Eğri Köprü

İpek yoluna tanıklık etmiş bir Selçuklu mimarisi özelliği gösteren köprüdür.

Eğri Köprü

İpek yoluna tanıklık etmiş bir Selçuklu mimarisi özelliği gösteren köprüdür.

İpek yoluna tanıklık etmiş bu köprü uzun yıllar önce ticaret için vazgeçilmez bir aracıdır. Selçuklu  mimarisiyle inşa edilen bu köprü 173 m uzunluğundadır. Eğri Köprü denmesinin nedeni köprü batı yönüne düz bir şekilde devam etmesine rağmen orta kısımlarda kuzeye doğru eğiklik göstermesinden dolayıdır.

Kardeşler, Eğri Köprüsü, 58000 Sivas Merkez/Sivas, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 169 yorumun ortalaması 4.4
Mustafa Dursun
12 Ara 2021
(bir yıl önce)
Meşhur Sivas'ın eğri köprüsünü görmeden gidilmez. Üniversite bölgesine geçiş yapacaksanız sağ tarafta görüyorsunuz. Tarihi köprü olunca yenileme yapılmış haliyle. Kötü yanı altından akan suyun çok pis olması. İnsanlar mı diyeyim bilemedim ama bazı canlılar çöp sanıyor sanırım güzelim sularımızı.
Esra Demirel
28 Kas 2021
(bir yıl önce)
Köprü muhteşem,fakat nehir neredeyse kurumuş gibi,belki ağustos ayında gördüğüm içindir.Köprünün etrafı bakımsız,çevreye kirlilik ve kötü koku hakim.İtalya da eğri bir kuleyi görmeye ülkemizden de dahil bir çok insan gidiyor,fakat bizim ülkemizde böyle güzel eğri bir mimarlık harikası maalesef göz ardı ediliyor 🤔😔.Bu arada nehrin kenarına lüks daireler yapılmış fakat o kokuda ve görüntüde nasıl tercih ediliyor merak konusu.Belediye ve bakanlık etkin bir çalışmayla Sivas a yakışır bir görüntü oluşturmalı temennisiyle...
Beyhan BAYHAN
23 Tem 2021
(bir yıl önce)
Kızılırmak'ın iki yakasını bir araya getirme görevini yüzyıllar boyunca yerine getirmiş, yorgunluğu görüntüsünden anlaşılan bir yapı. Günümüzde bisiklet ve yaya ulaşımı için kullanılıyor, araç trafiğine kapalı. Köprünün üstüne kadar gelmek için toprak yol kullanılması gerekiyor. Altından geçen suyun temizlenmesi ve kokusunun giderilmesi gerekiyor.
hüseyin İLTER
29 Ağu 2021
(bir yıl önce)
Yaklaşık 500 yıllık bir köprü. Tadilattan geçirilmiş. Bugünlerde dere yataklarına yapılan binaları, sel felaketlerini ve yitirilen canları görünce atalarımızın ne kadar ileri görüşlü olduğunu anlıyorsunuz. Çok geniş bir dere yatağı uzunca bir köprü onlarca köprü ayağı ve gözü. Burada bina dikilmez dolayısı ile yıkılmaz can kaybı yaşanmaz.
Dursun Ayyildiz
17 Tem 2022
(5 ay önce)
Kızılırmak üzerinde tarihi bir köprü.İlginç mimarisi ile dikkat çekiyor.
Eğri Köprü

Eğri Köprü

İpek yoluna tanıklık etmiş bir Selçuklu mimarisi özelliği gösteren köprüdür.