1274 yılında yapılmıştır. Ravzat-ül Ahbar adlı eserde, Selçuklu Bahriye Nazırı Sadreddin Hoca Yunus’un, Cimri ve Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından öldürülmesi üzerine yapıldığı yazılıdır. 6 metre çaplı kubbesi bulunan kümbetin kapı mermer sövelerinde çarkıfelekler, yaprak ve bitki motifleri ile geometrik bezemeli iki şerit arasında bir geyiği kovalayan aslan figürü görülür.
Aşık Yunus’un çok fazla mezarı makamı var. Hangisindedir Allah bilir ama buranın havası maneviyatı bir başka. Uğramakta fayda var. Camisi, mezarları ve müzesi bulunmaktadır.
Durmuş Seçkin Bunarcıoğlu (Seçkin Hoca)
05 Tem 2022
(6 ay önce)
Burası anadolu'da müslümanlığın yerleşmesinde ana unsurlardan sayılabilecek yunus emre türbesi. Anadoluda hatta limni de bile yunus emre kabirleri/makamları vardır. Burası gerçek mezar olarak kabul edilenlerdendir. Muhakkak yolunuz düşsün.
Nurdan MALEKZADEH
08 May 2022
(8 ay önce)
Ankara'dan Bursa'ya giderken sürekli tabelasını gördüğüm, sonunda gidebildiğim,Yunus Emre'nin mezarının bulunduğu yer. Ayrıca döneme ait kıyafetlerin, eşyaların vs. sergilendiği müze mevcut. Çay içip, gözleme yiyebileceğiniz bir çadır var. Haşhaşlı gözlemesi çok güzel, işletme sahipleri çok içten. Tekrar teşekkür ederiz hepsine.
cem koruoglu
13 Kas 2022
(bir ay önce)
Güzel bir ortam müze ve kültür evi çok hoş olmuş ama böyle değerli bir zatın yeri niye bukadar çok değiştirilmiş önce etüt edip sonra kabri yapılabilirdi.
Murat Çelik
10 Tem 2022
(5 ay önce)
Yunus Emre'ye söylenecek bir söz yok zaten. Mekanın ise insanı kendine yönelten bir havası var. Oradan ayrılmak istemiyorsunuz. Bir not olarak 2. Mezarın ayak ucundaki çeşmeden muhakkak su için.
Değerlendirmeler