Edirne Büyük Sinagogu

Oldukça görkemli bir yapısı olan Edirne Büyük Sinagogu’nun yapılışı 1492 yılına dek dayanıyor. 1905 yılında yangında zarar görse de bu kutsal yapı, 1907 yılından yeniden ayağa kaldırılıyor.

Edirne Büyük Sinagogu

Oldukça görkemli bir yapısı olan Edirne Büyük Sinagogu’nun yapılışı 1492 yılına dek dayanıyor. 1905 yılında yangında zarar görse de bu kutsal yapı, 1907 yılından yeniden ayağa kaldırılıyor.

Oldukça görkemli bir yapısı olan Edirne Büyük Sinagogu’nun yapılışı 1492 yılına dek dayanıyor. 1905 yılında yangında zarar görse de bu kutsal yapı, 1907 yılından yeniden ayağa kaldırılıyor. Bu restorasyonda o dönemin padişahı olan II. Abdülhamit’in fermanının katkısı büyük olmuş. Sabah 8.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyarete açık olan Edirne Büyük Sinagogu, Türkiye’deki en büyük sinagog olduğu gibi Avrupa’da bu anlamda üçüncü sıraya yerleşiyor.

Dilaverbey, Maarif Cd. No:75, 22020 Edirne Merkez/Edirne, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 1465 yorumun ortalaması 4.5
Emre Korkmaz
19 Şub 2022
(10 ay önce)
Esasında eski bir bina olmasına rağmen o kadar çok modern görünümlü restorasyon yapılmış ki sanki yeni tamanlanmis bir yapıya dönüşmüş. Tamam belki önceki zamanlarda binanın başına felaketler gelmiş olabilir ama aslına uygun restorasyon çalışması yapılsaydı daha iyi olurdu. İçerisindeyken hiç o yaşanmışlık hissini alamadım. Ama binanın dışı, özellikle arka tarafından kalan yapı dışarıdan bakıldığında çok güzeldi.
Hayati Yusuf Mantar
21 Şub 2022
(10 ay önce)
Avrupa'nın en büyük üçüncü sinagogu olan Büyük Sinagog, sapsarı rengiyle daha yolda yürürken sizi kendine çekiyor. İçerisindeki renk cümbüşü de tadınıza tat katıyor. Edirne'ye gelmişken görmeden gitmek hiç hoş olmaz.
Şenol DİNÇ
14 Kas 2022
(bir ay önce)
Edirne’de yer alan Türkiye’nin en büyük sinagogu olan yapının hikayesi şöyledir: Geçmişi 1492 yılında Avrupa’daki baskılardan kaçarak Osmanlı İmparatorluğu’na sığınan Seferad cemaatine kadar uzanan ve 1905 yılında çıkan büyük yangında yanan sinagog padişah II.Abdülhamit'in fermanı ile yeniden inşa edilerek 1907 'de Hamursuz Bayramı arifesinde tekrar hizmete girmiştir.
Esra Plevne
31 Eki 2022
(2 ay önce)
Edirnede gidilip görülmesi gereken yerler arasında. Restorasyon ile mükemmel olmuş. Arkasında bulunana Vakıf evi gidildiğinde kacirmamak gerekir. Tarihi ve kültürü yaşamak için güzel dizayn edilmiş.
Asena Turhan
19 Kas 2022
(bir ay önce)
Küçük biryer çok kalabalık olmayan ama eski tarih kokusunu kaybetmiş bir yer. Yandıktan sonra Yeniden restore edildigi icin çok ilgi çekici durmuyor. Genel olarak bakildiginda güzel tabii ki .
Kırkpınar Er Meydanı

Kırkpınar Er Meydanı

Edirne Sarayiçi olarak bilinen noktada yer alan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Er Meydanı, her sene temmuz ayının başında düzenlenen ...
Karaağaç Tren İstasyonu

Karaağaç Tren İstasyonu

Karaağaç Kasabası'nda bulunan II. Abdülhamid devrinde yaptırılan istasyon binasıdır. Mimar Kemalettin Bey tarafından yapılmıştır. Eskiden tren garı olarak ...
Yemiş Kapanı Hanı

Yemiş Kapanı Hanı

Yaklaşık olarak 100 odası bulunduğu tahmin edilen bu hanın restorasyonu şu günlerde beklemede. Çünkü Selimiye Camii’nin silüetini bozup ...
Sokullu Hamamı

Sokullu Hamamı

Sokullu Mehmet Paşa'Nın Mimar Sinan'a yaptırdığı bir hamam olan Sokullu Hamamı, Edirne'de yapılmış son hamam olma sebebiyle de ...
Kral Kızı Bazilikası

Kral Kızı Bazilikası

Kral Kızı Bazilikası, Edirne İli, Enez İlçesi'nin güneydoğusunda, Ainos'un iki limanından biri olan şu anki adıyla Taşaltı Gölü'nün ...