İstanbul
İstanbul Rami kütüphanesi

İstanbul Rami Kütüphanesi Nerede? İstanbul Rami Kütüphanesine Nasıl Gidilir? Rami Kütüphanesi Metro Hangi Durak? İstanbul Rami Kütüphanesi Kaç Yaş İçin Uygun?, İstanbul Rami Kütüphanesi E-Kitap, Rami Kışlası Kütüphanesinde Neler Var? İstanbul Rami Kütüphanesi Üyelik, İstanbul Rami Kütüphanesi Kimler Girebilir? İstanbul Rami Kütüphanesi Nasıl Girilir? İstanbul Rami Kütüphanesi Hangi Günler Açık? ...

İstanbul Rami kütüphanesi

İstanbul Rami Kütüphanesi, 18. yüzyılın ortalarına kadar uzanan tarihi bir geçmişe sahip olan Rami Kışlası, gerçekleştirilen aslına uygun restorasyon, renovasyon ve yeniden inşa çalışmalarının ardından Türkiye'nin ve İstanbul'un bilgiye açılan penceresi olarak, Rami Kütüphanesi adıyla yeniden hayat buldu. İstanbul Rami Kütüphanesi Nerede? İstanbul Rami Kütüphanesine Nasıl Gidilir? Rami Kütüphanesi Metro Hangi Durak? İstanbul Rami Kütüphanesi Kaç Yaş İçin Uygun?, İstanbul Rami Kütüphanesi E-Kitap, Rami Kışlası Kütüphanesinde Neler Var? İstanbul Rami Kütüphanesi Üyelik, İstanbul Rami Kütüphanesi Kimler Girebilir? İstanbul Rami Kütüphanesi Nasıl Girilir? İstanbul Rami Kütüphanesi Hangi Günler Açık? İstanbul Rami Kütüphanesi Çevresinde Neler Yapılır? İstanbul Rami Kütüphanesi Hakkında merak ettiğiniz bilgiler Nomatto’da!

İstanbul Rami Kütüphanesi hakkında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından titizlikle yürütülen restorasyon, renovasyon ve yeniden inşa çalışmalarının ardından, tarihî Rami Kışlası İstanbul’un en büyük yaşayan kütüphanesi olmaya hazır hale geldi.

250 yıllık tarihinin ihtişamını taşıyan Rami Kütüphanesi, geçmişin tanığı ve geleceğin kaynağı olarak konumlanmaktadır. Bireysel ve grup okuma salonları, etkinlik alanları, atölye mekanları, engelli bireylere uygun hazırlanan engelli merkezi, söyleşi, seminer ve sergileme gibi farklı kullanım olanaklarına sahip büyük bir kampüs olarak tasarlanmıştır.

Çocuklardan gençlere, üniversite öğrencilerinden akademisyenlere kadar herkese hitap eden bu kamusal alan, 7/24 açık kütüphanesi ile günün her saati okuyucu ve araştırmacılara hizmet vermektedir.

İstanbul Rami Kütüphanesi Nerede?

İstanbul Rami Kütüphanesi nerede? İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bulunan Rami Kışlası, Eyüp-Rami sınırları içinde yer almaktadır. Sadrazam Rami Mehmet Paşa tarafından Sultan III. Mustafa döneminde 1757-703 yılları arasında inşa edilmiştir.

Rami Kütüphanesi Metro Hangi Durak?

Rami Kütüphanesi metro hangi durak? Otobüsle ulaşacak ziyaretçilerimizin, Talimhane Caddesi durağında inmeleri ve ardından kütüphaneye olan 5 dakikalık yürüme mesafesini takip etmeleri gerekmektedir. Metroyla ulaşım için M1A ve M1B hatlarını kullanarak da kütüphaneye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

İstanbul Rami kütüphanesine Nasıl Gidilir?

İstanbul Rami kütüphanesine nasıl gidilir? Rami Kütüphanesi'ne nasıl gidileceği, bulunduğunuz konum ve tercih ettiğiniz ulaşım araçlarına göre değişebilir. Ancak genel olarak, aşağıda belirttiğim ulaşım seçeneklerini kullanarak kütüphaneye ulaşabilirsiniz:

  • Metro: İstanbul'un metro sistemini kullanarak Rami Kütüphanesi'ne ulaşabilirsiniz. M1A ve M1B hatları Rami Kışlası yakınında durmaktadır. Size en yakın metroyu kullanarak aktarma yapabilir ve Rami Kışlası yakınındaki bir istasyonda inebilirsiniz.
  • Araç Kullanımı: Özel aracınızla kütüphaneye gitmek istiyorsanız, kütüphanenin tam adresini harita uygulamalarında bulabilir ve güzergahınızı planlayabilirsiniz.

Kütüphaneye gitmek istediğiniz konuma ve tercih ettiğiniz ulaşım araçlarına bağlı olarak en uygun güzergahı belirlemek için güncel toplu taşıma ve harita uygulamalarını kullanmanız önerilir.

İstanbul Rami Kütüphanesi Kaç Yaş İçin Uygun?

İstanbul Rami Kütüphanesi kaç yaş için uygun? Rami Kütüphanesi, özellikle Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ile ailelere ve çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler ve geniş bir kitap koleksiyonu sunmaktadır. 0-3 yaş arası bebeklere ve 3-6 yaş arası çocuklara özel hizmet veren kütüphanede, çocukların okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olacak özel koleksiyonlar bulunmaktadır.

İstanbul Rami Kütüphanesi E-Kitap

İstanbul Rami Kütüphanesi e-kitap hizmeti sunmaktadır.

Rami Kışlası Kütüphanesinde Neler Var?

Rami Kışlası Kütüphanesinde neler var? Rami Kışlası Kütüphanesi, bünyesinde bebek ve çocuk kütüphanesi, dijital kütüphane, gençlik kütüphanesi, ihtisas kütüphaneleri ve yetişkin kütüphanesi birimlerini barındırmaktadır. Toplamda 5 müdür yardımcılığı altında 21 birim bulunmaktadır.

İstanbul Rami Kütüphanesi Üyelik

İstanbul Rami Kütüphanesi üyelik, Kütüphanede araştırma yapmak, salonlarda çalışmak, gazete ve dergi okumak için üye olmanız şart değildir.

İstanbul Rami Kütüphanesi Kimler Girebilir?

İstanbul Rami Kütüphanesi kimler girebilir? Kütüphaneyi kullanmak için herhangi bir yaş veya eğitim kısıtlaması bulunmamaktadır. Rami Kütüphanesi, 0-3 yaş arasındaki çocuklara hitap eden Bebek Kütüphanesi'nden başlayarak tüm yaş gruplarına ve araştırmacılara yönelik okuma ve çalışma salonları sunmaktadır.

Dolayısıyla, herhangi bir yaş veya eğitim durumu sınırlaması olmaksızın Rami Kütüphanesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul Rami Kütüphanesi Nasıl Girilir?

İstanbul Rami Kütüphanesi nasıl girilir? Ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.

İstanbul Rami Kütüphanesi Hangi Günler Açık?

İstanbul Rami Kütüphanesi hangi günler açık? Çocuklardan gençlere, üniversite öğrencilerinden akademisyenlere kadar herkese hitap eden kamusal bir alanda, kütüphane günün her saati açık olarak hizmet vermektedir. 7/24 açık olan kütüphane, okuyuculara ve araştırmacılara günün her saatinde erişim imkanı sunmaktadır.

İstanbul Rami Kütüphanesi Çevresinde Neler Yapılır?

İstanbul Rami Kütüphanesi çevresinde neler yapılır? Rami Kütüphanesi'nin çevresindeki aktiviteler, kültürel ve tarihi zenginlikleri keşfetme, dinlenme ve eğlence amaçlı birçok seçeneği içerebilir.

İstanbul Gezi Planları, İstanbul Yapılacak Aktiviteler ve İstanbul Konaklama sayfalarımızı ziyaret edebilir, isterseniz İstanbul gezilecek yerler sayfamızdan kendinize ait gezi planı oluşturabilirsiniz. 

İşte Rami Kütüphanesi çevresinde yapılabilecek bazı aktiviteler:

  • Rami Kışlası Ziyareti: Kütüphane binası olan tarihî Rami Kışlası'nı ziyaret ederek, Osmanlı dönemine ait mimari özellikleri görebilir ve geçmişi keşfetmek için bir tur düzenleyebilirsiniz.
  • Eyüp Sultan Camii ve Türbesi: Rami Kütüphanesi'nin bulunduğu Eyüp ilçesi, Eyüp Sultan Camii ve Türbesi gibi önemli dini yapıları içermektedir. Tarihi ve mimari açıdan zengin bu mekanları ziyaret edebilirsiniz.
  • Pierre Loti Tepesi: Eyüp Sultan'a çıkılan teleferikle ulaşılabilen Pierre Loti Tepesi, İstanbul'un muazzam manzarasını görebileceğiniz güzel bir noktadır.
  • Eyüp Sahil Yolu: Kütüphanenin bulunduğu bölgede, Eyüp Sultan'a uzanan sahil yolunda yürüyüş yapabilir ve deniz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.
  • Eyüp Park: Yeşillikler içinde dinlenmek istiyorsanız, Eyüp Parkı'na giderek doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Kafeler ve Restoranlar: Çevredeki kafelerde oturabilir, geleneksel Türk mutfağının lezzetlerini deneyebilirsiniz.
  • Etkinliklere Katılım: Kütüphane veya çevresinde düzenlenen etkinliklere katılarak kültürel etkileşimde bulunabilirsiniz. Rami Kütüphanesi'nin programlarını takip edebilirsiniz.
  • Eyüp Sultan Caddesi Alışveriş: Çevredeki alışveriş caddelerinde dolaşabilir ve yerel esnaflardan alışveriş yapabilirsiniz. Bu öneriler, Rami Kütüphanesi çevresinde geçirebileceğiniz zamanı çeşitlendirmenize yardımcı olabilir.
Yeni Rami Mahallesi, Rami Kışla Cd. 98/1, 34055 Eyüpsultan/İstanbul, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 744 yorumun ortalaması 4.4
Ayşegül Yazbahar
27 Şub 2023
(bir ay önce)
Ben çok beğendim 🤩 evimin çok yakınında böyle bir kütüphane olması beni ayrı mutlu ediyor. Sesli multimedya odasında çalışma fırsatım oldu. Tüm çalışma odaları doluydu. Her yaş grubuna uygun olmak üzere çalışma odaları mevcut. Ne kadar güzel restore edilmiş hayranlık uyandırıyor gerçekten. Pazar günü 12 gibi oradaydım. Ama saat 14’ten sonra inanılmaz kalabalık oluyor. Kocaman bir avlusu var. Yazın avluda oturmak bile büyük keyif verecektir. Kahve Dünyası’nın da 3 farklı noktada oturulacak şekilde yere sahip olduğunu gördüm. 0-3 yaş grubu için de oyun odasının olması ayrıca 7-14 yaş grubu işin maker laboratuvarının olması çok iyiydi. Sadece kitaplar sıralı değil ve numaralandırılmamış kitaplıklar var. Bir düzene ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ek olarak tavsiyem Fatih Sultan Mehmet’e ait kitaplığı sergiliyorlar sergi salonunda mutlaka ziyaret edilmeli.
Ayberk Rodoplu
15 Şub 2023
(2 ay önce)
En büyük kütüphane diyorlar fakat sadece alanı büyük. Oturma alanları çok az. Bahçesi kocaman fakat bahçede ders çalışmak imkansız. Çünkü hava buz gibi. İçeri girince de çok az oturma yeri var ve hepsi dolu. Türkiye'nin en büyük kütüphanesine Rami'nin tüm nüfusu bile sığmaz. Büyük yapmak için çok uğraşmışlar. Dev gibi koridorlar yapmışlar. Koridora ihtiyacımız yok. Odalara masalara ve kitaplara ihtiyacımız var. Koridorlar ve bahçe dev gibi. Gerekli alan aşırı küçük. Hiç bir yerde priz yok. Bir yerde priz bulduk öyle saçma bir yere yapılmış ki yerin ortasına priz yapmışlar. Orda bekleyip sarj yapmak cidden çok kullanışsız. Çoğu odaya girmek yasak veya kapalı. Küçük ve işlevsel kütüphaneler daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bir ders çalışmak için 2 saat yer arayacaksam zamanımı iyi değerlendirmiş olmuyorum. Bedava çorba dağıtıyorlar öğrencileri düşünmüşler bunun için teşekkür ederim. Su alacak yer bulamadık oyuzden kahve dünyasından aldık. 0.66 lt su 16 TL verdik. Su galiba Arabistan'dan çıkartılıp getiriliyor. Abartılacak bir alan olduğunu düşünmüyorum. Ortalama bir kütüphane olarak görüyorum.
Mehmet ULUÇAY
31 Oca 2023
(2 ay önce)
Her bölümü ve yeri açılmamış. Tadilatta olan yerleri var. Biz öncelikle çocuklar için gitmiştik. 0-6 yaş oyun alanı için isim yazdırmanız gerekiyor. 1 saat sonraya vs çocuk oyun alanına giriş yapabiliyorsunuz. Kütüphane iki bölüm gibi orta avlu ve çevresinde kalan kapalı alanlar. Kapalı alanları oldukça iyi dizayn etmişler. Bölümlere bölünmüş ilkokul çocukları için liseye hazırlananlar -üniversiteye hazırlananlar gibi bölümler mevcut bu yan masada çalışan çocuğun da aynı sınav için hazırlanmış olduğunu biliyor çocuklar. Yetişkinler için kütüphane alanı da var. Okuma alanları bol bol. Kitap satış alanı. Kitapları ödünçte alabilirsiniz. Orta avlu ise tam bir yazlık alan al kitabını otur sabahtan akşama devam.. Ücretsiz çay -çorba ikramları var Tabi içerde kahve dünyası da var. Eğer daha sonra gelebilirim diye düşünüyorsanız isabetli karar 6 ay 1 yıla kadar tam kapasiteli ve gezi yapanlar da azalır. Ve süper olur . Gitmek istiyorsun tavsiye edermiyim. Koş koş. Süper bir yer.
CENGİZ AYDOĞDU
24 Şub 2023
(2 ay önce)
Tarihi kışla binasını son derece muhteşem hale getirilmiş olan kütüphanede insanın içinden kitap okuma hevesi geliyor. Kitap okuma alışkanlığı getirecek mekan diyebiliriz.
Formex
05 Şub 2023
(2 ay önce)
çok iyi herkesin gitmesini tavsiye ederim daha ben bir bölümünü gezdim ve bir saatten fazla sürdü gayet güzel binlerce kitap var orada salon çok sesli olmasına rağmen Bir kapıdan bile içeriye girseniz sessizlik hakim başarılı. Arka tarafında çok güzel bir park ve projenin devamını görebilirsiniz ne kadar büyük olduğunu :)
İslam Araştırmaları Merkezi

İslam Araştırmaları Merkezi

İslam Araştırmaları Merkezi, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM), İslam dini, tarihi ve medeniyeti konularında bilimsel temellere ...
İBB Atatürk Kitaplığı / İstanbul

İBB Atatürk Kitaplığı / İstanbul

İBB Atatürk Kitaplığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı, şehrin kalbinde konumlanmış olup, Taksim semtindeki Miralay Şefikbey Sokağı'nda hizmet ...
Marmara Üniversitesi Kütüphanesi

Marmara Üniversitesi Kütüphanesi

Marmara Üniversitesi Kütüphanesi, Marmara Üniversitesi Kütüphanesi, geniş ve çeşitli koleksiyonuyla öğrencilere zengin bir bilgi deneyimi sunan, modern teknolojiyle ...
Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi

Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi

Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi, Kuruluşundan itibaren Vakko, moda ve sanatı birbirinden ayrılamayan bir bütün olarak değerlendiren bir ...
Ayasofya Kütüphanesi

Ayasofya Kütüphanesi

Ayasofya Kütüphanesi, tarihi Ayasofya Camii içindeki zarif bir köşe, Osmanlı İmparatorluğu'nun kültürel zenginliğini yansıtan nadir el yazmaları ve ...