Gökçeada Marmaros Şelalesi

Gökçeada Marmaros Şelalesi, Türkiye'nin Gökçeada adasında yer alan doğal bir güzelliktir. Adanın kuzeybatı kesiminde, Marmaros Koyu'nun yakınlarında bulunur. Şelale, adanın en yüksek noktası olan 682 metrelik Teyfik Bey Tepesi'nden kaynaklanan bir dere tarafından beslenir. Gökçeada Marmaros Şelalesi, Gökçeada'da gezilecek yerler olan Marmaros Şelalesi, Dereköy'ün çıkışındaki vadiden yarımada bir yürüyüşün ardından ...

Gökçeada Marmaros Şelalesi

Gökçeada Marmaros Şelalesi, Türkiye'nin Gökçeada adasında yer alan doğal bir güzelliktir. Adanın kuzeybatı kesiminde, Marmaros Koyu'nun yakınlarında bulunur. Şelale, adanın en yüksek noktası olan 682 metrelik Teyfik Bey Tepesi'nden kaynaklanan bir dere tarafından beslenir. Gökçeada Marmaros Şelalesi, Gökçeada'da gezilecek yerler olan Marmaros Şelalesi, Dereköy'ün çıkışındaki vadiden yarımada bir yürüyüşün ardından ilk olarak küçük çağlayanlarla çıkışın bitişinin sonunda. Daha sonra Marmaros Büyük Şelale'ye ulaşıyorsunuz. Yazın orman yangınları tehlikesi bulunduğu için şelaleye ancak özel izinle gidilebiliyor. Ancak bahar ortamı rahatlıkla ziyaret edilebilir. Yolu biraz zor olduğu için genellikle trekking sevenlerin gittiği şelaleye çocuklarla gitmek zor olabilir.

Marmaros Şelalesi, Türkiye'nin Gökçeada adasında bulunur. Adanın kuzeybatı kesiminde, Marmaros Koyu'nun yakınlarında yer alır. Gökçeada, Çanakkale ilinin bir ilçesi olup, adaya ulaşım feribot ile sağlanır. İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerden Çanakkale'ye otobüs veya uçakla seyahat edebilirsiniz. Çanakkale'den Gökçeada'ya feribotlar kalkmaktadır.

Gökçeada'dan Marmaros Şelalesi'ne ulaşmak için araba veya bisiklet kiralayabilirsiniz. Şelaleye yakın bir yere park edebilir ve yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüş yaparak ulaşabilirsiniz. Yürüyüş yolu, ormanlık bir alanda ve bazı yerlerde dik olabilir, bu nedenle uygun ayakkabılar giymek ve su şişesi yanınızda bulundurmak önerilir.

Marmaros Şelalesi'ni ziyaret ederken dikkat edilmesi gereken, çevrenin doğal güzelliğini korumak için çöp bırakmamak ve doğal yaşamı rahatsız etmemektir. Ayrıca, şelaleye yakın birçok kamp alanı ve piknik alanı bulunmaktadır, bu nedenle ziyaretçilerin burada kamp yapmak veya piknik yapmak için gerekli izinleri almaları gerekmektedir.

Marmaros Şelalesi, Gökçeada’da bulunmaktadır. Dünyanın en zengin tatlı su kaynaklarına sahiptir. Kamp severlerin ve trekking yapmak isteyen vatandaşlarımızın göz bebeği haline gelmiştir. Özellikle bahar aylarında gittiğinizde dağ kekiği, kantaron çiçeği gibi birçok endemik bitkilerle karşılaşabilirsiniz. Asfalt yolda yaklaşık 7 km. gittikten sonra aracınızı burada bırakmanız gerekiyor. Çünkü şelaleye kadar araçla gidilmesi mümkün değildir. Şelala’ye giderken Uğurlu Köyü’nden Dereköy’e gitmeniz gerekmektedir. Yarım saatlik yürüyüşünüz ardından ufak çağlayanlar görmeye ve şelalenin sesini duymaya başlayacaksınız. , kış aylarında coşkun bir şekilde su akmasına rağmen, yaz aylarında su miktarı iyice azalmaktadır. Şelalenin suları yazın azalma gösterdiği için ve yazın yangın olayları olma ihtimalinden dolayı ziyarete kapalıdır. 

Gökçeada Marmaros Şelalesinde Ne yenilebilir?

Gökçeada Marmaros Şelalesinin bulunduğu yerde herhangi bir tesis bulunmamakta onun için yanınıza muhakkak yemek ve su almanızda fayda var. Bu bölgede telefon çekmediği için muhakkak gitmeden önce bir yakınınıza haber verilmelidir. Yol boyunca tabelalar bulunduğu için yolunuzu karıştırmanız çok mümkün gözükmüyor. 

Gökçeada Marmaros Şelalesinde Kamp Yapılabilir Mi?

Gökçeada Marmaros Şelalesin de kamp yapabilirsiniz ama yazın orman yangınları nedeniyle izin verilmemektedir. Kamp yapma tesisi bulunmamaktadır. Bahar aylarında bölge sorumlusuna haber vererek kamp yapabilirsiniz. 

Gökçeada'ya Gittiğinizde Görülecek Yerler:

Gökçeada'nın Neyi Meşhur?

  • Cicirya, Gökeçada' nın en meşhur lezzetlerinin başında geliyor.
  • Efibadem, Gökçeada'ya özgü, meşhur bir kurabiye
  • Sakızlı Muhallebi
  • Kılıç Rosto
  • Dibek Kahvesi
  • Girit Mezesi
  • Fırında Kuzu Kapama
  • Ahtapot Yahni
17760 Tepeköy/Gökçeada/Çanakkale, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 207 yorumun ortalaması 4.2
İbrahim Ercansungur Enduro - Motocross - Urdoff
21 Eyl 2021
(bir yıl önce)
Arazi aracınız yada yerden yüksek suv bir aracınız yoksa yol sizin için ızdırap olacaktır. En ideali Enduro motosiklet, şelalenin son 400 metresine kadar arazi motosikleti ile gelip sonrasında kısa bir trekking rotası ile şelaleye ulaşıyorsunuz. Yolda kesinlikle tabela eksikliği var, bu eksikliğin giderilmesi şart. Birde maalesef çöp olayına dikkat etmek gerekli. Bir adada şelalenin varlığını bilmek bile keyif verici. Kesinlikle gelinmesi gereken yerler içinde!
ekrem acaroğlu
19 Ara 2022
(2 hafta önce)
Uzun bir yürüyüş ile ulaştık. Tahmini 20-25 mt yüksek, şu yoğunluğu fazla değil ama sonuç olarak ormanda güzel bir yürüyüş yaptık. Ulaşım biraz zor yol çok bozuk, belli bir yerde aracınızı bırakıp 2km kadar yürümenin gerekir.
fırat çağlayan
18 Tem 2021
(bir yıl önce)
. Marmaros Şelalesi özellikle trekking bakımından yoğun bir ilgi görüyor. Tropik adalarla yarışacak güzellikte olan bu şelale tam bir doğa harikasıdır ve tabiattaki yeriyle ziyaretçilerini kendine hapsetmesini bilir. Bu şelaleye giderken Uğurlu Köyü'nden Dereköy'e gitmeniz gerekmektedir. Köyün çıkışında sizi hemen yeşillikler içinde bir vadi karşılıyor olacak. Yarım saatlik yürüyüşünüz ardından ufak çağlayanlar sizi tam şaşkına çevirirken biraz ilerisinde hemen Marmaros'u göreceksiniz ve şaşkınlığınız ikiye katlanacak. Şelalenin suları yazın azalma gösterdiği için ve yazın yangın olayları olma ihtimalinden dolayı ziyarete kapalıdır. Fakat özel bir izinle şelaleyi görebilirsiniz veya ilkbahar aylarının ilk zamanlarını da tercih edebilirsiniz yolculuğa çıkmak için. Nefes alınacak harika bir yer olduğu kanaatine görür görmez varacaksınız.
özgür çetin
03 Tem 2021
(bir yıl önce)
Ayağı saran bi sandalatle veya suya dayanıklı ayakkabılarla yapılacak bi trekking rotası. Fit değilseniz şansınızı zorlamayın derim. İster su yatağından ister tepeden patikadan yürüyebilirsiniz. Debisi fazla olmadığı için su da soğuk değildi ama adada farklı bi aktivite işte.
Sezgin
20 Tem 2021
(bir yıl önce)
Gökçeada belediyesi şelale yoluna bir grayder ya da kepçe sokamamış yol berbat gerçekten yazık ! Ha bitti ha bitecek diye devam ettik ama aracınıza yazık gerçekten araçla pata küte gittiğiniz yerden sonra yürüyerek 2-2,5 km patika yol neyse ki vardığımda şelale çok çağlamasa da serinletti ama yol olarak kesinlikle tavsiye etmem..
Gökçeada Marmaros Şelalesi

Gökçeada Marmaros Şelalesi

Gökçeada Marmaros Şelalesi, Türkiye'nin Gökçeada adasında yer alan doğal bir güzelliktir. Adanın kuzeybatı kesiminde, Marmaros Koyu'nun yakınlarında bulunur. ...
Marmaros Şelalesi

Marmaros Şelalesi

Doğa sporları severler için adada bulunmaz fırsatlardan birisi de Dereköy yakınlarındaki Marmaros Şelalesi’dir. Bir adada rastlanabilecek ender güzellikte ...