Beykoz Mecidiye Kasrı Nerede? Nasıl Gidilir?
Beykoz Mecidiye Kasrı

Beykoz Mecidiye Kasrı Milli Saraylar, Beykoz Mecidiye Kasrı nerede? Beykoz Mecidiye Kasrı nasıl gidilir? Beykoz Mecidiye Kasrı düğün fiyatları nedir? hakkında detaylı açıklama Nomatto'da...

Beykoz Mecidiye Kasrı

Beykoz Mecidiye Kasrı Milli Saraylar, Beykoz’un en eski kasırlarından biri olan Mecidiye Kasrı 1854 yılında Sultan Abdülmecid döneminde yaptırılmış. İçerisinde geniş bir mesire alanı da bulunmaktadır. Osmanlı devrinden kalan ve Dolmabahçe ile Beylerbeyi saraylarından önce yaptırılan Beykoz Mecidiye Kasrı, İstanbul’un eski yapılarındandır. Boğaz’ın Asya kıyısında, Beykoz’da, Hünkâr İskelesi mevkiinde bulunan Beykoz Mecidiye Kasrı, Boğaziçi’nin ilk kâgir ve yeni üslûpta inşa edilmiş yapısıdır. Beykoz Mecidiye Kasrı Milli Saraylar, Beykoz Mecidiye Kasrı nerede? Beykoz Mecidiye Kasrı nasıl gidilir? Beykoz Mecidiye Kasrı düğün fiyatları nedir? hakkında detaylı açıklama Nomatto'da....

Beykoz Mecidiye Kasrı Milli Saraylar, Sultan Abdülmecid için Mısır Valisi Kavalalı Mehmed Ali Paşa tarafından 1845 yılında yaptırılmaya başlanmış ve Paşa’nın ölümü üzerine, 1854’te oğlu Said Paşa tarafından tamamlatılarak Padişah’a hediye edilmiştir.  Sultan Abdülmecid’e ithafen Mecidiye Kasrı olarak da anılan yapı, denizden başlayarak kat kat setler hâlinde yükselen bir peyzaj düzenlemesine sahip koru parkın tepe noktasında yer almaktadır. Yapıldığı ilk yıllarda Sultan tarafından bir biniş kasrı olarak günlük konaklamalarda, sonraki dönemlerde ise yabancı devlet erkânı ve elçi ağırlamada kullanılmıştır. Beykoz Mecidiye Kasrı, İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan tarihi bir saraydır. Ayrıca Milli Saraylar bünyesinde korunan bir yapıdır. İşte Beykoz Mecidiye Kasrı hakkında bilmeniz gerekenler:

Beykoz Mecidiye Kasrı Nerede: Beykoz Mecidiye Kasrı, Beykoz ilçesinde, Anadolu Yakası'nda yer almaktadır. Kasrın konumu, Boğaziçi'nin kıyısında ve Anadolu Hisarı'na yakın bir noktada bulunur. Beykoz Mecidiye Kasrı Milli Saraylar, Beykoz Mecidiye Kasrı nerede? Beykoz Mecidiye Kasrı nasıl gidilir? Beykoz Mecidiye Kasrı düğün fiyatları nedir? hakkında detaylı açıklama Nomatto'da... Beykoz Mecidiye Kasrına Nasıl Gidilir: Beykoz Mecidiye Kasrı'na ulaşmak için öncelikle İstanbul'un Avrupa Yakası'ndan Boğaziçi Köprüsü veya Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanarak Anadolu Yakası'na geçmelisiniz. Ardından Beykoz ilçesine gelerek sahil yolunu takip ederek kasıra ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma kullanmayı tercih ederseniz, İstanbul'da bulunan otobüs ve dolmuş hatlarını kullanabilirsiniz. Beykoz Mecidiye Kasrı Düğün Fiyatları: Beykoz Mecidiye Kasrı, tarihi ve görkemli bir mekân olduğu için düğün ve etkinlikler için popüler bir tercih olabilir. Ancak düğün fiyatları, mevsime, hafta içi veya hafta sonu tercihine, misafir sayısına ve organizasyon detaylarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Düğün fiyatları hakkında doğrudan kasra başvurmanız ve bilgi almanız daha doğru olacaktır. Önemli Not: Beykoz Mecidiye Kasrı, Milli Saraylar tarafından işletilmektedir. Dolayısıyla, düğün ve etkinlik organizasyonları için rezervasyon yapmadan önce Milli Saraylar resmi web sitesinden veya ilgili iletişim kanallarından güncel bilgileri ve rezervasyon detaylarını kontrol etmeniz önemlidir.

Beykoz Mecidiye Kasrı Milli Saraylar Nerede

Beykoz Mecidiye Kasrı Milli Saraylar nerede? Beykoz Mecidiye Kasrı, İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunmaktadır. Beykoz Kasrı, İstanbul’un Beykoz ilçesinde Yalıköy semtinde bulunuyor.

Beykoz Mecidiye Kasrı Milli Saraylara Nasıl Gidilir?

Beykoz Mecidiye Kasrına Nasıl Gidilir? Beykoz Mecidiye Kasrı, şehrin birçok noktasından kolaylıkla ulaşabileceğiniz kasra, en kolay Üsküdar ve Kadıköy’den otobüslerle ulaşabiliyorsunuz. Direkt otobüsleri hem Kadıköy ve Üsküdar hem de Ümraniye’den bulabilirsiniz.

  • Kavacık’a giden tüm otobüslerle kasra ulaşım mümkün. En yakın İETT otobüs durağı ise, Servi Burnu Otobüs Durağı’dır.
  • Servi Burnu Otobüs Durağından geçen otobüsler ; 15A Anadolu kavağı – Kavacık ve 136B Sultaniye – Kavacık.
  • Beykoz Kasrı’ndan geçen diğer İETT otobüsleri ise ; 11H, 15, 15BK, 15D, 15F, 15T, 15TY, 20, 121A, 135, 135G, 135K ve 137 nolu otobüslerdir.

Ancak bu otobüsler kasra 7 dakika yürüme mesafesinde olan ”Kundura Fab. Otobüs Durağı”ndan geçmektedir. Ayrıca bu otobüslerle yine kasra 7 dakika yürüme mesafesinde bulunan Yalıköy Otobüs Durağına da ulaşabiliyorsunuz. Kasra özel araçlarınızla gidiyorsanız da, ücretsiz olan otoparkı kullanabilirsiniz. Son olarak, Beykoz IDO Vapur Durağından kasra yürüyerek 10 dakikada gidebileceğinizi de unutmayın.

Beykoz Mecidiye Kasrı Açılış Ve Kapanış Saatleri

  • Kapalı Günler:  Pazartesi
  • Açılış Ve Kapanış Saatleri: 09:00 - 18:00
  • Gişe Açılış Saati: 09:00 - 17:30

Beykoz Mecidiye Kasrı Milli Saraylara Giriş Ücretleri

  • Yerli Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 25
  • Yabancı Ziyaretçi Bilet Fiyatı: 60 TL
  • İndirimli Bilet Fiyatı: 10 TL
  • Bahçe Bilet Fiyatı: 10 TL

Müze Kart; aşağıdaki istisnalar hariç, Milli Saraylar Başkanlığına bağlı bütün saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalarda geçerlidir.

  • Topkapı Sarayı’nın Harem ve Aya İrini bölümlerinde, Dolmabahçe Sarayı Selamlık bölümünde, Milli Saraylar Beykoz Cam ve Billur Müzesi ile Küçüksu Kasrı Mesire Alanı ve Beykoz Mecidiye Kasrı Mesire Alanı'nda Müzekart geçmemektedir.
  • Dolmabahçe Sarayı’nın Selamlık bölümünü ziyaret etmek isteyen Müzekart sahibi yerli ziyaretçiler için indirimli Selamlık bileti hizmeti sunulmaktadır.

Kombine Biletlerde;

  • Topkapı Sarayı Kombine Biletleri, satın alındığı tarihten itibaren 1 gün süreyle geçerlidir.
  • Dolmabahçe Sarayı Kombine Biletleri satın alındığı tarihten itibaren 1 ay süreyle geçerlidir. Bu süre, farklı mekanlarda kullanım için geçerlidir. 1 aylık süre içinde aynı mekân sadece 1 defa gezilebilir.
  • Yerli/yabancı 0-6 yaş arası bütün ziyaretçiler için saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalar ücretsizdir.
  • Öğrenci kimlik belgesini ibraz eden 07-25 yaş arasındaki öğrencilere indirimli bilet hizmeti sunulmaktadır.
  • Topkapı Sarayı, 18 yaşından küçük T.C. ve K.K.T.C. vatandaşları için ücretsizdir. 18-25 yaş (25 yaş dâhil) arası T.C. ve K.K.T.C. vatandaşı öğrenciler için Topkapı Sarayı’nda indirimli bilet geçerlidir.
  • Yabancı öğrenciler, indirimli biletin 2 katı ücretle gezerler.
  • 12-25 yaş arası yabancı öğrencilerden Uluslararası Öğrenci Kimlik Kartını (ISIC: International Student Identity Card) fiziki olarak ibraz edilmesi talep edilir.
  • Milli Saraylar Beykoz Cam ve Billur Müzesi, 12 yaşından küçük yerli/yabancı ziyaretçiler için ücretsizdir.
  • Milli Saraylar Başkanlığına bağlı saray, köşk, kasır, müze ve fabrikalara 20 kişi ve üstü ziyaretçi getiren tur şirketlerine %20 indirim uygulanır.
  • Tematik Turlar, 3 tam ve üzeri bilet ile gerçekleştirilir.
  • Resmi tatil ve dini bayramlar; saray, köşk ve kasırların kapalı olduğu günlere denk geldiğinde; saray, köşk ve kasırlar ziyarete kapalı olacaktır.

Beykoz Mecidiye Kasrı Kahvaltı

Beykoz Mecidiye Kasrı kahvaltı, Beykoz Mecidiye Kasrı, ayrıca hafta sonu kahvaltıları için de tercih ediliyor. Boğaza nazır muhteşem bir manzara eşliğinde kahvaltı edebileceğiniz kafeteryada, kasır ziyaretinizden sonra çay – kahve için de mola verebilirsiniz. Kasırda kahvaltılar, kahvaltı tabağı ve serpme kahvaltı olarak servis ediliyor ve fiyatlar da 90 TL’den başlıyor. Ayrıca Beykoz Mecidiye Kasrı’nda düğün ve nişan gibi organizasyonlar da yapılabilmektedir. Fiyat için kasra telefon ederek bilgi alabilirsiniz.

Beykoz Mecidiye Kasrı Düğün

Beykoz Mecidiye Kasrı düğün, Beykoz Mecidiye Kasrı, İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan tarihi bir yapıdır. Kasrın güzel ve tarihi atmosferi, pek çok çiftin düğünlerini burada gerçekleştirmek istemesine neden olur. Eğer Beykoz Mecidiye Kasrı düğün yapmayı düşünüyorsanız, öncelikle kasrın düğün organizasyonlarına uygun olup olmadığını kontrol etmeniz önemlidir. Bunun için Beykoz Belediyesi veya kasrın kendisiyle iletişime geçerek düğün organizasyonları hakkında bilgi alabilirsiniz. Beykoz Mecidiye Kasrı düğün fiyatları hakkında bilgi almak için Beykoz Mecidiye Kasrı düğün organizasyonu yapan firmalar veya Kasrı arayabilirsiniz.

Kasrın düğün organizasyonları için genellikle birçok hizmet sunulmaktadır. Bu hizmetler arasında dekorasyon, masa düzeni, ses ve ışık sistemleri, catering hizmeti gibi detaylar bulunabilir. Ancak her mekanın kendine özgü kuralları ve düzenlemeleri olabileceği için önceden bu konuları netleştirmeniz önemlidir. Beykoz Mecidiye Kasrı'nın tarihi ve doğal güzelliği, düğün fotoğraflarınız için harika bir arka plan oluşturabilir. Ayrıca kasrın etrafında yeşilliklerle çevrili bir alan bulunması, açık hava etkinlikleri için de uygun bir seçenek sunabilir. Düğün tarihini belirledikten sonra, Beykoz Mecidiye Kasrı'nın rezervasyon politikalarını öğrenmek ve talep ettiğiniz tarihte müsaitlik durumunu kontrol etmek için yetkililerle iletişime geçmek önemlidir. Ayrıca, düğün bütçenizi de göz önünde bulundurmanız gereken bir faktördür, çünkü kasrın kiralama ücretleri ve ek hizmetler için maliyetler farklılık gösterebilir.

Beykoz Mecidiye Kasrı’nın Kullanılışı ve Müze Olarak Ziyarete Açılması

Beykoz Mecidiye Kasrı’nın Kullanılışı ve Müze olarak ziyarete açılması, Bir saltanat yapısı olarak Sultan Abdülaziz’den itibaren Osmanlı padişahlarının zaman zaman bizzat kullandığı ve misafirlerini ağırladığı bir işlev görmekle birlikte kentin dışında ve temiz havalı bir yer olduğu için kamu hizmetine tahsis edilmiştir. Önce Dârü’l-eytâm (yetimler yurdu) hâline getirilmiştir. 1920’li yıllarda trahomlu (göz hastalığı) hastalar için kullanılan yapı, 1953’te prevantoryum olarak kullanılmıştır. 1963’te prevantoryum kapatılmış ve kasır, Beykoz Çocuk Göğüs Hastalıkları Hastahanesi’ne dönüştürülmüştür.  Beykoz Mecidiye Kasr-ı Hümâyûnu, nihayet 23 Aralık 1997 tarihinde Millî Saraylara bağlanmış ve muhafaza altına alınmıştır. 2010-2016 yılları arasında sürdürülen restorasyon çalışmalarının ardından 11 Nisan 2017 tarihinde müze olarak ziyarete açılmıştır.

Beykoz Mecidiye Kasrının Tarihçesi

Beykoz Mecidiye Kasrı tarihi, Osmanlı tarihinde “Mısır Meselesi” adıyla anılan ve devlete büyük sıkıntı yaşatan vak’aya delalet etmesi yüzünden olacak ki Sultan Abdülmecid, kendisine hediye olarak yaptırılan Beykoz Mecidiye Kasrı’na pek iltifat etmemiştir. 1853-1856 Kırım Harbi’ne iştirak etmek için İzmir ve Aydın’dan gelen gönüllü askerlerin en seçkini olan zeybeklerin teşkil ettiği kıtalar, Hünkâr İskelesi’nden gemilere bindirilip cepheye gönderilmeden önce Beykoz Çayırı’nda kurulan çadırlı ordugâhta toplanmışlar, bu arada büyük efelerin ileri gelenleri de Beykoz Mecidiye Kasrı’nda misafir edilmişlerdir. Kırım Savaşı’na katılan Prens Jerome Napoléon, 1854 yazında İstanbul’u ve Sultan Abdülmecid’i ziyaret etmiştir. I. Napoleon’un kardeşi Jerome’nin oğlu olan bu prens, ikinci gelişinde Beykoz Mecidiye Kasrı’nda ikâmet etmiş ve Sultan Abdülaziz de burada prense iade-i ziyarette bulunmuştur.

Sultan Abdülaziz, kasrı dinlenme amacıyla yaz aylarında sıklıkla kullanmıştır. Burada kalarak Boğaz’ı seyretmiş, Beykoz Çayırı’nda güreş müsabakaları düzenletmiş ve Tokat köyündeki av korusunda avlanmıştır. Sultan Abdülaziz, 15 Ekim 1869 Cumartesi günü, kendisini ziyaret için İstanbul’da bulunan Fransız İmparatoriçesi Eugénie’ye mükellef ziyafetlerinden birini Beykoz Mecidiye Kasrı’nda vermiş, ordunun geçit törenini izletmiştir. O gün İstanbul halkı, tarihî büyük törenlerden birini daha görmek için kara ve deniz yolu ile Beykoz’a gelmiştir. Türk ve Fransız bayrakları ile donatılan ana yollara askerler dizilmiş, bu maksatla çayırda Arap tarzı köşk biçiminde süslü bir pavyon inşa edilmiştir. Köşkün ortası Padişah ile misafirlere, sağ ve sol tarafları da devlet erkânı ve elçilere ayrılmıştır. Padişah, sağında ünlü misafiriyle altı at koşulmuş bir saltanat arabası ile köşke gelmiştir. Sultan Reşad da saltanatının ilk döneminde, 21 Mayıs 1910 tarihinde Meclis-i Mebûsân Reisi Ahmed Rızâ Bey ve milletvekillerine, Âyân Meclisi üyelerine ve hükümet erkânına Beykoz Mecidiye Kasrı bahçesinde bir bahar ziyafeti vermiştir.

Yalıköy, Beykoz Kasrı, 34820 Beykoz/İstanbul, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 1170 yorumun ortalaması 4.6
Büşra Damlıbağ
22 May 2022
(7 ay önce)
Yapı oldukça görkemli, konumu, manzarası, bahçesi çok güzel. Fakat şöyle bir saçmalığı var: Dışarıdan bahçeye girmek için hem araç başı hem araçtaki kişi sayısınca ücret ödedikten sonra kasrı ziyaret edebilmek için de ayrıca ücret ödüyorsunuz. Kasrı gezerken yalnızca asıl oda ve mobilyaları görebildik, sesli rehberin kiler, lavabo, dolap, yüklük, yatma yeri gibi işlevleri olduğunu söylediği bütün ara kapılar kilitliydi. Ayrıca odaların manzaraları birer birer anlatılırken perdeleri açmadıkları için ziyaretçiler konumu ve manzarayı göremiyor. Özetle iki kişi mecidiye kasrında yarım yamalak bir ziyarete toplam 75 tl ödüyor. Milli saraylarda müzekartın geçerli olmasını temenni ediyorum..
ahsen sena elmas
13 Şub 2022
(10 ay önce)
Girişler ücretli, 5 TL. Müzekartla da girebilirsiniz. İçeride harika deniz manzaralı bir sosyal tesis var. Yazın gelmenizi ve eşsiz manzara eşliğinde kahvenizi yudumlamanızı tavsiye ederim. Burası bir zamanlar verem hastaları için hastane olarak da kullanılmış, fakat Osmanlı'da asıl yapılış nedeni gelen elçileri ağırlamakmış. Müzedeki güvenlikler çok ilgili bize Kasır hakkındaki bazı bilgileri kendileri aktarmışlardı.
İrem Uzun
03 Ara 2022
(bir ay önce)
Mecidiye kasrı Beykoz da bulunan harika bi kasır bence herkesin de görmesi gerekir. Boğaziçi’nin ilk ve yeni üslûpta inşa edilmiş yapısıdır kasır aynı zamanda Sultan Abdülmecid için inşa edilmiştir. Ayrıca kocaman boğaza bakan bahçesi var. İçeri de fotoğraf vb. çekilmesi yasak lakin biz biraz hile yapmış olabiliriz :) içeri de sesli rehberlik karşılığında kimliğimizi verdik böylelikle kasrı daha iyi tanımlayabildik müze kart geçerli öğrencilere 10tl normal ziyaretçilere 20tl ulaşım olarak da beykoz merkeze yakın diyebiliriz bence mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Semih G.
12 Ağu 2022
(4 ay önce)
Kasır görülmeye değer. Özellikle kasrın üst katı. Ücretlendirme konusundaki tüm yorumlara katılıyorum. Kasrın bahçesinde dolaşmak ayrı ücret, kasrın içini gezmek ayrı bir ücret. Otopark ücreti 25 TL ama kasrın etrafında araba park edecek yeri rahatlıkla bulabildik. Tabii hafta içi olması sebebiyle olabilir. Öğrenci-öğretmen indirimi ile kasra ayak bastı parası 10 TL, kasrı gezmek de 10TL. Müzekart geçiyor. Ve dipnot: Normalde öğretmen kartına sahip olduğumuz için müzekart geçen her yerde girişler öğretmene de ücretsizdi ama artık indirimli sayılarak ücret isteniyor. Her yere 10-20 TL verip gireceğimize 60TL verip müzekart çıkarmayı düşünüyoruz.
Namuptela Delimahmutoğlu
24 Eyl 2022
(3 ay önce)
İstanbul'daki kasırların arasında belki de en büyüğü ve ihtişamlısı. Neredeyse bir saray diyebiliriz. Bahçe girişi ve otopark için ayrıca ücret alıyorlar. Arabayı dışarı birakabilirisiniz. Bahçe ücreti olan 10 liraya ise kesinlikle değer. Gerçekten çok büyük ve boğaz manzarası anlatılmaz yaşanır. Kasra gelirsek özellikle üst kattaki taht odasına ve mobilyalarına bayıldım. Osmanlıda genelde yabancı devlet erkanını ağırlamak için kullanılmış. Milli sarayların klasiği cafe burda da mevcut. Haftasonunu degerlendirmenin keyifli yollarından diyebiliriz.
Emirgan Korusu

Emirgan Korusu

İstanbul’un dışında gibi hissettiren yemyeşil, etrafı yüksek duvarlarla çevrili Sarıyer’de yer alan bir korudur.
Bakırköy Sosyete Pazarı

Bakırköy Sosyete Pazarı

Bakırköy Sosyete Pazarı, İstanbul'un renkli açık hava pazarlarından biri olarak öne çıkmaktadır. Bakırköy ilçesinde yer alan bu pazar, ...
The Çinili Hamam

The Çinili Hamam

The Çinili Hamam, Fatih'in Zeyrek semtinde yer alan Çinili Hamam, Osmanlı Hamam mimarisinin önemli bir örneğidir. Kaptan-ı Derya ...
Unkapanı Kadınlar Pazarı

Unkapanı Kadınlar Pazarı

Artık pazardan çok, çeşitli dükkanların yer aldığı bir çarşı haline gelen mekanın farklı bir hikayesi var. Zamanında kurulan ...
Komando Merdivenleri

Komando Merdivenleri

Komando Merdivenleri, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, Tünel bölgesinde yer alan ve genellikle askeri eğitim alanları olarak bilinen zorlu bir ...