Myra Antik Kenti

Myra Antik Kenti 2500 yıllık geçmişi, Likya tipi görkemli mezarları, tiyatrosu ve tüm dünyaca tanınan Noel Baba’ya (Aziz Nicholaos) ev sahipliği yapmasıyla meşhur bir Likya şehridir.

Myra Antik Kenti

Myra Antik Kenti 2500 yıllık geçmişi, Likya tipi görkemli mezarları, tiyatrosu ve tüm dünyaca tanınan Noel Baba’ya (Aziz Nicholaos) ev sahipliği yapmasıyla meşhur bir Likya şehridir.

Myra Antik Kenti 2500 yıllık geçmişi, Likya tipi görkemli mezarları, tiyatrosu ve tüm dünyaca tanınan Noel Baba’ya (Aziz Nicholaos) ev sahipliği yapmasıyla meşhur bir Likya şehridir. 

Myra Antik Kenti Nerededir?

Myra antik kenti, Antalya'nın Demre ilçesinde bulunur ve Likya Bölgesi'nin önemli antik kentlerinden biridir.

Myra Antik Kenti'nin Tarihi

Myra Antik Kenti, antik dönemde büyük bir ticaret merkeziydi ve deniz ticaret yoluyla zenginleşmişti. Kentin en önemli özelliği, Likya'nın en büyük sarnıcına sahip olmasıdır. Myra'nın en önemli özelliği, MS 4. yüzyılda yaşamış olan Aziz Nicholas'ın (Noel Baba) burada doğmuş ve ayrıca yaşamış olmasıdır.

Myra antik kenti, Roma ve Bizans dönemlerinde gelişmiştir. Kentin en önemli yapıları arasında tiyatro, sarnıçlar, hamamlar, agora, Roma köprüsü ve Likya mezarları yer alır. Ayrıca kentteki en önemli yapı Aziz Nicholas Bazilikası'dır. Bu bazilika, 11. yüzyılda inşa edilmiş ve İtalya'nın Bari Gölü'ndeki Aziz Nicholas Bazilikası ile benzer bir mimariye sahiptir.

Myra antik kenti, 19. yüzyılda yeniden keşfedilmiştir. Kentin kalıntısı, 20. yüzyıl boyunca çeşitli kazılarla gün yüzüne çıkarılmıştır.

Myra Nekropolü Nedir?

"Myra Nekropolü", Antik Myra'nın hüküm sürdüğü ve Roma ve Bizans döneminde kullanılan bir mezarlık alanıdır. Myra Nekropolü, kayalara oyulmuş mezar odaları ve sütunlu mezarlar gibi birçok farklı mezarın sonuçlarını içermektedir. Ayrıca, bazı mezarların üzerindeki kabartmalar ve yazıtlar, mezarların sahipleri hakkında bilgi vermektedir. Myra Nekropolü, aynı zamanda hem antik Roma'nın hem de Bizans İmparatorluğu'nun ölü gömme geleneklerini yansıtmaktadır ve bölgedeki tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtmaktadır.

Myra Antik Kenti Giriş Ücreti Nedir?

Myra Antik Kenti giriş ücreti 2023 yılı sonunda 60 Tl olarak belirlenmiştir. Ancak, müze kart sahibi iseniz veya 18 derece küçükseniz ücretsiz olarak girebilirsiniz. Ayrıca, öğrenciyseniz ve öğrenci belgenizi gösterirseniz indirimli bir ücretle girebilirsiniz. Giriş ücretleri değişebileceğinden, ziyaret etmeden önce güncel fiyatları kontrol etmek için resmi internet sitesi veya yerel turizm ofisleri ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Myra Antik Kenti'ne Nasıl Gidilir?

Myra Antik Kenti'ne ulaşım seçenekleri hava ve karayolu tercihlerine göre değişebilir. Kendi aracınızla seyahat etmek isterseniz, Antalya'dan Demre'ye giden D400 Karayolu'nu takip ederek ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Demre'ye otobüsle ya da minibüsle de ulaşabilirsiniz. Demre'den Myra Antik Kenti'ne gitmek için ise taksi, toplu taşıma veya özel araç kiralama seçenekleri mevcuttur.

Hava Yolu: Myra Antik Kenti'ne en yakın havalimanı Antalya Havalimanı'dır. Antalya Havalimanı'na düzenli olarak uluslararası ve yerel uçuşlar yapılmaktadır. Havalimanından, kiralık araç, taksi veya özel transfer hizmetleriyle Myra Antik Kenti'ne kolayca ulaşabilirsiniz.

Karayolu: Myra Antik Kenti, Antalya'nın batısındaki Demre ilçesine yakın bir konumdadır. Antalya'dan, Demre'ye ulaşmak için otobüsler ve minibüsler mevcuttur. Demre'den, Myra Antik Kenti'ne toplu taşıma veya özel araçlarla ulaşabilirsiniz.

Deniz Yolu: Myra Antik Kenti, Akdeniz kıyısında yer almaktadır ve bazı turistik seyahat firmaları tarafından tekne turları düzenlenmektedir. Bu turlar genellikle Antalya'dan başlar ve Demre'ye uğrayarak Myra Antik Kenti'ne gidip dönüş yaparlar.

Myra Antik Kenti Ziyaret Saatleri Nedir?

Myra antik kenti, yaz döneminde 08:30 ila 19:30 arasında, kış döneminde ise 08:30 ila 17:30 arasında ziyaret edilebiliyor.

Alakent, Myra Örenyeri, 07570 Demre/Antalya, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 6077 yorumun ortalaması 4.7
Arzu Oruç
17 Şub 2022
(10 ay önce)
Saatlerce inceleyerek,resimleyerek ve gezerek Antik Kent ziyareti yaparım benim Antik Kent gezi anlayışım bu derseniz burası öyle bir yer değil.Ama Antik Kent sevdalısı iseniz Demre'ye yolunuz düştüyse gezi planınıza ekleyin derim.Otoparklar ücretsiz.Girişte cafeler,marketler,alışveriş mağazaları bulunmakta.Giriş ücretli 60 tl müze kartınız varsa bedava.Turnikelerden geçtiğinizde hemen sizi tiyatro karşılıyor.Her ne kadar tiyatroyu gezmek isteseniz de kaya mezarlarını görünce oraya doğru yönleniyorsunuz ☺️ Kayaya yapılmış muhteşem işçilik şöleni sunan bu mezarlar oyma figürleri ile adeta sizi selamlıyor. Bu muazzam yapıları görünce saatlerce kent içinde inceleme yaparak gezerim diye düşünmüştüm ama tiyatroyu gezdikten sonra kent gezim bitti. Antik Kentin büyük bir kısmı Demre Çayı'nın getirmiş olduğu alüvyonlar altında kalmış.Eğer düzgün bir çalışma ile ilçe altında kazı yapılırsa bir çok şaheser ve yapı ortaya çıkacaktır. Dediğim gibi kısa süreyle gezinizin biteceği bu Antik Kent navigasyonla kolayca bulabileceğiniz bir yerde.Ama yol boyunca tabela aradım göremedim bilginize.
Yusuf Boğatepe
13 Tem 2022
(5 ay önce)
M.ö. 168 de yapıldığı düşünülen Myra antik kenti ilk girişte sizi zaten büyüklüğü ve görüntüsü ile şaşırtacak. Özellikle kaya mezarları kısmı gerçekten insanı şaşırtıyor. Antik tiyatro bölümü ise devasa bir alanda bulunuyor. En alt kısımda ise protokol alanını da görebiliyorsunuz. Bence en çok görülmesi gereken antik kentler listesine kesinlikle eklenmesi gerekiyor. Tavsiyem bilet yerine müze kart almanız. Buraya giriş bileti 90 TL idi. Müze kart ise 60 TL ve tüm Türkiye'deki müzelerde geçerli.
Haktan ÇAĞDAŞ
26 Kas 2022
(bir ay önce)
Bilet almaktansa müze kart almak daha mantıklı. Ve yerden ötürü çok güzel farklı müze kart çeşitleri sunuyorlar. Herhangi bir rehberle gitmeye gerek yok. Yapılar çok güzel ve hala çalışılan bir alan . Mitolojiyle ilgileniyorsanız sizi ekstra mutlu edecektir çünkü çok güzel işlemeler ve detaylar var. Varsayımlar fikirler ve mitolojiler hakkında hayal kurup çıkarım yapabileceğiniz tatlı nir yer. Park yerleri ücretsiz ve mutlaka çıkınca otoparkın yanından portakal suyu için. Taze portakalı dondurup daha sonra suyunu sıkıyorlar . Güneş altında sıcak yürüyüşten sonra mükemmel oluyor.
Hüseyin KOÇ
17 Ağu 2022
(4 ay önce)
Mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. Bir kaç yeri ne yazık ki kapatılmış. Herhangi bir kazı çalışması olmayan bu kapalı alanlarda toprak altında sütunlar, tüneller görünüyor. Yet altında saklı çok büyük bir alanın olduğu belli. Tiyatrosu çok büyük ve çok iyi korunmuş. Ne yazık ki bir çok tarihi alanda olduğu gibi burada da bir çok yazıt olmasına rağmen hiç birinde bir açıklama yok. Yani o güzelim kapıların üzerinde, tiyatro koltukları üst kısmında, tabletlerde ne yazıyor belli değil. Google translate foto tanıma ile bir kapıdaki yazının bir parçasını "downwoard" (aşağı doğru) olarak çevirdi ve bu bile çok heyecan vericiydi. O yazıların anlamı mutlaka yazılmalı. Kültür bakanlığı bu konuda tüm ülkede ne yazık ki çok zayıf.
Özgür Tomakin
03 Eki 2022
(3 ay önce)
Güvenli bir şekilde yukarılara çıkıp Likya uygarlığından kalma Kaya mezarlarını görmek isterdim ancak maalesef aşağıdan bakmakla yetindik. Çok ihtişamlı bir yer o yüzden kesinlikle görülmesi gerekiyor. Antik tiyatrosu da gayet güzeldi, sahne kısmının iki katlı kısmı hala ayakta. Hem Likya’yı hem de Roma dönemini görmek için güzel bir fırsat burası. Yukarı çıkmanız mümkün olmadığı için çok vaktinizi alacak bir yer değil. Buraya gelmişken Demre’de yer alan St Nicholas Kilisesi ve Likya Uygarlıkları Müzesi’ne de uğrayabilirsiniz.
Laertes Antik Kenti

Laertes Antik Kenti

Laertes Antik Kenti, Şehrin günümüze kadar ulaşan önemli kalıntıları arasında agora, exedra, hamam, sarnıçlar, tiyatro, evler ve İmparator ...
Andriake Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi

Andriake Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi

Andriake Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi, Andriake Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi, Türkiye'nin güneybatısında, Antalya iline ...
Termessos Antik Kenti

Termessos Antik Kenti

Termessos Antik Kenti, Termessos Antik Kenti, görkemli tiyatrosuyla kayalık bir zirvenin üstünde gizemli bir şekilde yükselir, Antalya'nın eşsiz ...
Selge Antik Kenti

Selge Antik Kenti

Selge Antik Kenti, Selge Antik Kenti, doğal kayalıklar arasına gizlenmiş bir antik şehir olup, zorlu coğrafi şartlara rağmen ...
Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti, Antalya'nın büyüleyici Kaş ilçesinde yer alan Patara Antik Kenti, Likya'nın görkemli geçmişini günümüze taşıyan bir ...