Gaziantep Kalesi

Gaziantep Kalesi’nin ne zaman ve kim tarafından yaptırıldığı gizemini korumayı sürdürmektedir. Kale, günümüzdeki şeklini Bizans İmparatoru Justinyanus’a borçludur ve MÖ 6. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilmektedir.

Gaziantep Kalesi

Gaziantep Kalesi’nin ne zaman ve kim tarafından yaptırıldığı gizemini korumayı sürdürmektedir. Kale, günümüzdeki şeklini Bizans İmparatoru Justinyanus’a borçludur ve MÖ 6. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilmektedir.

Gaziantep Kalesi’nin ne zaman ve kim tarafından yaptırıldığı gizemini korumayı sürdürmektedir. Kale, günümüzdeki şeklini Bizans İmparatoru Justinyanus’a borçludur ve MÖ 6. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilmektedir. Kalenin bulunduğu höyüğün ise geçmişinin 6000 yıl öncesine dayandığı tahmin edilmektedir. Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bulunan kale, yaklaşık 30 metre yükseklikteki bir tepede yer almaktadır ve Alleben Deresi’nin kenarında bir kısmı kayalığa dayanmış bir şekilde inşa edilmiştir. Kale 2000’li yılların başında yenilenerek günümüzdeki görünümünü kazanmıştır. Özel aydınlatmalarla kale, geceleri eşsiz bir manzaraya sahne oluyor. Şehrin en eski noktasında bulunan kalenin çevresinde geçmişte “Theban” ismi verilen bir şehrin olduğu ve bu şehrin MS 2. ve 3. yüzyıllarda inşa edildiği düşünülmektedir.

Seferpaşa, Naip Hamamı Sk. No:1, 27400 Şahinbey/Gaziantep, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 16156 yorumun ortalaması 4.5
Dilek Demirer
30 Eyl 2022
(3 ay önce)
Gaziantep'e yolunuz düştüyse muhakkak kalesini de görmeden dönmeyin derim. Müze kart geçmiyor ücreti 10TL (2022 yılı) temassız kartınızla ödeme yapabiliyorsunuz.
Furkan
15 Kas 2022
(bir ay önce)
Gaziantep’e geldiğimde ilk gezdiğim yer burasıydı. Planıma buradan başlayıp devam ettim. Gayet güzel bir yer. Tavsiye edilir. Öğrenci ve öğretmen ücretsiz. Diğerleri için giriş 10 tl
Cengizhan Alagöz
11 Eki 2022
(2 ay önce)
Antep’te gezilmesi gereken yerlerden biri. İçinde milli mücadele panoramik müzesi de var. Antep kurtuluşu dönemiyle ilgili detaylı bilgi veriyor. Kalenin içi ve üst teras katı gezilebiliyor. Öğrencilere ücretsiz, ama diğerleri için galiba kart almak gerekiyor.
Mustafa Baltaci
15 Tem 2022
(5 ay önce)
Hemen yanında belediye ait iki otopark mevcut. Benim size tavsiyem yukarıdaki otoparkı kullanmanız. Kaleye daha yakın. Kale oldukça büyük ve antep savunmasında da kullanılmış. Belediye tarafından işletiliyor müze kart geçmiyor o yüzden. Kaleyi gezerken kurtuluş savaşını anlatan heykellere yer verilmesi güzel. İçinde daha fazla ayrıntıya yer verilebilir. Bir yandan kazılar devam ediyor sanırım. Yarım saate kaleyi rahatlıkla gezebilirsiniz. Kale şehrin tam kalbinde yer alıyor ve üstünden şehir manzarası güzel. Hatıra fotoğrafı için güzel bir alan ayrılmış
MURAT KONYALI
17 Tem 2022
(5 ay önce)
1 tünelden ibaret 1 kale kültür gezisine gidiyorsunuz elinizde müze kart var ayrıca ücret talep ediyorlar. Yazık insanın kendi tarihini öğrenmek için para vermesi gerçekten acı. Antep tarihine damga vurmuş gazi olmuş şehit olmuş insanların sırtından para kazanmak hoş değil. Zaten kalenin içi diye bir şey yok dediğim gibi giriş te tarih anlatımı ve tarihe damgasını vurmuş insanların resimleri var.
Rumkale

Rumkale

Rumkale, Birecik Ovası'nın ve Halfeti'nin kuzeyinde, Fırat Nehri'nin kıyı kesiminde bir tepe üzerindedir. 12. yüzyılda Ermeni Piskoposluğu'nun merkezi ...
Gaziantep Kalesi

Gaziantep Kalesi

Gaziantep Kalesi’nin ne zaman ve kim tarafından yaptırıldığı gizemini korumayı sürdürmektedir. Kale, günümüzdeki şeklini Bizans İmparatoru Justinyanus’a borçludur ...