Küçüksu Kasrı

Küçüksu Kasrı, İstanbul’da gezilecek yerler arasında olan ve Beykoz ilçesine bağlı Küçüksu semtinde yer alan bir yapı. Anadolu Hisarı’nın göz kamaştıran tarihi yapılarından biri olan Küçüksu Kasrı tarihi, ilk olarak I. Mahmut zamanında iki katlı ahşap bir saray olarak inşa edildiği döneme dayanıyor. Cumhuriyet Dönemi’nde Devlet Konuk Evi olarak varlığını ...

Küçüksu Kasrı

Küçüksu Kasrı, İstanbul’da gezilecek yerler arasında olan ve Beykoz ilçesine bağlı Küçüksu semtinde yer alan bir yapı. Anadolu Hisarı’nın göz kamaştıran tarihi yapılarından biri olan Küçüksu Kasrı tarihi, ilk olarak I. Mahmut zamanında iki katlı ahşap bir saray olarak inşa edildiği döneme dayanıyor. Cumhuriyet Dönemi’nde Devlet Konuk Evi olarak varlığını sürdüren Küçüksu Kasrı, 1996 yılında müze-saray olarak ziyarete açıldı.

Küçüksu Kasrı

Küçüksu Kasrı, İstanbul’da gezilecek yerler arasında olan ve Beykoz ilçesine bağlı Küçüksu semtinde yer alan bir yapı. Anadolu Hisarı’nın göz kamaştıran tarihi yapılarından biri olan Küçüksu Kasrı tarihi, ilk olarak I. Mahmut zamanında iki katlı ahşap bir saray olarak inşa edildiği döneme dayanıyor. Sultan Abdülmecit ise ahşap yapıyı yıktırarak yerine 19. Yüzyıl mimari sanatının kullanıldığı Küçüksu Kasrı’nın günümüzdeki halini inşa ettiriyor. Osmanlı döneminde ‘Bağçe-i Göksu’ adıyla bilinen bölgede bulunan Küçüksu Kasrı’nda mutfak ve yatak odası bulunmuyor; çünkü padişahlar burayı has bahçeleri ve av köşkü olarak kullanıyorlar. Cumhuriyet Dönemi’nde Devlet Konuk Evi olarak varlığını sürdüren Küçüksu Kasrı, 1996 yılında müze-saray olarak ziyarete açıldı. Sosyal tesisinde muhteşem deniz manzarası eşliğinde keyifli vakit geçirme imkânı sunan ve tarihe bir kapı aralayan Küçüksu Kasrı nerede, Küçüksu Kasrı giriş ücreti, Küçüksu Kasrı Sosyal Tesisi ve kahvaltı hizmeti ile ilgili ihtiyacınız olan bilgiler burada.

 

Küçüksu Kasrı Nerede?

Peki Küçüksu Kasrı nerede? İşte bu sorunun cevabı. Küçüksu Kasrı, İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Küçüksu semtinde bulunuyor. Anadolu Yakası’nda Üsküdar-Beykoz sahilinde yer alıyor.

Küçüksu Kasrı Giriş Ücreti

Küçüksu Kasrı giriş ücreti (2023) şu şekilde;

Yerli Ziyaretçi Giriş Ücreti: 25 TL

Yabancı Ziyaretçi Giriş Ücreti: 60 TL

İndirimli Giriş Ücreti: 10 TL

Küçüksu Kasrı, pazartesi ve perşembe günleri hariç diğer günler 09.00 - 17.00 arasında ziyaret edilebiliyor.

Küçüksu Kasrı’nda Müze Kart Geçerli mi?

Küçüksu Kasrı’nda Müze Kart geçerli mi sorusunun cevabı ise evet! Müze Kart sahibi olan kişiler Küçüksu Kasrı’na ücretsiz giriş yapıp gezebilirler.

Küçüksu Kasrı Sosyal Tesisleri

Küçüksu Kasrı Sosyal Tesisleri, boğaz manzarası eşliğinde leziz yemekler yiyip kahvaltı yapabileceğiniz, tatlı ve içecekler tadabileceğiniz nezih bir mekân. Eğer kalabalık gidecekseniz öncesinde rezervasyon yaptırmakta fayda var; zira mekân biraz küçük.

Göksu, Küçüksu Cd., 34810 Beykoz/İstanbul, Türkiye

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 4468 yorumun ortalaması 4.6
Rüveyda Bengisu Ünalan
12 Tem 2022
(5 ay önce)
Defalarca İstanbul'a gitmeme rağmen ilk defa son ziyaretimde gitmek nasip oldu ve tek kelimeyle harikaydı. Serpme kahvaltı yaptık, tur dahilinde olduğu için fiyatını bilmiyorum ama çeşitler gayet iyiydi. Burda oturup sadece Boğaz'ı seyretsem bile, bir seferlik İstanbul gezisine değer :) Kasrın için zaten çok güzel, sesli rehberinizi aldığınızda size her bir bölümü, eşyaları, öncesinde o odada neler yapıldığını anlatıyor. Mutlaka gitmelisiniz. Araçla ulaşım, park sorunları hakkında yorum yapamayacağım.Biz haftaiçi gittiğimiz için turun servisi hemen önünde park edebilmişti. Biz gittiğimizde 3 çift düğün fotoğrafı çektiriyordu :) Ama biz rahatça gezdik.
Zuhal ALATAN
26 Şub 2022
(10 ay önce)
Bu defa Kasri gezmedim bahçesini gezdim. Kasir bilet fiyatı 15 TL, bahce fiyati 5 TL idi .Kapıda almis olduğunuz bileti biraz ileride bahceye gecis yapan köprü öncesi makinaya okutuyorsunuz ve bahce kapısı açılıyor. Bileti sakın atmayın çıkış da da lazım olacak. Bahce içinde banklar, piknik masalari ve cay kahve ihtiyacınız icin bir büfe bulmaktadır. Yiyecek iceceginizi dışarıdan da getirebilirsiniz. Çayı cok guzel oradan da temin edebilirsiniz. Yürüyüş yapılacak alan var. Manzara cok güzel. Diger alana (Sabancı Öğretmenevi karşısındaki alan) göre daha sakin ve temiz. Kanaatimce bilet parası ödenmesi bunda etkili olmuş. Otoparki da mevcut. Bölge otopark açısından şanslı. Cok sayıda otopark var.Tavsiye ederim cok guzel temiz bir alan.
Elif GÜNGÖR
10 Ağu 2022
(4 ay önce)
İçeri girerken ücretsiz olarak kimliğinizi rehin bırakarak sesli dinlemek için cihazlar var onlardan temin etmenizi tavsiye ederim. Böylelikle odaları gezerken hangi ürün ne zaman yapılmış hangi malzemeden yapılmış kimler zamanında olmu vs gibi ayrıntılı bilgileri öğrenebilirsiniz. Gerek yok yiaaa deyipte almadım girerken sonra pişman oldum çünkü hiç bir bilgiyi bilmeden öyle yavan yavan etrafa bakınmak belli bir süreden sonra saçma geldi. Gidip aldoktan sonra yeniden başladım gezmeye dinleyerek. Eksi yanı ne derseniz içeride fotoğraf çekimi yasak. Görevliler uyarıyor. Fakat görevliler görmeden çekenler ne yazıkki çoktu. :( Müze kart geçerli .
Erdi T.
18 Ara 2022
(2 hafta önce)
Içinde resim çekmek yasak, Audioguide le gezilebilme imkanı olan küçük, ama gayet güzel bir kasır. Müzekart geçerli. Sarayın çevresinde de güzel vakit geçirebilirsiniz. Tarihe önem veren, geçmişini umursayan insanlar için tavsiyemdir.
ikram beder
18 Eyl 2022
(3 ay önce)
Anadolu Hisarı'na neredeyse bitişik, çok yakın, boğaz kenarında, küçük, mütevazi(!) bir Osmanlı sarayı. Temiz, özenli ve tabiki müzekart geçiyor. Hafta sonu çok kalabalık, hele bir de davet yahut düğüne denk geldiyseniz çok fena. Ve: İstanbul'da birçok saray ve müzede olan, hiç anlayamadığım ve anlamlandıramadığım fotoğraf çekme yasağını burada da kınıyorum. Net saray içi fotoğrafları ile dolu lâkin biz çekemiyoruz.. Yassah..
Hoca Paşa Hamamı

Hoca Paşa Hamamı

Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan hamam 1995 yılından beri iş hanı olarak hizmet veriyor. Son değişiklikte çarşıya dönüştürülen ...
Beykoz Mecidiye Kasrı

Beykoz Mecidiye Kasrı

Beykoz Mecidiye Kasrı Milli Saraylar, Beykoz’un en eski kasırlarından biri olan Mecidiye Kasrı 1854 yılında Sultan Abdülmecid döneminde ...
Rumeli Feneri

Rumeli Feneri

Kırım Savaşı esnasında Fransız ve İngiliz savaş gemilerinin İstanbul Boğazından Karadeniz’e çıkmalarını kolaylaştırmak amacıyla yapılan Rumeli Feneri günümüzde ...
Nafi Baba Tepesi

Nafi Baba Tepesi

Nafi Baba bir Bektaşi şeyhi ve İstanbul Üniversitesi fıkıh hocalarındandır. İstanbul'da gezilecek yerlerden biri olan Nafi Baba Tepesi, ...
Troçki’nin Evi

Troçki’nin Evi

Asıl adı Sivastopol köşkü olan yapı 1850 yılında inşa edilmiş. Marksist aktivist Lev Troçki Rusya’dan sürülünce sürgün yıllarının ...