Gölcük Tabiat Parkı

Bolu şehir merkezinin 13 kilometre güneyinde suni olarak yapılmış bir set gölüdür. Yükseltisi 1217 metre olan gölün yüzeyi 4.5 hektar, çevresi de yaklaşık 1300 metredir. Etrafı çam, göknar, kayın, gürgen ve karışık türde ağaç türleri ile kaplı gölün her mevsim görüntüsü muhteşemdir. Göl ve etrafı Gölcük Tabiat Parkı olarak Tarım ...

Gölcük Tabiat Parkı

Bolu şehir merkezinin 13 kilometre güneyinde suni olarak yapılmış bir set gölüdür. Yükseltisi 1217 metre olan gölün yüzeyi 4.5 hektar, çevresi de yaklaşık 1300 metredir. Etrafı çam, göknar, kayın, gürgen ve karışık türde ağaç türleri ile kaplı gölün her mevsim görüntüsü muhteşemdir. Göl ve etrafı Gölcük Tabiat Parkı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştır. Gölcük Tabiat Parkı, Gölcük Tabiat Parkı nerede, Gölcük Tabiat Parkı nasıl gidilir? Gölcük Tabiat Parkı ücretli mi? Gölcük Tabiat Parkı kamp alanları, Gölcük’te mangal serbest mi? hakkında detaylı bilgilendirme aşağıda yapılmıştır.

Bolu Gölcük Tabiat Parkı, Bolu şehir merkezinin 13 kilometre güneyinde suni olarak yapılmış bir set gölüdür. Yükseltisi 1217 metre olan gölün yüzeyi 4.5 hektar, çevresi de yaklaşık 1300 metredir. Etrafı çam, göknar, kayın, gürgen ve karışık türde ağaç türleri ile kaplı gölün her mevsim görüntüsü muhteşemdir. Göl ve etrafı Gölcük Tabiat Parkı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştır. Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan Gölcük Tabiat Parkı'nın hemen kenarında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Devlet Konukevi" olan şirin bir yapı bulunmaktadır. Gölcük Tabiat Parkı içerisinde kır gazinosu adıyla bir restaurant, kır lokantası, kafeterya, büfe, mescit ve bungalov tipi konaklama tesisleri bulunmaktadır. Çok şirin ve küçük olan bu göl çevresine araçla girilmemektedir.,

Gölcük Tabiat Parkı Nerede 

Gölcük Tabiat parkı bolu nerede, Gölcük Tabiat Parkı, Türkiye'nin Bolu iline bağlı Mudurnu ilçesinde yer almaktadır. Mudurnu ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan bu doğal güzellik, ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sunmaktadır.

Yedigöller Rotası ve  Abant Rotası Gezi Planlarımızı İnceleyebilir, isterseniz Bolu Gezilecek Yerler sayfamızdan kendinize ait Gezi Planı oluşturabilirsiniz.

Gölcük Tabiat Parkı Nasıl Gidilir?

Bolu Gölcük Tabiat Parkı Nasıl Gidilir? Gölcük Gölü'nün etrafında yer almaktadır. Bolu şehir merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Gölcük Tabiat Parkı'na ulaşmak için farklı ulaşım seçenekleri mevcuttur. İşte Gölcük Tabiat Parkı'na nasıl gidileceği hakkında bazı bilgiler:

  1. Özel Araç: Gölcük Tabiat Parkı'na özel aracınızla ulaşmak isterseniz, Bolu şehir merkezinden Mudurnu istikametine doğru ilerleyerek parka ulaşabilirsiniz. Bolu'da navigasyon sistemini kullanarak veya yerel haritalardan yardım alarak Gölcük Tabiat Parkı'na kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Park çevresinde otopark alanları mevcuttur.
  2. Otobüs: Bolu şehir merkezinden Gölcük Tabiat Parkı'na otobüsle ulaşmak için Mudurnu ilçesine giden otobüs seferlerini kullanabilirsiniz. Bolu'da bulunan otogardan veya farklı otobüs duraklarından Mudurnu'ya giden otobüsleri bulabilirsiniz. Mudurnu'ya ulaştıktan sonra taksi veya minibüs gibi yerel ulaşım araçlarını kullanarak Gölcük Tabiat Parkı'na gidebilirsiniz.
  3. Taksi veya Minibüs: Bolu şehir merkezinden taksi veya minibüslerle Gölcük Tabiat Parkı'na ulaşabilirsiniz. Bolu'da taksi duraklarından taksiye binerek veya Bolu'da bulunan minibüs hatlarını kullanarak Gölcük Tabiat Parkı'na gidebilirsiniz. Mudurnu ilçesine ulaştıktan sonra taksi veya minibüslerle parka ulaşabilirsiniz.

Bolu Gölcük Tabiat Parkı, doğal güzelliği ve göl manzarasıyla ünlü bir bölgede yer alır. Ziyaret etmeden önce parkın açık olduğu saatleri ve giriş ücreti gibi detayları kontrol etmek için parkın resmi web sitesini veya yerel turizm ofislerini ziyaret etmeniz önerilir. Ayrıca, parkta yürüyüş, piknik, fotoğraf çekimi gibi etkinlikler yapabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Bolu Gölcük Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Bolu Gölcük Tabiat Parkı Giriş Ücreti, Giriş ücreti Gölcük Tabiat Parkı nasıl giriş yapılacağına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Örneğin bireysel olarak kişi başı 20 TL ile tabiat parkına rahatlıkla giriş yapmanız mümkün. Motosiklet ile 40 TL ve özel araç ile ise 60 TL üzerinden giriş yapmak mümkün. Minibüs ile 180 TL ve küçük otobüs ise 300 TL değerinde ücret üzerinden giriş yapabilir. Büyük otobüsler ise 600 TL ödeyerek rahatlıkla Gölcük tabiat Parkı'na giriş yapabili

Gölcük Tabiat Parkı Kamp Alanları

Gölcük Tabiat Parkı, kamp yapmak isteyen ziyaretçiler için uygun alanlara sahiptir. Parkta çadır kampı yapabileceğiniz belirlenmiş alanlar bulunmaktadır. İşte Gölcük Tabiat Parkı'ndaki kamp alanları hakkında bazı bilgiler:

Gölcük Gölü Kamp Alanı: Gölcük Gölü çevresinde yer alan bu kamp alanı, ziyaretçilere doğayla iç içe bir konaklama deneyimi sunar. Gölcük Gölü'nün serin sularına yakın bir konumda yer alan bu alanda çadırınızı kurabilir ve göl manzarası eşliğinde kamp yapabilirsiniz. Kamp alanında tuvalet ve temel hijyen olanakları bulunmaktadır.

 Orman Kamp Alanı: Gölcük Tabiat Parkı içerisindeki ormanlık alanlarda da kamp yapabilirsiniz. Doğanın sessizliği içinde çadırınızı kurarak rahat bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Ormanlık alanda kamp yaparken doğaya saygı göstermek ve çevreyi korumak önemlidir.

Gölcük'te Mangal Serbest Mi? 

Gölcük'te mangal serbest mi? Gölcük Tabiat Parkı'nda mangal yapmak serbesttir. Park içerisinde belirlenmiş alanlarda mangal yakabilir ve piknik yapabilirsiniz. Gölcük Tabiat Parkı'na girişte yer alan işletmeden mangal malzemeleri ve kömür temin edebilirsiniz. Ancak, ateş yakarken ve mangal yaparken dikkatli olmanız ve çevreye zarar vermemek için önlemler almanız önemlidir.

Aşağıda bazı hususlara dikkat etmeniz önerilir:

  1. Ateşinizi sadece belirlenmiş mangal alanlarında yakın ve kontrol altında tutun. Park yönetiminin belirlediği güvenli alanlarda ateş yakmanız önemlidir.
  2. Ateşi yakarken çevreye zarar vermemek için etraftaki bitkilere, ağaçlara veya yapısal unsurlara ateşin yaklaşmamasına dikkat edin.
  3.  Mangalı kontrol altında tutun ve ateşi söndürdüğünüzden emin olmadan alandan ayrılmayın. Yanıcı malzemeleri güvenli bir şekilde imha etmeyi unutmayın.
  4. Ateşinizi söndürdükten sonra çevreyi temizleyin ve çöplerinizi düzenli olarak toplayın. Doğayı korumak ve temiz tutmak her ziyaretçinin sorumluluğudur.

Gölcük Tabiat Parkı Bolu yönetimi, ateş yakma kurallarını ve diğer güvenlik talimatlarını belirlemiş olabilir. Bu nedenle, kamp veya mangal yapmadan önce park yönetimiyle iletişime geçerek güncel bilgileri ve kuralları öğrenmeniz önemlidir. Böylece hem güvenli bir şekilde mangal yapabilir hem de doğal alanı koruyabilirsiniz.

Gölcük Milli Parkı No:587, 14030 Mesciler/Bolu Merkez/Bolu, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 14557 yorumun ortalaması 4.7
Mehmet Aydoğdu
26 Şub 2022
(10 ay önce)
Günübirlik veya konaklamalı şekilde Bolu'ya gelmeniz halinde ya da Bolu'dan gündüz vakti geçmeniz halinde rahatça ziyaret edebileceğiniz, çok güzel bir tabiat parkı. Yolu güzel, kış şartlarında da açık ve merkezden çok uzakta değil. Bence Abant'tan çok daha güzel ve nezih. Özellikle öğlen saatleri sonrası kalabalıklaştığı için sakinlik isteyen varsa öğleden önce gelebilir. Şubat ayında çok karlı ve soğuk idi. Kalın giyinmeniz halinde ve yürüyüş yapacaksanız üşümek mümkün değil. Park girişi ücretli, yaya girişi 8TL, otomobille giriş 24TL. Fiyatlar için fotoğraf ekledim. Otoparkı bulunuyor. Otoparktan hemen yürüyüncd gölün kenarına varılıyor ve etrafında tam tur atabiliyorsunuz. Gölün çevresi 1.5km cicarında. Yürümek veya oturup manzara seyretmek çok keyifli. Kışın karlı iken çok güzel, göl karla kaplı ve donmuş şekilde. Gölün üstüne çıkmak tabi ki yasak. Yazın da ayrıca güzeldir muhakkak, gelip görmek lazım. Karlı olunca yürüme yolunda da karlar ve buzlar birikmiş oluyor, o yüzden yürümek bazı yerlerde zorlaşabiliyor. Gölün çevresinde ayrıca golf arabaları ile dolaşmak da mümkün ama şartlarını bilmiyorum. Otoparkın hemen yanında bir işletme mevcut, kahvaltı veya yemek için oraya uğrayabiliriniz. Bunun haricinde kendiniz yemek götürüp piknik yapabilirsiniz. Hatta bazı izin verilen alanlarda mangal yakarak da piknik yapabilirsiniz. WC'ler ve Mescitler mevcut. Doğası, havası ve manzarası ile kesinlikle tavsiye edilecek bir yer. Çok güzel fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Tüm gününüzü geçirebileceğiniz gibi sadece hızlıca gelip tur atıp havanızı da değiştirebilirsiniz.
Gezdimgördüm Rehber
12 Eki 2022
(2 ay önce)
Seben yolu 13. kilometrede doğa parkı. Koruma altına alınmıştır. Suni olarak yapılmış bir set göl. Ancak; bir doğa, bu kadar mı güzel olur, dedirtecek güzellikte. Her mevsim ayrı güzel olmakla birlikte sonbaharda en güzel halini görebilirsiniz. Piknik alanları, yürüyüş yolları, balık avlanma alanları, bungalov tipi konaklama yerleri ile her kesime hitap ediyor. Fotoğraflarda görülen o şirin ev devlet konuk evi. Bunun yanı sıra restoran, kafeterya, mescit, tuvalet gibi çeşitli ihtiyaçlar da düşünülmüş. Muhteşem manzaraya doymak mümkün olmadı. Tekrar tekrar gitmek isteyeceğim bir yer oldu. Keşke Bolu’da yaşasaydım bile dedirtti. Kim bilir ileride belki de yerleşebiliriz de. Neyse konuyu dağıttım sanırım. Ormanlık alanda çeşitli ağaçlar, fotoğraf tutkunlarına ve bisiklet severlere de kucak açıyor. Turistlerin akınına uğrayan bir yer burası. Çevrede Abant Gölü ve Yedigöller de diğer ziyaret edebileceğiniz yerler. Giriş ücretli. Arabayla etrafta tur atamazsınız. Ama aracınızı içeriye park edebilirsiniz. Ölmeden önce mutlaka görülmeli derim.
Ercan TUNA
07 Eyl 2022
(3 ay önce)
Ben hafta ici gunu birlik gittim,tam bir doga harikası yer,parkin etrafıni oradaki kucuk araclari kiralayip gezebilme imkaninizda var ama kesinlikle yuruyerek gezin zaten cok zamaninizi almaz,hem o guzelligi icinizde hissediyorsunuz hem de essiz guzelligin her anini doya doya yasiyorsunuz. Olta atanlari gordum oyuzden guzel bir yerde piknik yaparkende oltanizi getirirseniz oltanizida atip balik bekleyebilirsiniz, guzel bir camisi ve cami yaninda lavabolari var. Mangal yasak dogal olarak ,hazir yiyecek getirip pikniginizi yapabilir veya oradaki resteran veya cafekerden de faydalanabilirsiniz. Bolu ya cok yakin yolunuz duserse mutlaka ugrayin derim. Buranin girisinden birazdaha ilerde buz gibi kaynaktan gelen bir cesme var eger su ihtiyaciniz varsa girmeden bu cesmeden kabinizi doldurmanizi tavsiye ederim.
Fırat Kayıkçı
09 Ara 2022
(2 hafta önce)
İlk baharda ve yazın yeşilin yansımaları, sonbaharda sarının tonları, kışın karla kaplandığında bembeyaz görüntüleri ayrı güzel. Özellikle fotoğraf çekmeyi ve sakin yürümeyi seviyorsanız hafta içi gitmenizi öneririm. Tabiat Parkı; fotoğrafçılık, doğa yürüyüşü, bisiklet, piknik, spor vb. aktiviteler için son derece uygun alanlar içermektedir. Her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Göl etrafındaki yol, araç trafiğine kapalıdır. Sadece yürüyüş ve bisiklet yolu olarak kullanılmaktadır. Araçsız gidenler için kişi başı giriş ücreti: : 11 TL. Farklı mevsimlere ait fotoğraf karelerini sizlerle paylaştım.
Ali Manici
12 Ağu 2022
(4 ay önce)
İçeride market ve yemek ihtiyaçlarını karşılayacak işletmeler var. İçeride mükemmel suyu olan çeşmeler var. Gündüz haftaiçi bile olsa çok kalabalık. Akşam üzeri gidip hava kararınca ikinci bir tur atıp dönmek daha güzel oluyor. Tuvalet mevcut. Akşam hava serinliyor, hazırlıklı olmak da fayda var. Kamp yapmak ve mangal yakmak yasak. Giriş 33 TL Otopark alanı geniş.
Gölcük Tabiat Parkı

Gölcük Tabiat Parkı

Bolu şehir merkezinin 13 kilometre güneyinde suni olarak yapılmış bir set gölüdür. Yükseltisi 1217 metre olan gölün yüzeyi ...
Ayıkayası Tabiat Parkı

Ayıkayası Tabiat Parkı

Bolu merkezde gezilecek yerlerden olan Ayıkayası Tabiat Parkı 248,38 ha büyüklüğündedir. Ayıkayası Tabiat Parkı, Yedigöller Milli Parkı ile ...
Abant Gölü Tabiat Parkı

Abant Gölü Tabiat Parkı

Abant Gölü Tabiat Parkı, doğanın gizemli güzelliklerinden biri olan Bolu Abant Gölü, Türkiye'nin en gözde doğal turistik mekânlarından ...
Beşpınarlar Tabiat Parkı

Beşpınarlar Tabiat Parkı

Aladağlar mevkiinde bulunan Beşpınarlar Tabiat Parkı, ilk olarak 1991 yılında A tipi "Orman İçi Dinlenme Yeri" olarak tescil ...
Sünnet Gölü Tabiat Park

Sünnet Gölü Tabiat Park

Göynük İlçesi'nin 22 kilometre doğusunda, Erenler ve Korudağ Tepeleri arasındaki derin vadinin heyelanla tıkanması sonucu oluşan Sünnet Gölü Tabiat Parkı alanı 18 ...