Gergece Şelalesi

Gergece Şelalesi, Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Yeşilkaya Köyü’nden 11 km uzaklıktaki Gergecekaya mevkiinde bulunan bir doğal güzellik. Çevresi ormanlık alanla kaplı şelale doğal güzelliği ve mis gibi havasıyla doğa severleri kendine hayran bırakıyor. Gergece Şelalesi, ziyaretçilerine su sesleri ve muhteşem bir doğa eşliğinde kamp yapma fırsatı da sunuyor.

Gergece Şelalesi

Gergece Şelalesi, Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Yeşilkaya Köyü’nden 11 km uzaklıktaki Gergecekaya mevkiinde bulunan bir doğal güzellik. Çevresi ormanlık alanla kaplı şelale doğal güzelliği ve mis gibi havasıyla doğa severleri kendine hayran bırakıyor. Gergece Şelalesi, ziyaretçilerine su sesleri ve muhteşem bir doğa eşliğinde kamp yapma fırsatı da sunuyor.

Gergece Şelalesi

Gergece Şelalesi, Bartın'ın  Amasra ilçesine bağlı Yeşilkaya Köyü’nden 11 km uzaklıktaki Gergecekaya mevkiinde bulunan bir doğal güzellik. Bartın gezilecek yerler arasında bulunan Gergece Şelalesi, Bartın Çayı'nın kollarından biri olan Gergece Çayı'nın üzerinde yer alıyor.

Gergece Şelalesi, yaklaşık 15 metre yüksekliğinde ve 8 metre genişliğinde olup, doğal bir havuzda toplanan suyun etrafında oluşan kaya oluşumlarıyla dikkat çekiyor. Çevresi ormanlık alanla kaplı şelale doğal güzelliği ve mis gibi havasıyla doğa severleri kendine hayran bırakıyor.

Şelalenin serin sularında ve doğal havuzlarında yüzme ve çevresindeki ormanlık alanlarda yürüyüş, Gergece Şelalesi'nde yapılacak aktiviteler arasında. Şelale çevresinde piknik yaparak doğanın tadını çıkarmak da mümkün.
Gergece Şelalesi'ne gelen ziyaretçilerin sürprizlere de hazırlıklı olması gerek, zira suda yüzen mandaları görmeleri an meselesi. Şelaleden geriye kalan harika bir fotoğraf karesini yakalamaksa ziyaretçilerin marifetine kalıyor.
Gergece Şelalesi, ziyaretçilerine su sesleri ve muhteşem bir doğa eşliğinde kamp yapma fırsatı da sunuyor.

Gergece Şelalesi Kamp

Gergeçe Şelalesi Kamp Alanı, doğal güzellikleri ve sakin doğası ile kamp yapmak isteyenler için harika bir seçenek.

Gergece Şelalesi kamp alanı, şelale çevresinde çadır ve karavan kampı yapmak için oldukça  ideal. Kamp alanında bol bol doğa yürüyüşü yapabilir, bisiklet sürebilir ve serin suların tadını çıkarabilirsiniz. Çevreye zarar vermemek için atık yönetimi ve temizlik konusunda dikkatli olmaksa elzem. Doğa şartlarına uygun kıyafet, kamp malzemeleri ve yiyecek-içecek gibi ihtiyaçlar da kamp alanına giderken yanınıza almanız gereken şeyler arasında. 

Peki sakinliği, doğası ve doğa aktiviteleri ile ziyaretçilerini bekleyen bu doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Bartın nerede? ve Şelaleye ulaşım nasıl sağlanıyor?

Gergece Şelalesi Nerede?

Bartın ilinin Amasra ilçesine bağlı Gergeceli köyünde bulunan bu şelale, doğal güzelliğiyle bölgenin önemli turistik yerlerinden biridir.

Gergece Şelalesi, yaklaşık 15 metre yükseklikten düşen bir şelale olup, çevresi ormanlık bir alandır. Şelale, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Ayrıca şelale çevresinde piknik alanları, yürüyüş parkurları ve kamelyalar gibi hizmetler de bulunmaktadır.

Gergece Şelalesi'ne ulaşım genellikle özel araç veya tur şirketleriyle sağlanmaktadır. Bartın ilinin diğer önemli turistik yerleri arasında ise Amasra Kalesi, Inkumu Plajı, Sağlık Şelalesi, Ulukaya Şelalesi ve Çakraz Plajı gibi yerler bulunmaktadır.

Bartın, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan bir ilimiz. Batısında Zonguldak, doğusunda Kastamonu, güneyinde Karabük ve Bolu illeri ile komşu olan Bartın; sahil şeridi, ormanları ve doğal güzellikleri ile ünlü bir bölge.

Gergece Şelalesi Yol Tarifi

Gergece Şelalesi yol tarifi için iki seçenek sunmak mümkün. 
Gergece Şelalesi'ne özel araç ile gidecek olanlar, Bartın şehir merkezinden yola çıkıp Yeşilyurt Köyü'nü geçtikten sonra aracı park edip ormanın içindeki patika yolda 10-15 dk yürüyerek şelaleye ulaşabiliyor.

Şelaleye toplu taşıma ile gidecek olanlar ise Bartın ve Amasra merkezlerinden kalkan Yeşilyurt Köyü minibüslerine binerek ve köyü geçtikten sonra yine ormanın içindeki patika yolda yürüyerek ulaşım sağlıyor.

Gergece Şelalesi haricinde  Bartın'da doğası ve dinginliği ile görülmeye değer başka şelaleler de yer alıyor.

Bartın Şelaleleri

Bartın şelaleleri, doğal güzellikleri ve muhteşem manzaraları ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Bartın Şelaleleri arasında öne çıkanları aşağıdaki gibi listeleyebiliriz.

  1. Amasra Şelalesi: Bartın'ın Amasra ilçesinde yer alan bu şelale, yaklaşık 5 metre yüksekliğinde ve oldukça ferah bir ormanlık alanın içinde yer alıyor.
  2. Kurugöl Şelalesi: Bartın'ın Ulus ilçesinde yer alan Kurugöl Şelalesi, doğal güzelliği ve çevresindeki piknik alanlarıyla ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri.
  3. Inkum Şelalesi: Bartın'ın Inkum Sahili'nde yer alan bu şelale, denize doğru akan bir dere üzerinde bulunuyor ve bölgenin doğal güzellikleri arasında yer alıyor.
  4. Ulukaya Şelalesi: Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde yer alan Ulukaya Şelalesi, yüksekliği ve muhteşem doğal güzelliği ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile keşfedilmeyi bekleyen bir şehir olan Bartın'da gezilebilecek yerlerden bazıları ise şöyle;

Bartın Gezilecek Yerler

  • Amasra Kalesi: Amasra ilçesinde yer alan ve 3 farklı dönemde inşa edilen Amasra Kalesi, bölgenin en önemli tarihi yapılarından biri.
  • Bartın Arkeoloji Müzesi: Bartın şehir merkezinde yer alan Bartın Arkeoloji Müzesi, bölgede yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan eserleri sergilemektedir.
  • Ulukaya Şelalesi: Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde yer alan Ulukaya Şelalesi, doğal güzelliği ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
  • Safranbolu: Bartın'a yakın bir konumda yer alan Safranbolu, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi evleri ve dar sokakları ile ünlü olan bir ilçe.
  • Amasra Müzesi: Amasra ilçesinde yer alan Amasra Müzesi'nde, bölgenin tarihini ve kültürünü yansıtan eserler sergileniyor.
  • Bartın Ormanları: Ormanları ile ünlü bir bölge olan Bartın'da; Bartın Ormanları Milli Parkı, Kozcağız Tabiat Parkı ve Güzelcehisar Ormanları, doğa yürüyüşleri ve piknik yapmak için ideal yerler arasında.
  • Inkum Sahili: Bartın'ın Inkum Sahili, uzun kumsalı ve berrak denizi ile tatilcilerin uğrak noktalarından biri.
74110 Yeşilkaya/Bartın Merkez/Bartın, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 154 yorumun ortalaması 3.7
ELİF TUDAY
13 Tem 2022
(5 ay önce)
Amasra dan gelenler için inpiri köyu yolundan daha kolay olur.Bi miktar yolu kötü.Dikkatli kullanın.Mandalari yüzerken fotoğrafladık.Selalenin diğer girişi var tabelası da var fakat biz daldık bi yerden.Sote sakin.Suyu çok soğuk değil.Yuzulebilir.
Hasan Aslan
27 Ağu 2022
(4 ay önce)
Şelale sayılmaz ama doğası güzel, sessiz sakin. Yol üzerinde ufak yaylalar var. Tek sorun insanımız. Her yer çöp ve mangal artığı. Yollar da bahsi geçtiği kadar kötü değil. Amasra güzergahından gelip Bartın guzergahindan döndük. İkisi için de aynısını söyleyebilirim. Ama bartindan geliş güzergahı daha temiz bir yola sahip. 4x4e falan gerek var diyenler abartıyorlar. I10 ile geldik.
seçkin bakır
24 May 2022
(7 ay önce)
Merkeze yakin guzel bir yer. Vodafone cekmiyor. Kafa dinlemeye gidilebilir. Biz bir gece cadirda kaldik. Hava kararinca hayvanlar ufak tefek taciz ediyor ama bir sure sonra kayboluyorlar. Kamp dusunurseniz atesi hic sondurmeyin. Erken gidin hazirlik yapin. Odun bol fakat gece odun aramak korkutucu☺️
Mukaddes Çelen
27 Ağu 2022
(4 ay önce)
Yolu cok karışık. Yeşilliği doğası harika fakat bir şelale yok. Az az akan bir su var. Görmek isteyenler bunu göze alarak gitsin.
Sabit UZUNEL
13 Tem 2022
(5 ay önce)
Yolu biraz bozuk bizim gittiğimizde su çekilmişti fotoğraf çekmek için güzel yuzulebilir
Gergece Şelalesi

Gergece Şelalesi

Gergece Şelalesi, Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Yeşilkaya Köyü’nden 11 km uzaklıktaki Gergecekaya mevkiinde bulunan bir doğal güzellik. Çevresi ...
Gölderesi Şelalesi

Gölderesi Şelalesi

Bartın'ın doğal güzelliklerinden biri olan Gölderesi Şelalesi, ziyaretçileri büyülemektedir.
Ulukaya Şelalesi

Ulukaya Şelalesi

Ulus – Pınarbaşı yolunun 17 km’sindedir. Drahna Kanyonu’nun yakınlarında, Ulukaya Köyü’nde bir kaya oyuğu içinden çıkan suyun oluşturduğu ...