Kültür Yolu Festivali Ne Zaman?
2024 Erzurum Kültür Yolu Festivali

Erzurum kültür yolu festivali, Erzurum kültür yolu festivali nerede? Erzurum kültür yolu festivali Erzurum, Erzurum kültür yolu festivali ne zaman? hakkında detaylı açıklama Nomatto'da...

2024 Erzurum Kültür Yolu Festivali

2024 Erzurum Kültür Yolu Festivali, Türkiye’nin en renkli ve çeşitli kültür ve sanat etkinliklerinden biri olarak Erzurum’da 17 - 25 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlendi. Festival, Erzurum’un tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmak, sanatın farklı dallarından binlerce sanatçıyı ve sanatseveri buluşturmak ve bölgedeki canlılığı arttırmak amacıyla gerçekleştirildi. Erzurum kültür yolu festivali, Erzurum kültür yolu festivali nerede? Erzurum kültür yolu festivali Erzurum, Erzurum kültür yolu festivali ne zaman? hakkında detaylı açıklama Nomatto'da...

2024 Erzurum Kültür Yolu Festivali boyunca 37 ayrı mekanda 4000’den fazla etkinlik gerçekleştirildi. Bunlar arasında konserler, sergiler, atölyeler, söyleşiler, film gösterimleri, çocuk etkinlikleri ve daha pek çok sanatsal faaliyet yer aldı. Erzurum kültür yolu festivali, Erzurum kültür yolu festivali nerede? Erzurum kültür yolu festivali Erzurum, Erzurum kültür yolu festivali ne zaman? hakkında detaylı açıklama Nomatto'da...

Festivalin resmi sosyal medya hesaplarını da takip ederek detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Erzurum Kültür Yolu Festivali, Erzurum’un kültürünü ve sanatını yaşatan bir festival olarak hafızalarda yer etti. Siz de bu eşsiz deneyimi kaçırmayın ve bir sonraki festival için şimdiden plan yapın! 😊

Erzurum Kültür Yolu Festivali’ni gezmek isteyenler için bazı ipuçları vermek gerekirse:

-Festival süresince Erzurum’da hava sıcaklığı gündüzleri ortalama 25 derece civarında seyretti. Gece ise sıcaklık 10 derecenin altına düştü. Bu nedenle festival ziyaretçilerinin hem yazlık hem de kışlık kıyafetleri yanlarında bulundurmaları tavsiye edilir.

-Festival boyunca Erzurum’un tarihi mekanlarını da gezebilirsiniz. Özellikle Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, Yakutiye Medresesi, Erzurum Kalesi ve Sümela Manastırı görülmeye değer yerlerdir.

-Erzurum’un yöresel lezzetlerini de tatmadan dönmeyin. Cağ kebabı, kadayıf dolması, ayran aşı çorbası, kete gibi yemekleri festival alanlarında veya şehir merkezindeki restoranlarda bulabilirsiniz.

-Festival alanlarına ulaşmak için toplu taşıma araçlarını veya taksiyi kullanabilirsiniz. Şehir içindeki ulaşım ücretleri oldukça uygun. Ayrıca festival alanları arasında ücretsiz servis araçları da hizmet verdi.

-Festivaldeki etkinliklere katılım ücretsizdi. Ancak bazı etkinlikler için önceden rezervasyon yapmak gerekiyordu. Bu nedenle festival programını takip etmek ve etkinliklere erken gitmek önemli. Festivaldeki etkinliklerin çoğu saat 12:00 ile 23:30 arasında gerçekleşti.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri sayfasından detaylı bilgiyi tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Camiikebir Mh., 25200 Yakutiye/Erzurum, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 1490 yorumun ortalaması 4.6
Ali Rıza Pekşen
10 Tem 2023
(bir ay önce)
Kaleye giriş ücretli, müze kartı geçiyor. Surların ve içerideki bazı alanların restore edildiği göze çarpıyor. Keşke eskiye uyuma da dikkat edilseymiş. İçerideki en önemli yapı saat kulesi. Öğrendiğimiz kadarıyla kuledeki orijinal saati Ruslar kenti işgal ettikleri zaman söküp götürmüşler. Şimdi yer alan saat daha sonra takılmış. Kuleye çıkış dar bir merdivenden yapılıyor, tutmak için ahşap veya metal bir merdivenlik şart. Son aşamadaki tahta merdiven, hem dar, hem de tehlikeli. İnsanlar inip çıkarken bir dar boğaz oluşturuyor. Yetkililer tarafından daha kullanışlı ve güvenli hale getirilmeli. Kuleye çıkınca şehrin tamamını görüyorsunuz neredeyse. Aşağıya göre oldukça esen kuleye hazırlıklı giyinerek çıkmanızda fayda var.
Ismail Yaşartekin
02 Ağu 2023
(4 hafta önce)
Kale, tarihi bir alanda. Çifte minare,Yakutiye Medresesi, Üç Kümbetler çok yakın yürüme mesafelerinde tarihi yapılar, eserler. Sabah çok erken gezmiştim, kale kapalıydı. İç kısmını görmedim. Kalenin tüm dış alanını gördüm. Ve harika bir görüntü. Saat kulesi, dış duvarlar (sur) ve etrafındaki tamamlayan yapılarla görülmesi gereken bir yer.
Fatih Kırat
20 Tem 2023
(bir ay önce)
Beklediğimden daha küçük bir yapı.Dış duvarları sağlam ama içerisi yıkık.Tarihi savaş topları ve gülleleri var.Içinde ise Tepsi Minare var.Bu minareye çıkıp şehri seyredebilirsiniz.
Bilal Abdulaziz
03 May 2023
(3 ay önce)
Giriş ücretli ve müze kartı geçerli, ben kış mevsiminde geldiğim için kapalıydı. Erzurum kalesi kesinlike gidilip görülmesi gereken bir yer erzrum kalesine çıkıp şehri yukarıdan izleyebilirsiniz. Yukarı çıktığınızda manzara muazzam. Neredeyse merkezdeki tüm tarihi yapıları(Ulu cami,medresler,kümbetler gibi), dağları ve şehri görebilirsiniz. Erzurum kesinlikle gezilmesi gereken bir şehir istediğiniz her şeye ulaşabilirsiniz.
Ayşe Cntm
18 Haz 2023
(2 ay önce)
Cok güzel, farklı bir havası var. Her gun her saat gidebilirsiniz. Sabah erken saatlerde daha güzel olur ama. Erzurumun yaz sabahları o efsane havasini birde ordan alın
2024 Erzurum Kültür Yolu Festivali

2024 Erzurum Kültür Yolu Festivali

2024 Erzurum Kültür Yolu Festivali, Türkiye’nin en renkli ve çeşitli kültür ve sanat etkinliklerinden biri olarak Erzurum’da 17 ...