Dupnisa Mağarası

Kırklareli ilininin Demirköy ilçesine bağlı Sarpdere Köyü sınırları içerisinde yer alan mağara Trakya'nın turizme açılmış tek mağarası olma özelliğine sahiptir. 2 Kat ve 3 Girişe sahip bir yeraltı sistemi olan mağaranın uzunluğu 3150 m'dir.Mağaranın 60 m aşağısında Sulu Mağara bulunurken üst bölümde Kız Mağarası ve Kuru Mağarası yer almaktadır.

Dupnisa Mağarası

Kırklareli ilininin Demirköy ilçesine bağlı Sarpdere Köyü sınırları içerisinde yer alan mağara Trakya'nın turizme açılmış tek mağarası olma özelliğine sahiptir. 2 Kat ve 3 Girişe sahip bir yeraltı sistemi olan mağaranın uzunluğu 3150 m'dir.Mağaranın 60 m aşağısında Sulu Mağara bulunurken üst bölümde Kız Mağarası ve Kuru Mağarası yer almaktadır.

Kırklareli ilininin Demirköy ilçesine bağlı Sarpdere Köyü sınırları içerisinde yer alan mağara Trakya'nın turizme açılmış tek mağarası olma özelliğine sahiptir. 2 Kat ve 3 Girişe sahip bir yeraltı sistemi olan mağaranın uzunluğu 3150 m'dir.Mağaranın 60 m aşağısında Sulu Mağara bulunurken üst bölümde Kız Mağarası ve Kuru Mağarası yer almaktadır.Mağaradan çıkan su kaynakları Türk-Bulgar sınırı olan Rezve Deresini oluşturmaktadır. Kız Mağarası yoğun yarasa varlığından turistlere kapalıyken Kuru Mağaranın 200 m'si Sulu Mağaranın 250 m'si turistlere açıktır.2001 yılında yapılan çalışmalarda bu mağarada 8 tür ve 30.000 adet yarasa yaşadığı tespit edilmiştir.

Kırklareli Merkez Kırklareli TR, İç Yolu, 39500 Beypınar/Demirköy/Kırklareli, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 3230 yorumun ortalaması 4.6
Sait Atalay
14 Tem 2022
(5 ay önce)
12 07 2012 salı günü ziyaret ettim otopark alanı mevcuttur otomobil giriş 10 TL mağaraya girişte turnikeler var girişte öğrenci 10 yetişkin 20 TL giriş ücreti alıyorlar mağaranın yanında piknik alanları hediyelik eşya dükkanları ve dere içi masalar mevcut piknik için. Mağaranın girişinde müthiş bir serinlik mevcut tüylerim diken gibi oldu ilk giriş ye o serinliği hissediyor sunuz bazı bölümleri çok geniş iki yerinde ise eğilerek geçiliyor bu mağaraya yukarı beton merdivenlerden çıkarak devam ediyor genelde içinde uçuşan yarasalar görebilirsiniz mağara içi orta güzellikte daha güzellerini gezdim gidişi tek yön gittiğin yolu geri dönemiyorsun çıkıştan itibaren tahta iniş merdivenleri sizi karşılıyor 600 700 metre kadar inip girişteki hediyeliklere çıkıyorsunuz
burak şeremet
31 Eki 2022
(2 ay önce)
Trakyanın turizme açılan tak mağarası . 8 türde 30 bin yarasanın kayıt altıma alındığı mağara görülmeye değer.. Mağaranın alış veriş yapabileceğiniz yerel dükkanları da mevcut. Mağara giriş ücreti öğrenci 10 TL yetişkin 20 TL . Mağarada dolaşmak çok güzel,bazı yerleri alçak ve dar bazı yerleri çok geniş ve yüksek. İnişli çıkışlı tek yönlü bir rota takip ediyorsunuz ona göre hareket etmekte fayda var. İçeride serin ve sulu bir ortam sizi bekliyor. Çıkışta güzel bir orman manzarası içinden aşağıya inmek çok güzel mağaraya girerken yaptığınız gibi . Dört mevsim güzellerini görebileceğiniz bir yer. Trakya başka söze gerek bırakmıyor.
Seher Erden
28 Haz 2022
(6 ay önce)
Sanırım trakya bölgesinde en çok beğendiğim yer oldu. Yolu çok virajlı ve maalesef taşlı bir yol ama araba kullanip etrafı izleyemeyi seviyorsaniz yol bile size keyifli gelecektir. Mutlaka gidilmeli, mağara içi görülmeden donulmemeli. Mayıs-kasim arasında bütün mağara açıkmış. Kalan zamanlarda yarasa sebebiyle kapalıymış, otopark giriş ücreti 10, mağara giriş ücreti 10 tl. Bufe tarzi bisey var ama sosyal tesis yapılıyor oraya, bitmeden gitmenizi tavsiye ederim. Turlar çok fazla geldiği için fiyatları 3 e 5 e hatta 10 a bile katlama ihtimalleri yok yüksek. Ayrıca mağara içi çok soğuk üzerinize bişeyler almadan gitmeyin 😊
Ergün Saban
23 May 2022
(7 ay önce)
Mağara girişinde doğa bir harika mağara da muhteşem, mağara içindeki oluşumlar, sarkıt ve dikitler çok güzel doğanın bir kez daha en büyük sanatçı olduğu burada da kesinlikle doğrulanıyor, ulaşımı kötü değil ancak bu söylediğim yaz ayları için geçerli olabilir kışın ulaşımın çok zor olacağını hatta mümkün olmayabileceğini düşünüyorum. Bana göre mutlak surette görülmesi gereken yerlerden 100 kilometreden daha yakına gelmişseniz mutlaka görün derim. Mağara girişi su an için 15 TL ücrete tabi, aracıyla gelecekler için park edecek alan mevcut, yine girişte yerel ürünler satan satıcılar mevcut en bilineni hardaliye denen üzüm şırasının ekşisi tadında ve hardal tohumları ile aromalandırılmış fermente alkolsüz içecek.
Sinan Kasap
23 Ağu 2022
(4 ay önce)
Haritalarda birkaç alternatif güzergah görünmekle beraber, Üsküp üzerinden giden yolun daha düzgün olduğunu Kırklareli’nde yaşayan bir akrabamdan öğrendim ve ben de o yoldan ulaşım sağladım. Ama çok da düzgün bir yol beklememenizi öneririm. Fazla virajlı bir yol değil ama asfalt yer yer oldukça sıkıntılı ve bazı noktalarda ekstra dikkatli kullanmakta fayda var. Bu bölgede kerestecilik faaliyetleri yürütüldüğü için, ağır tonajlı kamyon trafiği yüzünden yolların bu hale geldiğini söylüyorlar. Yol ortalama bir saat kadar sürüyor ve fazla bir trafikle karşılaşmıyorsunuz. Yolda belli bir noktadan sonra meşe ormanlarının içine giriyorsunuz ve gerçekten huzur verici bir atmosfer ve çok temiz bir hava sizi bekliyor. Otopark alanına girişte araç için 5 Lira ödüyorsunuz, mağara giriş biletleri ise yetişkinler için 20 Lira ve öğrenciler için 10 Lira olarak belirlenmiş. Otoparktan mağaraya doğru gidiş yolunda hediyelik eşya ve Kırklareli’ne özel hardaliye içeceği tadıp satın alabileceğiniz dükkanlar bulunuyor. Mağaranın girişinden hemen önceki kısımda ise mağaradan doğan küçük bir dere var ve çevresinde gözleme, tost, içecek, çay vs. alabileceğiniz birkaç büfe mevcut. Ayrıca yanınızda bir şeyler getirdiyseniz piknik yapabileceğiniz masalar da var. İnşa halinde olan bazı yapılar ve ücretli bir WC de aynı bölgede bulunuyor. Mağaraya erişim için çok da uzun olmayan bir ahşap iskeleden geçiyorsunuz. İlk girdiğiniz anda çok soğuk, yaklaşık 5-10 derece arası bir ortam sizi bekliyor. Biz Ağustos ayı ortalarında gitmemize rağmen ilk girişteki havadan küçük kızımız biraz üşüdü ve bir şeylere sararak o kısmı geçirdik. İlerleyen kısımlarda hava daha ılıklaşıyor. Zaten yaklaşık 300 merdiveni çıkarken oldukça ısınıyorsunuz J İçeride nemli bir ortam mevcut ve kapalı alan fobisi olanların girmemesini öneririm. Tüm mağarayı gezmek fotoğraf çekme, detaylı etrafa bakma da dahil en fazla yarım saatinizi alıyor. Işıklandırma ve gezme yolları çok güzel yapılmış. Belli noktalardaki sarkıt, dikit ve kolon yapıları ilginç şekiller oluşturmuş ve oluşturmaya da devam ediyor. Yer yer üstünüze su damlaları düşebilir. Çıkışta oldukça uzun bir yoldan bu defa tepeden aşağı iniyorsunuz. Girişteki gibi ahşap iskele gayet iyi yapılı durumda. İnternetteki sitelerde içeride yarasalar olduğundan bahsediliyor ama ziyaretçilerin olduğu zamanlarda ışıklandırmalardan da rahatsız olup çıkıyorlarmış; dolayısıyla yarasa görmeniz pek olası değil ama birkaç noktada izlerini görebilirsiniz. Eğer farklı bir şeyler görmek istiyor ve doğaya ve bu tarz yapılara da meraklıysanız gidilen yola değer bir gezi noktası.
Dupnisa Mağarası

Dupnisa Mağarası

Kırklareli ilininin Demirköy ilçesine bağlı Sarpdere Köyü sınırları içerisinde yer alan mağara Trakya'nın turizme açılmış tek mağarası olma ...