kesinlikle gidilip görülmesi gereken bir müze.
Lale Orukoglu
12 Haz 2022
(6 ay önce)
Burdur günümüzde Antalya, Muğla, Denizli, Afyon ve Isparta illeriyle çevrili olup, antikçağda İsauria, Lykaonia ile doğudan, Pamphylia ile güneyden, Likya ve Karia ile batıdan Firigya ve Galatia ilede kuzeyden çevrili Pisidia antik coğrafyasında bulunmaktadır. Burdur'un tarih öncesi (Prehistorik) geçmişi paleolitik çağlara kadar uzanmaktadır. Daha sonra sırasıyla Neolitik (8000 - 5500) Kalkolitik (5500 - 3200) çağlara ait somut buluntular Hacılar ve Kuruçay kazıları ile ortaya çıkmıştır. İşte böylesine zengin bir prehistorik ve klasik çağlar arkeolojisine sahip Burdurlular 1950 yılların ortasında bir müze oluşturma çabasına girmiş. 1957 - 1960 yılları arasında dört sezon arkeolojik kazılar yapılan Hacılar Höyük ile bütün dünyanın dikkatini üzerine çekmiştir. Bu girişimlerin sonucunda Burdur Müzesi 1963 yılında resmen kurulmuştur. 12 Haziran 1969 yılında Müzenin bulunduğu yerde Şeyh Mustafa veya Küçük Şeyh Bulgur zade Ağa Medresesinin Kütüphane olarak kullanılan Hicri 1239 tarihli Necip Efendi Kütüphanesi ve çevresinde yeni oluşturulan yapılarda Burdur Müzesi insanlığın ve bilim dünyasının hizmetine açılmıştır. Zengin bir arkeolojik potansiyele sahip olan ilimiz kısa bir zaman içerisinde Müzesini geliştirerek ülkemizdeki sayılı müzeler içerisinde belli bir yere gelmiş olmasına rağmen, yerleşim yeri ve sergileme imkanının yetersizliği görülmüş ve 1992 yılında müzenin batı kısmı kamulaştırılarak müzeye dahil edilen alan ile genişleyen müze günün gereksinimine uygun olarak yeni teşhir salonları ve eski eser depoları yapımına 9 Haziran 2001'de Kültür Bakanı Sayın İstemihan TALAY tarafından temeli atılarak başlanmış ve 6 yıl süren revizyon çalışmaları sonunda dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Atilla KOÇ tarafından  7 Temmuz 2006 tarihinde kapılarını ziyaretçi ve bilim dünyasına açmıştır.
Özkan Öztaş
09 Ağu 2022
(4 ay önce)
Tarihi pergamon ve Likya krallıklarına ait birçok eserin sergilendiği bir müze Müzede özellikle Antalya Müzesi'nde yer almayan sagalassos antik kentinin birçok objesini görmeniz mümkün Genel olarak taşra vilayetlerindeki küçük Müzeler çok zengin olmaz ancak Burdur Müzesi Bunun dışında bir örnek Ayrıca müze görevlileri ve orada çalışanlar gayet ilgili dışarıdan gelen konuklara yönlendirmelerde ve bilgilendirmelerde bulunabiliyorlar şehre dair Tarihi ürünlerde antik çağlara ait birçok Eser olmakla beraber müzenin girişinde görevlinin hemen yanındaki 100 yıllık hala çalışan saat de dikkat çekici Müze sonrasında yürüme mesafesinde Toros lokantasına gitmek tavsiye edilir
Ayşe
14 Nis 2022
(8 ay önce)
Burdur müzesi harika idi. Burdur'da olan herkesin mutlaka gidip görmesi incelemesi gerek. Bence tek sorun dıştan dikkat çekmemesi. Çoğu kişi müzeyi kapalı zannediyor, çalıştığı ziyarete açık olduğu hiç belli değil. Belki de yakınlarına daha fazla tabela koymak gerek. Eserlerin muhafaza edildiği alanlar çok iyi. Çalışanlar bu konuda duyarlı. Müzekart ile giriş yapabilirsiniz, yoksa ya da yalnızca 13 tl gibi bir fiyata giriş yaparak müzede kaliteli zaman geçirebilirsiniz.
Süleyman Alkan
03 Eki 2022
(3 ay önce)
Burdur pek çok antik kenti topraklarında barındıran bir ilimiz. Böyle olunca da o antik kentlerden çıkartılan nadir eserin sergilendiği Burdur Arkeoloji Müzesi de görülmeye değer oluyor. Sagalassos antik kentinde bulunan Çeşme'de yer alan anıt heykeller, dans eden kızlar kabartmaları, 1800 yıllık güneş saati ve diğerleri... Kesinlikle görülmesi gereken bir müze.
Doğa Tarihi Müzesi

Doğa Tarihi Müzesi

Yaklaşık 2 milyon yıllık olduğu tahmin edilen Anadolu mamutlarının fosilleri sergileniyor müzede. Burdur merkezde yer ala eski bir ...
Burdur Arkeoloji Müzesi

Burdur Arkeoloji Müzesi

Türkiye'nin en zengin müzelerinden biri olan Burdur  Arkeoloji Müzesi, 60 binden fazla esere ev sahipliği yapıyor.