NOMATTO
Sülale Daralıyor

E-posta Bültenimize Üye Ol

Sülale Daralıyor

Denizaltı Yatı / Zamana Meydan Okuyan Muhteşem Kaya Oluşumları / Yüzeysel Analiz: Sülale Daralıyor! / Haftanın Filmi - Küçük Gün Işığım / Günün Destinasyonu - Artvin / Kısa Kısa Haberler

Türkler uzayda. Türkiye ilk defa uzaya bir astronot gönderdi. Darısı ay yolculuğuna. Dünyadan aya olan mesafe 380.000 km. Peki bir kâğıdı 42 defa ikiye katladığınızda (teknik olarak imkânsız) dünyadan aya ulaşacağınızı biliyor muydunuz?

Selam! Bu e-postada gezmeyi sevenler için keyifli bilgiler var. Nomatto.com’da daha çok seçenek, daha çok macera seni bekliyor. @nomattosocial instagram hesabımızda da eğlenceli paylaşımlarımıza göz atmayı unutma!👀

🌟 OET Sınavına Hazırlık İndirimi

Merhaba, sağlık alanında yurtdışı kariyer fırsatları arayan dostlarımıza harika bir haberimiz var! Şimdi Sculin'in Online OET Eğitimi'ne Nomatto okuyucularına özel %5 indirimle katılabilirsiniz. OET, sağlık sektöründe çalışanların dil yetkinliklerini ölçen, kariyer kapılarını aralayan bir sınavdır. Doktor, hemşire, diş hekimi ve daha pek çok sağlık çalışanı için, uluslararası arenada çalışma ve eğitim fırsatlarını genişletiyor. Sınav, dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinizi, mesleki senaryolar üzerinden test ediyor.

📚 Sculin'in Eğitim Programı Size Neler Sunuyor?

• Deneyimli, ana dili İngilizce olan eğitmenlerle dolu profesyonel ve verimli dersler.

• OET'nin her bölümü için düşünülmüş özel eğitim materyalleri ve başarı stratejileri.

🌐 Eğitim Nasıl Gerçekleşiyor?

• Zoom üzerinden etkileşimli, canlı ve samimi online dersler, sanki yanınızda gibi.

Bu mükemmel eğitim programı, sağlık sektöründe ilerlemek isteyen herkese harika bir fırsat sunuyor.

Tel: 0 312 870 10 10 telefonu arayın. 

Son olarak Nomatto’nun selamını söylemeyi unutmayın Nomatto5 kupon koduyla %5 ekstra indirim sizin. 

sculin_com

View more on Instagram

 
 
 
 
 
 
 
 
 

sculin_com

 
Add a comment...

Bugün neler var?

  • Denizaltı Yatı

  • Zamana Meydan Okuyan Muhteşem Kaya Oluşumları

  • Yüzeysel Analiz: Sülale Daralıyor!

  • Haftanın Filmi - Küçük Gün Işığım

  • Günün Destinasyonu - Artvin

  • Kısa Kısa Haberler

Denizaltı Yatı

Etrafa saçacak çok paranız var ama siz yine de Nomatto’yu okuyorsanız işte size altın değerinde bir müsriflik tavsiyesi: Bir denizaltı yatı alın! 165 m uzunluğundaki denizaltı yatı tam 2 milyar değerinde ama denizin dibini boylayabiliyor. Gecenin bir yarısında araba sesi duyunca yataktan kalkıp 20 yaşındaki arabasını çaldılar mı acaba diye kontrol eden biz fakirler için 2 milyar doları denizin dibine göndermek kalp krizi sebebi olabilir ama var böyle bir şey. Migaloo M5 adlı süper yat 250 m derinliğe dalıp 4 hafta burada kalabiliyor. 20 yolcu ve 40 çalışan taşıyabilen (bir dakika, 40 çalışan nedir, biz çalışan gezdirmeye mi aldık bu yatı, kaptan, aşçı, garson, temizlikçi, teknisyen derken bize yer kalmadı-fakir editör) Migaloo M5 iki tane 6 kişilik mini denizaltı, helikopter pisti, jetski garajı (tabi ki kapalı garaj), okyanus manzaralı cam duvarlı 36 yemek odası (20 yolcu dedin, 36 yemek odası diyorsun bu iş gene çalışan eğlendirmeye kaydı) gibi yazmakla bitiremeyeceğimiz özelliklere sahip. Üstelik birkaç yüz milyon dolarcık vererek sinema salonu, kapalı yüzme havuzu gibi eşantiyonlar da alabiliyorsunuz. Eğer olur da şu denizaltını inceleyeyim nasıl bir şeymiş diye düşünmeye cesaret edecek kadar zengin okuyucularımız varsa şu 40 kişilik tayfaya Nomatto ekibi de girmeye hazır 😊

Zamana Meydan Okuyan Muhteşem Kaya Oluşumları

Binlerce hatta milyonlarca yıl boyunca rüzgar, yağmur, buzul ve volkanik faaliyetler gibi çeşitli etkenlerin etkisiyle şekillenmiş kaya oluşumları. Bazıları o kadar ilginç ve etkileyici ki, insan eliyle yapılmış gibi görünüyor. İşte zamana meydan okuyan muhteşem kaya oluşumlarından bazıları:

Crowley Sütunları, Kaliforniya, ABD

Bu sütunlar, Crowley Gölü'nün kıyısında bulunuyor. Volkanik aktivite sonucu oluşan bu sütunlar, bazaltik lavların soğuması ve çatlamasıyla meydana gelmiş. Sütunların yüksekliği 18 metreye kadar ulaşıyor.

Mermer Mağaraları, Şili

Bu mağaralar, Güney Amerika'nın en büyük gölü olan General Carrera Gölü'nde yer alıyor. Mağaralar, binlerce yıl boyunca gölün dalga hareketleriyle aşındırdığı mermerden oluşuyor. Mağaraların rengi, gölün su seviyesine ve ışığa göre değişiyor.

Vale da Lua, Brezilya

Bu kaya oluşumu, Brezilya'nın en büyük ulusal parkı olan Chapada dos Veadeiros Ulusal Parkı'nda bulunuyor. Vale da Lua, Portekizce'de "Ay Vadisi" anlamına geliyor. Bu isim, kayaların ay yüzeyini andıran şekillerinden geliyor. Kayalar, milyonlarca yıl önce volkanik patlamalarla oluşmuş ve San Miguel Nehri tarafından aşındırılmış.

Hassas Kemer, ABD

Bu kemer, Utah eyaletindeki Arches Ulusal Parkı'nda yer alıyor. Kemer, kumtaşı tabakalarının erozyonu sonucu oluşmuş. Kemerin uzunluğu 32 metre, yüksekliği ise 16 metre. Kemerin altından geçmek yasak olsa da, birçok turist bunu yapmaya çalışıyor.

Danxia, Çin

Bu arazi şekilleri, Çin'in güneydoğusundaki birçok bölgede görülebiliyor. Danxia, Çince'de "kızıl bulutlar" anlamına geliyor. Bu isim, kayaların kızıl renkli kumtaşı ve çakıldan oluşmasından kaynaklanıyor. Kayalar, tektonik hareketler ve erozyonla çeşitli şekillere bürünmüş.

Moeraki Kayaları, Yeni Zelanda

Bu kayalar, Yeni Zelanda'nın Güney Adası'ndaki Moeraki Plajı'nda bulunuyor. Kayalar, yaklaşık 60 milyon yıl önce deniz dibinde oluşan tortullardan meydana gelmiş. Kayaların çapı 2 metreden 3 metreye kadar değişiyor.

Dalga Kayası, Avustralya

Batı Avustralya'daki Hyden kasabasının yakınında yer alan bu kayalar, granitten oluşmuş ve dalga şeklini almış. Kaya, yaklaşık 2.7 milyar yıl önce oluşmuş ve zamanla rüzgar ve yağmur tarafından aşındırılmış.

Kjeragbolten, Norveç

Bu kaya, Norveç'in güneybatısındaki Lysefjord'da bulunuyor. Kaya, iki dağ arasındaki bir çatlakta sıkışmış durumda. Kaya, buzul çağı sırasında oluşmuş ve yaklaşık 5 metreküp hacminde. Kaya üzerinde durmak cesaret istiyor çünkü altında 1000 metrelik bir uçurum var.

Bryce Kanyonu, ABD

Bu kanyon, Utah eyaletindeki Bryce Kanyon Ulusal Parkı'nda yer alıyor. Kanyon, kireçtaşı, kumtaşı ve çakıldan oluşan sivri kulelerden meydana geliyor. Bu kulelere "hoodoo" deniyor. Kanyon, tektonik hareketler ve erozyonla şekillenmiş.

Şeytan Kulesi, Wyoming, ABD

Bu kule, Wyoming eyaletindeki Şeytan Kulesi Ulusal Anıtı'nda bulunuyor. Kule, volkanik bir kayadan oluşuyor ve yüksekliği 386 metreye ulaşıyor. Kule, lavların soğuması ve çatlamasıyla oluşmuş. Kule, birçok yerli kabile için kutsal sayılıyor.

Yüzeysel Analiz: Sülale Daralıyor!

1950’de 65 yaşındaki bir kadının yaşayan 41 yakın akrabası varmış. Bu yüzyılın sonunda bu rakamın 25’e düşeceği tahmin ediliyor. Çok da bir fark yokmuş gibi düşünebilirsiniz ama durum öyle değil. Bu yüzyılın sonunda insanlık 10.4 milyar nüfusa ulaşacak ve oradan tekrar düşüşe geçecek. Aileler yatayda değil dikeyde büyüyecek. Yani kuzenler, yeğenler yerinde dede, torun, torunun torunu şeklinde dizilecek. Yaşlılar ile gençler arasındaki yaş boşlukları da artıyor olacak. Bu da şu anlama geliyor: Normalde gençler çalışırken onların çocuklarına anne babalar bakarken gelecekte gençler bir taraftan çocuk yetiştirirken diğer taraftan kendisine bakmakta zorluk çeken anne ve babalarına bakıyor olacak. Günlük zahmet bir kenara bu baskının aileye ağır bir psikolojik yük de getireceği düşünülüyor. Robotlar imdada yetişmezse halimiz harap. Daha doğrusu torunlarımızın hali harap.

Haftanın Filmi - Küçük Gün Işığım

Film, Hoover ailesinin küçük kızları Olive’in katılacağı Little Miss Sunshine adlı çocuk güzellik yarışmasına gitmek için eski bir Volkswagen minibüsüle Albuquerque’den California’ya doğru yaptıkları yolculuk hikayesini anlatıyor. Ancak yolculuk sırasında karşılaştıkları bütün zorluklara rağmen, aile birlikte olmanın ve hayallerinin peşinden gitmenin önemini keşfeder. Hem komik hem de dramatik sahnelerle dolu film aile içi ilişkileri, hayalleri, başarıyı ve başarısızlığı mizahi bir dille ele almaktadır. 🎬

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Oyuncular: Greg Kinnear, Greg Carell, Toni Collette

IMDB: 7.8

Rotten Tomatoes: % 91

Tür: Komedi, Dram

Günün Destinasyonu - Artvin

Anadolu’nun Kafkaslara açılan kapısı Artvin. Kendine özgü havası, kültürü, doğası ve temposuyla Artvin’e gittiğinizde, Doğu Karadeniz de sarp bir kaya kütlesinin üzerinde yükselen bin yıllık Artvin Kalesi karşılar. 🏔

UNESCO tarafından Biyosfer Rezervi olarak ilan edilen şimdiki adıyla Camili eski ama bilinen adıyla Maçahel bölgesinde, Karçal Yaylaları ve Karçal dağlarında yapılan dağ tırmanışları ile Artvin doğaseverler için çok çeşitli alternatifler sunar. 

Yörede, Manastırlar, kiliseler, kaleler, camiler, köprüler, konaklar olmak üzere çok sayıda tarihi eser bulunmaktadır. Ortacalar Çifte Köprü, Dolishane Kilisesi, Porta Manastırı, Barhal Kilisesi, Gevhernik Kalesi, Artvin Evleri, Taş Bebekler, Ehram Dokumacılığı, Ağaç İşleri, Çömlekçilik gibi görmeye değer kültürü için benzersiz bir gezi rotası oluşturur. 📍

Artvin mutfağında Karadeniz, Anadolu ve Gürcü mutfaklarının etkisi vardır. Coğrafi işaretli ürünlerden olan Hopa Laz Böreği, Puçuko’dur. 😋

Artvin'e özgü bu enfes lezzetleri denemeden, bu eşsiz coğrafyanın tadına varmadan geçen bir gastronomi yolculuğu eksik kalır.

Kısa Kısa Haberler

Sizin için derlediğimiz yeni seyahat rotalarından, bulunduğunuz bölgeye en yakın lezzet duraklarından, bir sonraki yolculuğunuza çıkmadan önce “iyi ki okumuşum” diyeceğiniz bilgilendirici ve keyifli içeriklerden haberdar olmak için e-posta listemize abone olabilir, arkadaşlarınızla paylaşarak Nomatto’yu daha fazla kişiyle tanıştırmamıza katkı sunabilirsiniz.

📢Markaların Dikkatine: Gezi Tutkunu Okuyucularımız İçin Fırsat Arıyoruz!

Merhaba, marka sahipleri! Her zaman yeni maceralar arayan seyahat meraklılarına sunacak harika bir şeyiniz varsa, tam size göre izleyicilerimiz var. Nomatto ile fırsatlarınızı ulaştırın, yeni yerler keşfetmeyi seven yüksek gelirli okuyucularımıza markanızı tanıtma fırsatı yakalayın. Tamamsa bizi bulun! 🔍

Bu haftaki yayınımız nasıldı?

Login or Subscribe to participate in polls.

 

 

Değerlendirmeler

Google Yorumlarda 0 yorumun ortalaması 0.0
Henüz hiçbir değerlendirme bulunmamaktadır.
Nereye gitti bu yıldız?

Nereye gitti bu yıldız?

Nereye Gitti Bu Yıldız? / Mitolojik Zeus Mağarası / LEGO Otelleri / Trdelnik Tatlısı / Kısa Kısa Haberler ...
Şaton mu Var Derdin Var

Şaton mu Var Derdin Var

Orto Botanico di Padova 1545/ Damanhur: Dünyanın En Büyük Yeraltı Tapınağı / Şaton mu Var Derdin Var / ...
Bu Saraylar Kimin İçin?

Bu Saraylar Kimin İçin?

Osmanlı Kuş Sarayları / Türkiye'nin Farklı Bayram Gelenekleri / Hollanda’nın Eşsiz Yapısı: Aquaduct Veluwemeer / Bir Adadaki Bir ...
Gobitten Beteri Var: Yüzyıl Yumurtası

Gobitten Beteri Var: Yüzyıl Yumurtası

Çocukken tahtadan roket yapanlar el kaldırsın! 🚀 Belki o zaman için fazla ilkel bulduğumuz bu oyuncaklar o kadar ...
Duymayan Kalmadı

Duymayan Kalmadı

Göbeklitepe / Neden Yurtdışına Yerleşmiyoruz? / Tosun Paşanın Mekanları / Soru: Yavaş Seyahat Nedir? / Göynük / Yaş ...