Kapuzbaşı Şelaleleri

Aladağ’ın zirvesindeki karlardan beslenen Kapuzbaşı Şelaleleri, Kayseri merkeze 165 km uzaklıkta bulunuyor. Şelalelere giden yolun büyük bir bölümü ormanın içinden geçiyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında dağ yürüyüşü veya bisiklet ile uzun bir orman yolculuğunu keyifli bir aktiviteye dönüştürebileceğiniz bir seyahatin sonunda, buz gibi suların kayalıkların arasından fışkırdığı eşsiz bir ...

Kapuzbaşı Şelaleleri

Aladağ’ın zirvesindeki karlardan beslenen Kapuzbaşı Şelaleleri, Kayseri merkeze 165 km uzaklıkta bulunuyor. Şelalelere giden yolun büyük bir bölümü ormanın içinden geçiyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında dağ yürüyüşü veya bisiklet ile uzun bir orman yolculuğunu keyifli bir aktiviteye dönüştürebileceğiniz bir seyahatin sonunda, buz gibi suların kayalıkların arasından fışkırdığı eşsiz bir manzara karşılıyor ziyaretçileri.

Aladağ’ın zirvesindeki karlardan beslenen Kapuzbaşı Şelaleleri, Kayseri merkeze 165 km uzaklıkta bulunuyor. Şelalelere giden yolun büyük bir bölümü ormanın içinden geçiyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında dağ yürüyüşü veya bisiklet ile uzun bir orman yolculuğunu keyifli bir aktiviteye dönüştürebileceğiniz bir seyahatin sonunda, buz gibi suların kayalıkların arasından fışkırdığı eşsiz bir manzara karşılıyor ziyaretçileri. Yükseklikleri 40 ila 80 metre arasında değişen beşi büyük, ikisi küçük yedi şelale bulunuyor bölgede. Kapuzbaşı Şelaleleri’nden bir tanesi Türkiye’nin en yüksek, Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olma özelliği taşıyor. Kapuzbaşı Şelaleleri ile çektireceğiniz fotoğraflarsa güzel bir anı olarak Kayseri gezinizden size hatıra kalıyor.

Unnamed Rd, Kapuzbaşı, 38500 Yahyalı/Kayseri, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 3866 yorumun ortalaması 4.6
Veysel Güneş
28 Ağu 2022
(4 ay önce)
Doğasına hayran kalmamak mümkün değil, yiyecek içecek fiyatları normal seviyede, wc ler temiz, dilerseniz etrafta konaklama yapabileceğiniz işletmeler var. Şelaleye yakın bi alanda kamp yapan 2 farklı aile gördüm (belki kamp yapmak isteyenler olabilir) piknik yapmak mangal yakmak yasak. Ortam genel itibari ile temiz. Yahyalıdan sonra yol biraz virajlı ve tek şerit o yüzden gitmeyi düşünenler yaklaşık 60 km lik bu yolda dikkatli olsunlar hatalı sollama yapmasınlar, 10 dk geç gidin ama sağ sağlim gidin. Vakti olanlar kalmayı düşünenler aladağlar milli parkı varmış yakınlarda orayıda gezebilirler
Fatma Kıroğlu
05 Ağu 2022
(5 ay önce)
Bu kadar güzel bir doğa harikasını görmeden ölmemeli insan? Yollar bozuk denmiş ama hayır sadece virajlı. Şelaleye 30-40 km kala yol daralıyor sadece ama çok yoğun bir trafik olmadığı için sorun olmuyor. 2-3 km kala da bozuluyor biraz. Kalacak yere ihtiyacınız varsa şelalenin orda uygun fiyatlı pansiyonlar var.Hem giriş parasından da yırtarsınız😁😉 Bakımsız diyemem gayet güzel düzenlenmiş bence.. O kadar muhteşem bir bölge ki her yerden su fışkırıyor.Selalenin dibinde değil ama yol boyunca mangal yakacak piknik yapacak yerler var. 4. Resimdeki yer harika bir mangal alanı selale yolunda.. Ayrıca kaynaktan çıkan suyu mutlaka için çok lezzetli.. Söylenecek çok bir şey yok; gidin,görün siz de hayranlıkla dönün..
Tamer Goren
14 Ağu 2022
(4 ay önce)
Ülkemizde güzelliğinden haberdar olmadığımız bir yer daha. Çok güzel ve gormeye değer. Girişi ücretli olan bir milli park. Üç tane şelale karşılıyor sizi girişte, ileride de önünde çok güzel bir değirmen olan genişçe bir şelale var. İçeride konaklama ve yeme içme yerleri de mevcut. 8-9 km ileride de hatıra ormanları var. Öncesinde yol üstünde piknik alanları mevcut. Yol üzerinde köyler de bulunuyor, köylüler giriş ücreti ödemiyor tabii 🙂 zira girişin tek yolu var. Yani köylerin ve milli parkın girişi tek. Kamp imkanı da var ki biz öyle yaptık. Yol üzerinde motorları dere kenarına kadar indirip orada konakladik(hatıra ormanlarına doğru giderken). Tabii ateş yakmayın ve çevrenizi de temiz bırakın lütfen.
Ali Özkan
15 Ağu 2022
(4 ay önce)
Herkesin ömründe bir kez mutlaka görmesi gereken bir yer. Cennetten bir köşe desek abartmış olmayız .Allah'ın insanlara bir doğa nimeti harika bir yer. Bir daha gidip orda konaklamak niyetindeyim . Kayseri'ye 2,5 saat mesafede . Yahyalidan sonra 65 km civarında çetrefilli engebeli , bol virajlı iniş çıkışlı bir yolu var . Ancak gittiginizde buna değdiğini göreceksiniz. Oraya yazın ve sabah erken saatlerde gidin . Şelalaler,çağlayanlar müthiş bir doğa harikası .Bu kadar güzel bir yer çok az görebilirsiniz . Büyük şelalelere uğradıktan sonra yan tarafında köyün içinde de müthiş dereler ve yine şelaleler var .Orda dere üstünde çay içip yemek yiyebilirsiniz . Bolca vakit geçirin keyfine doyun.Çevreyi kirletmemeye çok dikkat edin çünkü doğa bize her şeyi sunmuş biz de onu koruyalım . Tuvalet var gayet temiz .Şelale bölgesinde piknik yapmak yasak ancak şelalelerin altında herkes kahvaltı yapıyor . Sıcaklık yüksek oranda .Giderken terlik şort,yedek kıyafet almayı unutmayın. Fiyatlar makul seviyede .Çay ,dondurma , gözleme vs. Hepsi var .Ücretleri bulunduğu yere göre uygun. Mutlaka gidin yolun sonu muhteşem bir doğa harikasıyla bitiyor. Her sene düzenli gitmek isteyeceksiniz .
Sinan Altundağ
09 Ağu 2022
(4 ay önce)
Şelale gibi şelale. Gerçek bir şelale. Ben Develi-Yahyalı yolunu kullanarak ulaştım. Yoluyla, suyuyla, serinliğiyle tam bir güzellik abidesi. Yolu biraz çetrefilli ve ürkütücü ama yolun sonunda göreceğiniz güzellik için fazlasıyla değer. Yol boyunca size aşılmaz dağlar, serin sular ve barajlar eşlik ediyor. Ayrıca yol güzergahında içecek su da bol. Adım başı çeşme olması çok güzel. Otomobil giriş ücreti 33 tl. Şelalenin yakınlarında mangal ateşi yakmak yasak. Piknik tüpünüz varsa bunu kullanarak şelalenin yakınlarında bir yere konaklayabilirsiniz. Ya da şelalenin biraz daha üzerinde piknik alanı var. Orada mangalınızı yapabilirsiniz. Ateş yakmak için özel yerleri var. Şelale her şeyiyle efsane. Sıcak bir zamanda giderek acayip serinleyebilirsiniz. Ayrıca hem konaklamak için hem de genel ihtiyaçlarınızı gidermek için bir çok alan var.
Kapuzbaşı Şelaleleri

Kapuzbaşı Şelaleleri

Aladağ’ın zirvesindeki karlardan beslenen Kapuzbaşı Şelaleleri, Kayseri merkeze 165 km uzaklıkta bulunuyor. Şelalelere giden yolun büyük bir bölümü ...