Nasrullah Camii

Array

Şehrin tam merkezinde bulunan Nasrullah Camii ilk olarak 1506 yılında inşa edilmiş olsa da, bugünkü haline 1746 yılında genişletilerek külliye haline getirilmesiyle gelmiştir. Kastamonu’nun en büyük camii olma özelliğine sahiptir. Halk arasında, avlusunda yer alan büyük şadırvandan su içenin bir zaman Kastamonu’ya yerleşeceğine inanılır.

Hepkebirler, Mutaflar Çarşısı Sk. No:7, 37100 Kastamonu Merkez/Kastamonu, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 3893 yorumun ortalaması 4.8
Bayram Kabaca
25 Tem 2022
(5 ay önce)
🔹Osmanlı İmparatorluğu'nun Kastamonu'da inşa ettiği ilk anıtsal eserlerden biri olan Nasrullah Kadı Camii, Kastamonu'nun en önemli sembollerinden biridir. 🔹Kent merkezinde yer alan cami; meydanı, şadırvanı, köprüsü ve sonradan eklenen medresesi ile bir külliyedir. II. Bayezid döneminde 1506 yılında Nasrullah Kadı tarafından köprü ve şadırvan içindeki su havuzları ile birlikte yaptırılan cami, Kastamonu'nun Osmanlı döneminden kalma en büyük camisidir. 🔹1746 yılında genişletilmesine kadar 6 kubbeli bir yapıya sahip olan cami, bu çalışmayla 9 kubbeli bir hale gelmiştir. 🔹Cami içindeki hatlar ve süslemeler ise yine Kastamonulu ünlü hattat Ahmet Şevki Efendi tarafından vücuda getirilmiştir. 🔹Milli Mücadele yıllarında Anadolu’yu dolaşarak Türk Kurtuluş Savaşı'na destek toplayan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Nasrullah Camii’nde de vaazlar vermiş ve aynı zamanda milli marşımız olan İstiklâl Marşı'nı TBMM’deki kabulünden önce ilk defa burada okumuştur. 🔹Son yapılan restorasyon çalışmaları sonrasında aslına uygun restore edilmediği yönünde tartışmalar yaşanmış, bunu sizin takdirlerinize bırakıyoruz. 🔹Ama caminin tanıtımının yapıldığı bir tabela göremedim. Yoksa çok büyük bir eksiklik, varsa insanların daha rahat görebileceği giriş kısmına yerleştirilmesi daha sağlıklı olur. 🔹Bahçesinde uçuşan güvercinlerde ayrı bir hoş hava katıyor. 🔹 Kastamonu' da görülmesi gereken güzel bir tarihi mekan. 🔹Hoş Kastamonu' nun her karesi ayrı bir tarihe ev sahipliği yapıyor.
Enes OZTURK
16 Mar 2022
(9 ay önce)
Osmanlı İmparatorluğu'nun Kastamonu'da inşa ettiği ilk anıtsal eserlerden biri olan Nasrullah Camii, Kastamonu'nun en önemli sembollerinden biridir. Kent merkezinde yer alan cami; meydanı, şadırvanı, köprüsü ve sonradan eklenen medresesi ile bir külliyedir. II. Bayezid döneminde 1506 yılında Nasrullah Kadı tarafından köprü ve şadırvan içindeki su havuzları ile birlikte yaptırılan cami, Kastamonu'nun Osmanlı döneminden kalma en büyük camisidir. 1746 yılında genişletilmesine kadar 6 kubbeli bir yapıya sahip olan cami, bu çalışmayla 9 kubbeli bir hale gelmiştir. Cami içindeki hatlar ve süslemeler ise yine Kastamonulu ünlü hattat Ahmet Şevki Efendi tarafından vücuda getirilmiştir. Milli Mücadele yıllarında Anadolu’yu dolaşarak Türk Kurtuluş Savaşı'na destek toplayan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Nasrullah Camii’nde de vaazlar vermiş ve aynı zamanda milli marşımız olan İstiklâl Marşı'nı TBMM’deki kabulünden önce ilk defa burada okumuştur.
Kaya Dağlı
15 Eki 2022
(2 ay önce)
Osmanlı İmparatorluğu'nun Kastamonu'da inşa ettiği ilk anıtsal eserlerden biri olan Nasrullah Camii, Kastamonu'nun en önemli sembollerinden biridir. Kent merkezinde yer alan cami; meydanı, şadırvanı, köprüsü ve sonradan eklenen medresesi ile bir külliyedir. II. Bayezid döneminde 1506 yılında Nasrullah Kadı tarafından köprü ve şadırvan içindeki su havuzları ile birlikte yaptırılan cami, Kastamonu'nun Osmanlı döneminden kalma en büyük camisidir. 1746 yılında genişletilmesine kadar 6 kubbeli bir yapıya sahip olan cami, bu çalışmayla 9 kubbeli bir hale gelmiştir. Cami içindeki hatlar ve süslemeler ise yine Kastamonulu ünlü hattat Ahmet Şevki Efendi tarafından vücuda getirilmiştir. Milli Mücadele yıllarında Anadolu’yu dolaşarak Türk Kurtuluş Savaşı'na destek toplayan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Nasrullah Camii’nde de vaazlar vermiş ve aynı zamanda milli marşımız olan İstiklâl Marşı'nı TBMM’deki kabulünden önce ilk defa burada okumuştur.  Kaynak Vikipedi.
Tuğçe Altan Bahçe
09 Eki 2022
(2 ay önce)
Kastamonu uzun zamandır merak ettiğim güzel Anadolu’nun en kendine özgü kendine has şehri olduğunu keşfettik. Tarihi yapıları Osmanlı döneminden kalan camileri, taş köprüleri, ahşap konakları, avlulu evleri ve idari binaları İle keşfedilmeyi bekliyor fotoğraf severler için. Özellikle kıvrımlı yolları ve Ilgaz dağının korunaklı yapısından dolayı halen yok olmayan temiz havası sakin şehir yapısı, çok özel lezzetleri ile daha iyi tanıtılmayı hak ediyor bence. Tekrar görüşmek dileğimle :))
Murat Kaygusuz
08 May 2022
(8 ay önce)
Kastamonu merkezde bulunan cami 1506 yılında yapılmış. Mimarisi oldukça güzel . İlginç olan caminin girişi yada çevresinde herhangi bir tanıtım yok. Vakıflar genel müdürlüğünün tanıtıcı bilgileri asması gerekiyor. Şadırvan sanırım sonradan yapılmış görülmeğe değer.
Mahmutbey Camii

Mahmutbey Camii

Mahmutbey Camii, Kastamonu'nun merkezinde gizemli bir hikayeye sahip olan Mahmutbey Camii, tarihin derin izlerini taşıyan mistik bir yapıdır. ...