Eshab-ı Kehf Külliyesi

Hristiyanlığın yayıldığı dönemde zalim bir hükümdarın zulmünden kaçan 7 gencin sığındığı mağaranın çevresine kurulan külliyedir. Afşin ilçesinde yer almaktadır.

Eshab-ı Kehf Külliyesi

Hristiyanlığın yayıldığı dönemde zalim bir hükümdarın zulmünden kaçan 7 gencin sığındığı mağaranın çevresine kurulan külliyedir. Afşin ilçesinde yer almaktadır.

Hristiyanlığın yayıldığı dönemde zalim bir hükümdarın zulmünden kaçan 7 gencin sığındığı mağaranın çevresine kurulan külliyedir. Hristiyan ve Müslümanlar tarafından kutsal bir mekan olarak kabul edilmektedir. Şehir merkezine yaklaşık 2 saat uzaklıkta Afşin ilçesinde yer alan cami ve külliyesi 2015 yılında UNESCO Dünya Geçici Miraslar Listesine kaydedilmiştir.

Başüstü, 46500 Afşin/Kahramanmaraş, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 858 yorumun ortalaması 4.6
Ozgur Cuce
14 Eyl 2022
(3 ay önce)
Afşin’e çok yakın, ulaşımı çok rahat, yolları çok güzel bir yer.. Labirent gibi taş binalar, mini camii, taş han büyüleyici.. Orijinal boy deve maketleri mekana güzellik katmış.. Mağaranın olduğu yer biraz hayal kırıklığı yarattı çünkü gerçekten mağara gibi değil.. Daha çok kayalardan oluşan küçük bir duvar gibi duruyor.. Binaların olduğu yerden neredeyse tüm ovayı görebiliyorsunuz.. Gerçi manzaraya termik santralin kötü görüntüsü ve tüm ovaya yaydığı kirli havanın yarattığı sis perdesi de giriyor ama bir gözünüzü kapatırsanız görmeyebilirsiniz.. Her halükarda görülmesi gereken bir yer bence.. Manevi havasını solumanız lazım.. Not: Böyle bir yerde tuvaletin paralı olması enteresan olmuş.. 1 TL çok küçük bir para ama garip duruyor..
Rahşan Şengül
20 Kas 2022
(bir ay önce)
Ben bayıldım. Yani düşüncenizde dahi yaratamayacağınız bir olay ve mekanın somut şekilde karşınızda durduğunu düşünün.. yedi uyurlar , efsanesiyle ve bulunduğu mekan itibariyle araştırmalara konu olan yegane yerlerden.. biraz tadilat vs yapılmış alan bozulmasın diye uğraşılmış. Yazın tiyatro ekibi canlandırma yapıyormuş, 7 adam ve 1 köpekle.. sedirler han içine çıkarılıyormuş. Ben gittiğimde hiçbir faaliyet yoktu. Dışarıdaki develer bile muşambaya sarılmıştı. Dünya’da ve Türkiye’de Ashabü’l-Kehf mekânı olarak bilinen birçok yer bulunmakta olup Osmanlı Arşiv belgeleri, tarihi kaynaklar ve birçok tarihçiye göre bu mekânlardan "GERÇEĞE DAHA YAKIN OLANI" Afşin Ashabü’l-Kehf’tir. Afşin’deki mağaranın vaziyet planı ve burada mağaraya düşen güneş ışıklarının açısı Kur’ân-ı Kerim’de verilen bilgilere uygundur der makaleler.. 😇
burak akalin
17 Ağu 2022
(4 ay önce)
Çevre düzenlemesi çok güzel olmuş. Yetkililerden tek bir ricam var. Tuvalet ve lavaboları daha temiz ve girilebilir hale getirelim. Görevliler para alıyor ancak tuvaletler çok kötü halde.
Ersin Gurbuz
22 Ağu 2022
(4 ay önce)
Geçmişi ile ilgili olarak herkesin görebileceği bir kaynak açıkçası göremedim... Zemzem denilen bir su mevcut ama realitesi tartışılır bence... Gerçekten birileri yaşadı mı yaşamadı mi belli değil... Tarihî bir takım kalıntıları var ve buranın 2021 yılında camii çevrilmesi oldukça takdire şayan olmuş... Vakıf dernek belediye artık kim sorumlu ise bı takım batıl inançlar oluşmaması için gerekli düzenlemeleri yapması önemle rica olunur...
Öznur Akbalaban
03 Eki 2022
(3 ay önce)
Muhakkak görülmesi gereken yerlerden. Dünyada 39 yerde mağarası olduğu söylenen fakat kuranı kerimde tasvir edilen yere ençok uyan yer bu mağara. Yeniden dirilmeye inanmayan inanamayanlar için ibretlik bir yer.
Kahramanmaraş Müzeleri

Kahramanmaraş Müzeleri

Kahramanmaraş’ta gezilmesi gereken müzelerin başında: Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi, Yedi Güzel Adam Müzesi ve Dondurma Müzesi gelir.

Ekinözü İçmeleri

Ekinözü İçmeleri

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde yer alan içmelere ziyaret amacı daha çok zengin minarelli suları için yapılmaktadır.
Eshab-ı Kehf Külliyesi

Eshab-ı Kehf Külliyesi

Hristiyanlığın yayıldığı dönemde zalim bir hükümdarın zulmünden kaçan 7 gencin sığındığı mağaranın çevresine kurulan külliyedir. Afşin ilçesinde yer ...
Yeşilgöz

Yeşilgöz

Merkeze 60 km uzaklıkta bulunan Onikişubat ilçesinde yer almaktadır.
Taş Han

Taş Han

Kare avlusu bulunan yapı iki katlıdır ve yolcu hanı olarak Dulkadiroğulları döneminde inşa edilmiştir.